Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12

12. Almtuna (8/15)

Målvakter: +++

Erik Hanses, Filip Larsson, Oliver Håkansson och Oscar Leijon.
Almtuna har en bra målvaktsbesättning. En stark trea i betyg. Erik Hanses har gjort många fina säsonger i HockeyAllsvenskan och dessutom provat på spel i SHL. Lånetillskottet Filip Larsson är en oerhört spännande talang som ger Uppsala-laget en finfin konkurrenssituation i det korta perspektivet. Övriga målvakter lär få kriga om andraspaden när Larsson är tillbaka i Nordamerika.

***

Backar: ++

Nikolai Belov, Victor Aronsson, Anton Björkman, Filip Hasa, Marcus Karlsson, Marcus Karlström, Gustav Lindström, Simon Löf och Theodor Nyström.
Backsidan får ses som någorlunda vettig. Nikolai Belovs snabba återkomst betyder mycket. En riktig härförare. Victor Aronsson är också av mycket god klass och Simon Löf besitter en väldigt hög grundkapacitet på den här nivån. Gustav Lindström sticker såklart ut mest, men är bara - precis som tre andra spelare i Uppsala-laget - en ytterst kortsiktig lösning. Bredden är inte den bästa på backsidan i Ais på förhand och här blir det bara en stark tvåa i betyg.

***

Forwards: +++

Villiam Haag, Emil Berglund, Mattias Johansson, Tobias Liljendahl, David Karlström, Martin Mellberg, Christian Hägg, Hampus Harlestam, Felix Carenfelt, Jesper Norbäck, Richard Nilsson Sahlin, Jesper Norbäck, Oscar Pentler, Johan Södergran, Tim Söderlund, William Wiå och Carl Åsell.
Ytterligare en lagdel där Almtuna har fått in "NHL-lån", vilket ger laget en kortsiktig boost. Framför allt i form av självaste Joel Kellman. Spelare som Villiam Haag och Tobias Liljendahl blir väldigt nyttiga. Det finns fler spelare av god allsvensk klass i offensiven och även en del bra defensiv kompetens. Det finns andra allsvenska lag som har det sämre ställt på forwardssidan, men forwardssidan i Ais är inte i närheten av att tillhöra HockeyAllsvenskans övre halva. Delvis med tanke på den - i jämförelse med många konkurrenter - inte alltför starka bredden.

Läs även:

Plats 13
Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget