Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2

2. Modo (12/15)

Målvakter: ++++

Anthony Peters, Oliver Dackell och Linus Lundin.
Modos målvaktsbesättning håller hög klass. Anthony Peters har en del rutin från spel på en hög nivå och är en av HockeyAllsvenskans mest intressanta målvakter som läget är nu. Oliver Dackell får betraktas som en spännande talang som håller på den här nivån och inte ska räknas bort totalt när det handlar om att få en hel del speltid. Linus Lundin väntas för övrigt lämna Modo senare under säsongen till följd av den hårda konkurrenssituationen.

***

Backar: ++++

Brendan Mikkelson, Frank Corrado, Jesper Dahlroth, Tommy Enström, Jesper Lindgren, Hugo Styf, Tobias Viklund, William Wallinder och Anton Öhman.
En lagdel som har drabbats av några oerhört tunga avbräck. Inte minst i form av Mattias Norlinder, Tom Hedberg och Victor Berglund. Modo står sig dock oavsett starka även när det gäller backbesättningen. Namn som Tobias Viklund, Brendan Mikkelson och Frank Corrado är tunga pjäser på den här nivån. Jesper Dahlroth får ses som en genuin kvalitetsback, som har värdefull erfarenhet av SHL-avancemang. Lånet Jesper Lindgren - som blir tämligen viktig i det kortsiktiga perspektivet - ska förstås också lyftas fram lite extra. Öviksgänget har sammanfattningsvis en imponerande bredd på backfronten och det spetskompetensmässiga är eminent. HockeyAllsvenskans näst bästa backbesättning på förhand.

***

Forwards: ++++

Aleksi Heponiemi, Magnus Häggström, Aaron Gagnon, Mikkel Aagaard, Edwin Hedberg, Kalle Jelvert, Sebastian Ohlsson, Linus Pettersson, Filip Sveningsson, Daniel Sylwander, Gustav Olhaver, Max Tjernström, Tobias Åhström.
Forwardsbesättningen är också högintressant - trots att även den här lagdelen har åkt på ett antal jättetuffa avbräck (däribland till exempel Patrik Karlkvist, Jonathan Johnson och Adam Tambellini). Edwin Hedbergs återkomst betyder mycket. Sebastian Ohlsson, Aaron Gagnon och Aleksi Heponiemi är exempel på andra tillskott med det lilla extra i allsvenska sammanhang. Modo har flera forwards som skulle kunna göra bra ifrån sig i SHL i rätt roll och med nog mycket förtroende. Forwardssidan har ett gediget djup och en eminent bredd.

Läs även:

Plats 3
Plats 4
Plats 5

Plats 6

Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget