Stryktipset aritkel
Artikel

Stryktipset

22 maj 2023

Stryktipset är ett mycket populärt poolspel hos Svenska Spel som varje lördag omsätter flera miljoner kronor. Kupongen innehåller 13 matcher där du som spelare ska pricka in så många rätt som möjligt med hjälp av 1x2.

Stryktipset tips

Spela Stryktipset med Sportbloggare

4 september 2020

I helgen är det återigen dags för Stryktipset och på lördagens kupong hittar vi både matcher från Nations League och Superettan. Nu kan du vara med och spela med oss på ... Läs mer

Stryktipset » Lördag 29/8 » Analys & Tips!

27 augusti 2020

Det finns några extra kryddor på Stryktipset den här veckan. Förutom svensk, norsk och skotsk fotboll ska den första bucklan från England delas ut under lördagen – i Community ... Läs mer

Spela Stryktipset Tillsammans med Sportbloggare

Vi på Sportbloggare.com älskar fotboll och bänkar oss varje lördag framför Stryktipset. Att spela Stryktipset med andra och vinna tillsammans är bland det roligaste som finns - därför erbjuder vi andelsspel till varje omgång ihop med ombudet Direkten Ryd.

Svenska Spel Spela Tillsammans Andelsspel

Vill ni spela Stryktipset med oss på Sportbloggare så går det givetvis bra. Systemen vi erbjuder är i olika storlekar och kostar olika mycket. Så spelar du med oss kan du välja ett system som passar din plånbok.

Så hittar ni oss på Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel & logga in med BankID
 2. Välj “Spela tillsammans” och sök på “Bettingstugan”
 3. Hitta ett spel & köp en andel till Stryktipset!

Tips Stryktipset från Sportbloggare

Inför varje omgång av Stryktipset kan ni bland annat ta del av tips, analys och spelförslag här på Sportbloggare. Vi ser alltid till att skriva noggranna analyser för att hjälpa er att ta ställning kring den aktuella Stryktips-kupongen. I dessa texter kan ni ta del av analyser kring varje match med t.ex. information om form och truppläge. Dessutom bjuder vi på tips till hur vi anser att man bör fördela sina tecken på Stryktipset.

Tips Stryktipset

Spela Stryktipset med Sportbloggare

4 september 2020

I helgen är det återigen dags för Stryktipset och på lördagens kupong hittar vi både matcher från Nations League och Superettan. Nu kan du vara med och spela med oss på ... Läs mer

Stryktipset » Lördag 29/8 » Analys & Tips!

27 augusti 2020

Det finns några extra kryddor på Stryktipset den här veckan. Förutom svensk, norsk och skotsk fotboll ska den första bucklan från England delas ut under lördagen – i Community ... Läs mer

Tips Stryktipset från Bettingstugan

Uppsnack Stryktipset

Ni kan också få hjälp och inspiration av exempelvis Anders Limpar och Jonas Weimer som snackar upp inför den aktuella omgången på Youtube. Dessa herrar bjuder inte bara på tips på Stryktipset utan ser även till att diskutera veckan som varit samt annat roligt som händer i fotbollsvärlden.

Förslag Stryktipset

Vill ni som spelar Stryktipset ta del av mer förslag till hur ni ska fördela era tecken kan ni gå in på Bettingstugan.se. Hos Bettingstugan kan ni ta del av flera olika analyser inför varje omgång av Stryktipset men även läsa andra bra speltips till Premier League eller Championship. Bettingstugan skriver självklart speltips till andra ligor och sporter vilket gör att vi kan varmt rekommendera er att ta er en titt på deras hemsida.

Så spelar du Stryktipset

Alla som har registrerat sig hos Svenska Spel kan spela på Stryktipset varje lördag med spelstopp klockan 15:59. Grundregeln är att du som spelare ska tippa rätt på kupongens 13 matcher med hjälp av 1x2.

 • 1 = Hemmalaget vinner
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner

Du som tippar kan välja att spela enkelrader, vilket betyder att du gör ett val på varje match. Du kan också använda dig av halv- och helgarderingar på matcherna för att öka dina vinstchanser, dock ökar också din kostnad för systemet beroende på hur många halv- och helgarderingar som du väljer att använda.

  Vad är en gardering?

