Victors Tips
  • Hem
  • Victors Tips
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Europatipset » Lördag 6/6 » Analys & Tips!

Dags för ännu ett spännande Europatips som löper över två dagar. Inte mindre än elva tyska bataljer finns att sätta tänderna i. Kupongen toppas med två portugisiska matcher. Vi inleder direkt med stormötet Leverkusen-Bayern München. Häng med!

⏰ Spelstopp: 15.29

💰 Kassaskåpet! - RB Leipzig

Bundesliga är snart ett minne blott för stackars Paderborn. Jumbon torskade med hela 1-6 mot Dortmund sist. Nu väntar en lika stark motståndare på bortaplan. Ettan går inte att snacka bort.

❗️ Varningen! - Hertha Berlin

Ett skadedrabbat Dortmund får här bekänna färg mot formstarka Hertha som äntligen har hittat rätt tränare. Tvåan smakar mumma och skulle skapa korsdrag i kuponghögen.

1. Bayer Leverkusen - Bayern München 2

Bayer Leverkusen fortsätter att kämpa om en den så viktiga Champions League-platsen. Kusarna har sett solida ut sedan omstarten, 1-4 i baken hemma mot Wolfsburg som undantag. Här måste värdarna upp på sin absoluta toppnivå när Bayern München står på andra sidan. Die Roten tuggar fram som en slåttermaskin och ligaguldet är i princip säkrat. Lewandowski, Müller och company har visserligen stött på patrull på denna matta tidigare, men när tvåan just nu erbjuder vettigt värde är saken biff, spika gästerna!

2. Dortmund - Hertha Berlin 2

Det är ett pånyttfött Hertha vi har fått se sedan Bundesliga drog igång i maj månad. Huvudstadsmännen glänser med tre triumfer och ett kryss på fyra kamper. Krysset kom för övrigt borta mot Leipzig. Dortmund släpper sällan ifrån sig poäng på hemmabana, men utan någon gul vägg och utan Hummels, Reus och Håland är ettan knappast självskriven. En gammal klassisk gaffelgardering (etta-tvåa) får vara lösningen där tvåan rensar magiskt!

3. Eintracht Frankfurt - Mainz X

Om Hertha Berlin vaknat till liv så har Mainz-spelarna fortsatt sina ansikten begravda i dunkudden. Robin Quaison såsar mest omkring på offensiv planhalva. Å andra sidan får han inte många bollar att jobba med. Gästerna kan betydligt mer och nu är det dags att pilla bort John Blund från ögonlocken. Bra poängchans kommer nämligen här mot ett galet hårt streckat Eintracht Frankfurt. Hemmalaget ståtar visserligen med dubbla segrar i ryggen men i grund och botten är det inte mycket som skiljer lagen emellan. Plocka bort ettan och gå för värdet till höger!

4. Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim 1

Fortuna Düsseldorf har gett sig katten på att greja kontraktet. Så ser det åtminstone ut på Röslers manskap som sliter hund ute på det gröna schackbrädet. 0-5 i häcken borta mot Bayern München ska man inte dra för stora växlar av. Att bara jobba hårt räcker tyvärr inte mot lag av den kalibern. Långt ifrån samma kompetens har Hoffenheim även om en sjundeplats är över förväntan. Gästerna äntrar Fortunas hemmaborg utan en skadad Kramaric vilket verkar ha undgått Europatipparna som streckar upp Hoffenheim till månen. Ettan är en spännande chansspik!

5. RB Leipzig - Paderborn 1

Till match fem på kupongen räcker det att vi rör pennan i lodrätt riktning och ritar dit en singeletta. RB Leipzig tar nämligen emot ett Paderborn som efter 1-6 hemma mot Dortmund har nio pinnar upp till säker terräng med 15 poäng kvar att spela om. Hissen står och väntar på Paderborn som får börja om i Bundesliga. 2 nästa säsong. Leipzig har inte råd att gå på en mina här om de vill behålla andraplatsen. Det lär inte hända. Spika ettan och knalla söderut.

6. Boavista - Moreirense 1

Vi styr skutan mot Portugal och Porto där Boavista jagar sin första trepoängare sedan 7 februari. Uppehållet kom lägligt för värdarna som hunnit ladda om batterierna i närmare tre månader. När Moreirense kommer på besök brukar det oftast sluta på ett sätt, med hemmaseger. Boavista glänser med tre raka inbördes vinster på den egna mattan, att det blir en fjärde får anses som troligt. Omkring 40 procent känns det tämligen givet att påbörja streckningen västerifrån.

7. Werder Bremen - Wolfsburg 2

Werder Bremen har sett klart bättre ut post corona och även fast det inte blev några poäng hemma mot Eintracht Frankfurt har de grönvita hyggliga chanser att undvika en degradering. Värdarna är trots allt bara en seger ifrån en plats på rätt sida giljotinen. Här är emellertid känslan att hemmalaget ånyo kammar noll. Vargarna från Wolfsburg, som lade Leverkusen på rygg borta för två veckor sedan, går en holmgång med Hoffenheim om en kvalplats till Europa League. Räkna med en hungrig flock på Weserstadion som inte kommer vika ner sig i första taget. Tvåan är en sund spik att luta sig mot.

8. Union Berlin - Schalke X

Den gode strikern Sebbe Andersson knoppade dit sitt tolfte mål för säsongen borta mot Mönchengladbach senast. Det hjälpte föga för hans Union Berlin fick vittja nätet fyra gånger och föll med 1-4. Goda råd börjar blir dyra för Union som kommer allt närmare de otäcka strecken nere i botten av tabellen. De rödklädda värdarna gästas här av ligans formsvagaste gäng, Schalke. Besökarna är ensamma om att ännu inte inkasserat en enda pinne sedan omstarten. Försvaret läcker som ett såll och framåt händer inte det nämnvärt. Svårsidad drabbning där krysset får agera utgång, tätt följt av övriga tecken.

