• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

8. Vita Hästen (9/15)

Målvakter: +++

Julius Pohjanoksa, Adam Werner, Oscar Masiello och August Hedlund.
Vita Hästens målvaktsbesättning får betraktas som högintressant. Julius Pohjanoksa, som har meriter från spel i den finska högstaligan, kan bli ett utropstecken och Adam Werner - tillika lånet från Colorado Avalanches organisation - är en av HockeyAllsvenskans främsta målvaktsprofiler. Oscar Masiello är borta på obetämd tid på grund av skadebesvär och August Hedlund lär bli utlånad.

***

Backar: +++

Marcus Fagerudd, Anton Danielsson, Niklas Folin, Linus Högberg, Kim Johansson, Jaako Jokinen, William Lagesson, Robin Liljekvist, Albert Lyckåsen och Jakob Stöffling.
Backsidan förtjänar också utan tvivel en tämligen stark trea i betyg. Linus Högberg och William Lagesson är såklart jättevassa tillskott, men det finns så mycket kvalitet i övrigt. Inte minst i form av Kim Johansson och Marcus Fagerudd. Östgötarnas backsida är spetsig och bred. En lagdel som tillhör HockeyAllsvenskans övre halva. En lagdel som snuddar på en fyra.

***

Forwards: +++

Erik Borg, Filip Cruseman, Patrick Blomberg, Christopher Fish, Jens Holmström, Simon Holmström, Anton Johansson, Marcus Karlberg, Adam Karlsson, Emil Lundberg, Topi Nättinen, Karl Påhlsson, Jesper Samuelsson, Fabian Zetterlund, David Åslin, Kevin Elgestål och Arvid Degerstedt.
Här har Vita Hästen drabbats av några riktigt tunga avbräck. Bland annat i form av Marcus Eriksson och Istvan Bartalis. Lägg därtill att kuggen Jesper Samuelsson är långtidsskadad. Forwardssidan är Norrköpingsgängets svagaste lagdel på förhand. Därmed inte sagt att den är dålig. En lagdel som får en trea i betyg. Namn som exempelvis Christopher Fisk, Emil Lundberg, Filip Cruseman, Jens Holmström och Topi Nättinen tillför mycket. Vita Hästen har sammantaget en bra blandning av olika spelartyper, bra spets och en helt okej bredd.

Läs även:

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14