  När du ska skapa din rad på Stryktipset kommer du ha chans att kryssa i tre val för varje match. Väljer du att endast tippa på ett utfall i matchen så kallas det att du spikar matchen (enkelrad). Om du däremot kryssar i två utfall på matchen så innebär det att du halvgarderar matchen, det kan t.ex. vara så att du tippar att hemmalaget vinner eller spelar oavgjort (1X).

  Ska du helgardera en match fyller du i samtliga tecken (1X2), det betyder att du kommer få rätt på den utvalda matchen oavsett utfall. Det kommer dock även innebära att din radkostnad ökar.

  Vad kostar det att spela Stryktipset?

  Varje rad på Stryktipset kostar 1 krona och desto fler halv- och helgarderingar som du väljer att ha på din kupong - desto dyrare blir ditt spel.

  Varje gång du väljer att använda en halvgardering dubblas din radkostnad. En halvgardering kostar alltså 2 kronor, två halvgarderingar 4 kronor och så vidare.

  Väljer du att spela med helgarderingar ökar din radkostnad med tre gånger så mycket varje gång du väljer att fylla på med en ny helgardering.

  Du kan också välja att ha både halv- och helgarderingar på Stryktipset och om du exempelvis spelar med tre halvgarderingar och tre helgarderingar räknas din kostnad ut enligt följande:

  2x2x2x3x3x3=216 rader. Alltså 216 kronor.

  Du kan enkelt se vad ditt system kostar i samband med att du fyller i dina val på Stryktipset hos SvenskaSpel.se.

  Spela Stryktipset via Svenska Spel
  1. Gå in på Svenska Spel.
  2. Logga in och verifiera dig med BankID.
  3. Klicka dig vidare till spel och välj: “Stryktipset”.
  4. Fyll i din rad/system och lämna in.

  Stryktipset Spelstopp

  Du som vill spela Stryktipset har alltid en tid och dag att förhålla dig till, det vill säga spelstopp. När det kommer till Stryktipset handlar det om klockan 15:59 på lördagar, alltså en minut innan kupongens första match börjar. Skulle det av någon anledning vara en annan tid som gäller kommer Svenska Spel informera detta på sin hemsida.

  Spelar du däremot andelslag och vill vara med på en andel, behöver du dock köpa din andel senast 15 minuter innan. I vissa fall lämnas andelsspel in tidigare än så. Så där finns ingen anledningen att vänta - om du vill köpa dig in på någons annan system.

  Resultat på Stryktipset

  När Stryktipsraden är inlämnad och matcherna är igång börjar jakten mot vinst. Du kan antingen följa matcherna på TV eller via olika hemsidor där du kan bli uppdaterad med vad det står i matcherna. Det viktiga är dock att ta reda på matcherna slutar och om du lyckas pricka in 13 rätt och att din kupong resulterar i vinst. Det enklaste sättet för att rätta din rad på Stryktipset är enligt oss att gå in på Svenska Spels resultatsida för Stryktipset.

  Rätta Stryktipset hos SvenskaSpel

  Vill du veta ifall du vunnit kan du alltid rätta din kupong på Stryktipset på Svenskaspel.se.

  1. Klicka här.
  2. Välj rätt datum och se resultat.

  Du kan både se vilka matcher och vilket utfall varje match fick, men också se hur utdelningen för den aktuella omgången blev.

  Stryktipset live resultat

  Det klart roligaste och bästa tipset när det kommer till att följa matcher på Stryktipset är att se matcherna live på TV, men annars funkar Svenska Spels hemsida bra för att se hur matcherna och din kupong går.

  På Svenska Spels hemsida kan ni också hela tiden se den aktuella utdelningen som uppdateras löpande i takt med att målen trillar in.

  Stryktipset Utdelning

  65% av alla insatser på Stryktipset går tillbaka till spelarna i form av vinstpengar. Av dessa 65% ser fördelningen ut enligt följande:

  • 40% till spelare med 13 rätt
  • 15% till spelare med 12 rätt
  • 12% till spelare med 11 rätt
  • 25% till spelare med 10 rätt
  • 8% till garantifonden

  Genom åren har vi också fått se några riktigt fina och stora miljonvinster. 2011 vann till exempel en person i Malmö 20,3 miljoner kronor, vilket än idag är den största vinsten genom tiderna på Stryktipset.

  Miljonvinster på Stryktipset 2022 - en ny rekordnivå

  Det delades ut hela 58 miljonvinster på Stryktipset under 2022. Nytt rekord.

  Noteringarna som är tvåa respektive trea på den fronten:

  • 52 (2015)
  • 47 (2020)

  Stryktipset System

  Den som spelar Stryktipset kan välja mellan att spela enkelrader eller spela ett systemspel. En enkelrad är när du väljer ett tecken på varje match, alltså 1, X eller 2. Medan ett system kan innehålla både halvgarderingar och helgarderingar.

  Spela M-system på Stryktipset

  M-system är förkortningen på Matematiskt system och det mest klassiska systemet som folk spelar när det kommer till Stryktipset. Istället för att göra en massa olika enkelrader använder man sig av både halv- och helgardering på kupongens matcher.

  Ju fler halv- och helgarderingar som du använder när du bygger ditt M-system, desto fler kombinationer får du fram på ditt system.

  Exempel:

  Ett M-system som är byggt med sex halvgarderingar kostar 64 kronor och skulle man göra om systemet till enkelrader skulle det bli 64 olika kombinationer.

  Spela R-system på Stryktipset

  R-system står för reducerat system och är ett system som reducerar antalet rader. Beroende på vilket R-system du väljer så fyller du i som vanligt både spikar, halvgarderingar och helgarderingar.

  Beroende på vilket R-system du valt att spela så finns det garantier för hur många rätt du kommer att få - så länge du får in alla dina spikar. Sedan är det slumpen som avgör hur många rätt du får. Ditt R-system delas nämligen upp i enkelrader och jämförs med ett “facit” hos Svenska Spel.

  Mer om R-system och hur det faktiskt fungerar kan ni läsa hos Svenska Spel

  Spela U-system på Stryktipset

  I samband med att du spelar R-system kan du välja att använda U-system. En funktion som gör att du kan påverka teckenfördelningen på dina nyckelrader som du valt. Det du då gör är att markera ett tecken på dina garderingar som du bestämt dig för.

  Mer om U-system kan ni läsa om hos Svenska Spel

  Stryktipset Xperten

  Vill du spela Stryktipset men kanske känner att du inte har så bra koll eller tiden att göra en egen rad - då kan du ta hjälp av Xperten. Det enda du som spelare behöver göra är att välja hur mycket ditt system ska kostar.

  Ditt system plockas fram av experter hos Svenska Spel, samt en dator som slumpmässigt väljer dina tecken. Detta spel fungerar likt det populära spel hos ATG, Harry Boy och faktum är att folk vunnit stora pengar genom åren med hjälp av Xperten.

  Vill du vara med och påverka ditt “Xperten”-spel kan du göra det genom att själv fylla i utvalda lag som du vill ska vara kryssade på kupongen - för att sedan få övriga tecken ifyllda av Xperten och datorn.

  Stryktipset Sportkryss

  Förutom ditt ordinarie spel på Stryktipset kan du spela “Sportkryss”. Detta är ett sidospel som du kan välja att delta i med en insats på 10, 20 eller 30 kronor.

  Spelet fungerar precis som en joker där varje spelkupong innehåller ett unikt nummer. Redan vid två rätt betalas en vinst ut, dock behöver du ha siffrorna i rätt ordning från ena sidan och in mot mitten, antingen från vänster eller höger. Exempelvis rätt på två sista siffrorna.

  Insatsen du väljer när du spelar sportkryss avgör också hur mycket du vinner när du får två rätt eller mer. En insats på 10 kronor betalar ut en vinst enligt tabell nedanför. Medan du som satsar 20 kronor eller 30 kronor får dubbel eller tredubbel utdelning.

  Utdelning på Sportkryss hos Svenska Spel
  • 7 rätt: 10 000 000 kr
  • 6 rätt: 250 000 kr
  • 5 rätt: 20 000 kr
  • 4 rätt: 2 000 kr
  • 3 rätt: 200 kr
  • 2 rätt: 80 kr

  Om Stryktipset

  Stryktipset hade sin premiär den 20 oktober 1934, men på den tiden var det bara tolv matcher på kupongen där varje rad kostade 25 öre. Numera är det 13 matcher som ni alla säkerligen känner igen och kostnaden för varje rad ligger idag på 1 krona.

  Match 13 lades till på kupongen i samband med att Tipsextra började sändas under år 1969 och sedan dess har vi fått se några riktigt fina vinster genom åren.

  En vinst som sticker ut lite extra är när en spelare i Malmö prickade in 13 rätt den 13 november 2011 och vann rekordvinsten 20,3 miljoner kronor. Ett rekord som står sig än idag när det kommer till Stryktipset.

  Stryktipset är annars det överlägset största poolspelet som Svenska Spel erbjuder och detta beror troligtvis av en kombination mellan det stora intresset för fotboll och de höga vinstsummorna.

  Stryktipset spelas varje lördag när fotbollssäsongen är igång med ett spelstopp på 15:59 och matcherna plockas främst ut från den engelska fotbollen.

  Varför heter det Stryktipset?

  Vet du varför det heter Stryktipset?

  13 februari 2020

  Stryktipset är en produkt från Svenska Spel Sport & Casino som har sina anor från 30-talet. På den tiden innefattade Stryktipset 12 matcher och varje rad kostade 25 öre. Från ... Läs mer

  FAQ - Frågor & svar om Stryktipset

  ❓ Hur spelar jag Stryktipset?

  1. Logga in eller skapa konto hos Svenska Spel
  2. Klicka på “Spel” och välj “Stryktipset”
  3. Fyll i din kupong och lämna in.

  Läs mer om Stryktipset

  👨‍👩‍👧‍👦 Hur spelar jag Stryktipset med Sportbloggare?

  Varje lördag kan ni vara med och spela Stryktipset med oss på Sportbloggare genom att köpa en andel.

  1. Gå till Svenska Spel & logga in
  2. Klicka på "Spela Tillsammans" & sök på "Direkten Ryd"
  3. Välj Stryktipset & köp andel

  Ni kan också komma direkt till andelslaget genom att klicka HÄR!

  Läs mer om Stryktipset

  🤔 Hur rättar jag Stryktipset?

  • Klicka HÄR
  • Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
  • Välj “Resultat”.
  • Klicka på “Stryktipset”.
  • Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Stryktipset.

  Läs mer om Stryktipset

  🔝 Vart finns det tips till Stryktipset?

  Vill ni ha tips inför Stryktipset kan ni gå in på Bettingstugan.se som erbjuder både analys & spelförslag inför varje omgång.

  Läs mer om Stryktipset

  ⚽️ Vilka matcher är på Stryktipset på lördag?

  Lördagens matcher på Stryktipset kan ni se HÄR!

  Läs mer om Stryktipset

  💵 Största vinsten genom tiderna på Stryktipset?

  20,3 miljoner kronor. Den historiska vinsten delades ut till en person i Malmö den 13 november 2011.

  Läs mer om Stryktipset

  💰 Vad kostar det att spela Stryktipset?

  Att spela Stryktipset kostar olika beroende på hur ditt spel ser ut. Men enkelt förklarat så kostar varje rad 1 kronor/st.

  En halvgardering kostar 2 kronor och summan ökas x2 för varje helgardering du fyller på med. Medan en helgardering kostar 3 kronor och ökas med x3 varje gång du väljer att fylla på din kupong med ytterligare en helgardering.

  Du gör exempelvis en kupong med två halvgarderingar och två helgarderingar. Din kostnad för kupongen räknas ut enligt följande: 2x2x3x3=36 kronor.

  Halvgarderingar:

  • 1 halvgardering: 2 kronor
  • 2 halvgarderingar: 4 kronor
  • 3 halvgarderingar: 8 kronor
  • 4 halvgarderingar: 16 kronor
  • 5 halvgarderingar: 32 kronor

  Helgarderingar:

  • 1 helgardering: 3 kronor
  • 2 helgarderingar: 9 kronor
  • 3 helgarderingar: 27 kronor
  • 4 helgarderingar: 81 kronor
  • 5 helgarderingar: 243 kronor

  Läs mer om Stryktipset

  🎲 Hur många rätt behövs för att vinna på Stryktipset?

  För att vinna på Stryktipset behöver du minst 10 rätt. Det är dock inte alltid som det är utdelning på 10 rätt. I annat fall kan du vinna på 11 rätt, 12 rätt och 13 rätt.

  Läs mer om Stryktipset

  Dela inlägg

  Kommentera