9. Augsburg - Köln 2

Innan vi skiftar fokus till Bundesliga.2 stundar ett besök i Augsburg där värdföreningen tar emot Köln för en tvättäkta sexpoängsmatch! Augsburg har tre poängs försprång gentemot Getterna, som besökarna kallas för. Som strecken sitter i skrivande stund kan man dock tro att det skiljer betydligt mer än så. Köln har förvisso bara fått med sig två kryss på fyra matcher i maj, men spelmässigt har det inte alls sett så pjåkigt ut. 2-4 mot Leipzig senast är inget att skämmas för. Tvåan dukar upp för mumsigt värde och naturligtvis är det bara att roffa åt sig en bit av kakan. Tvåa!

10. Erzgebirge Aue - Karlsruhe X

Karlsruhe, som slåss för sin överlevnad i botten av den tyska andraligan, tvingas här klara sig utan viktige Hofmann som petat dit två bollar på fyra matcher sedan serien drog igång. Tur för gästerna att man möter ett Aue som inte har mycket att lira för. Platsen i mittens rike är i princip cementerad. Visst håller hemmalaget högre klass i grund och botten, men den hårt ansatta ettan ska naturligtvis ha sällskap om man jagar högre utdelning. Hela upp denna luriga drabbning från start.

11. Hannover - Heidenheim 2

Det råder Guidetti-feber i Sverige igen! Det kan man åtminstone tro när man tittar till streckningen i denna fight. Johnny G har målat i två raka fighter och hans Hannover har gått segrande ur en av dessa, hemma mot ett blekt Dynamo Dresden (3-0). Nu möter dock Guidetti och company inte Dresden. På andra sidan planhalvan står ett frustande Heidenheim som fått vittring på en topp 3-plats efter två segrar och ett kryss sista två. Med tanke på värdlagets skrala facit på hemmabana samt det fina värdet får tvåan agera utgång på HDI-Arena.

12. Stuttgart - Osnabrück X

Stuttgart har kopplat ett litet grepp om andraplatsen, som innebär direktuppflyttning, bakom Bielefeld. Efter den otrolig vändningen, 0-2 till 3-2, hemma mot toppkonkurrenten Hamburg såg Stuttgart aningen sega ut i bortamötet med Dynamo Dresden. Tre poäng kunde ändå ros i hamn, även om det satt hårt inne. Osnabrück är långt ifrån den slagpåse som streckningen antyder. Gästerna lade exempelvis Fürth på borta gräs med 2-0 för knappa två veckor sedan. Tvåan under tio prollar går inte att blunda för, alla tecken.

13. Rio Ave - Pacos de Ferreira 1

Tillbaka till Portugal som tar denna helgtur in över mållinjen. Rio Ave kan fortfarande nå den eftertraktade fjärdeplatsen i Primeira Liga bakom topptrion Porto, Benfica och Braga. Då krävs en stark avslutning och de har absolut inte råd att ta stryk av bottenlag som Pacos de Ferreira. Nu hör det inte till vanligheten att Ferreira får med sig från poäng från denna spelplats. Faktum är att besökarna inte har vunnit här på över ett decennium. Ettan är trolig och en vettig spik omkring 60-65 procent.

Gå direkt till Europatipset

144 rader
1. Leverkusen - B.München 2
2. Dortmund - Hertha Berlin 12
3. E.Frankfurt - Mainz x2
4. F.Düsseldorf - Hoffenheim 1
5. RB Leipzig - Paderborn 1
6. Boavista - Moreirense 1
7. W.Bremen - Wolfsburg 2
8. Union Berlin - Schalke 1x
9. Augsburg - Köln 2
10. Aue - Karlsruhe 1x2
11. Hannover - Heidenheim x2
12. Stuttgart - Osnabrück 1x2
13. Rio Ave - P.Ferreira

1296 rader
1. Leverkusen - B.München 2
2. Dortmund - Hertha Berlin 12
3. E.Frankfurt - Mainz x2
4. F.Düsseldorf - Hoffenheim 1
5. RB Leipzig - Paderborn 1
6. Boavista - Moreirense 1x
7. W.Bremen - Wolfsburg 2
8. Union Berlin - Schalke 1x2
9. Augsburg - Köln x2
10. Aue - Karlsruhe 1x2
11. Hannover - Heidenheim 1x2
12. Stuttgart - Osnabrück 1x2
13. Rio Ave - P.Ferreira 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 5/6 » Analys & Tips!

Vi är äntligen framme vid fredag och varför inte inleda helgen på bästa sätt, med ett Topptips som är adderat med 100 000 kronor. Kupongen att greppa tag i är dock klurig med flertalet ovissa matcher från Tyskland, Danmark, Portugal och Polen. Om möjligt så håll koll på streckning och oddsrörelser nära inpå spelstopp. Lycka till!

⏰ Spelstopp: 18:29

💰 Kassaskåpet! - Górnik Zabrze

Polens hetaste hemmalag är utan tvekan Górnik Zabrze. Gästande Lechia från kuststaden Gdansk är visserligen inget dänggäng, men på en lurig kupong tornar ettan upp som en mycket fin spik.

❗️ Varningen! - Santa Clara

Santa Clara är inte heller något dänggäng även om svenska folket tror det. Ö-borna streckas ner löjligt lågt hemma mot Braga. I hopp om ett rejält klirr i kassan måste skrällettan med till varje pris!

1. Freiburg - Mönchengladbach X

Efter den bedrövliga insatsen borta mot Werder Bremen (0-0) hoppade Mönchengladbach tillbaka på vinnarspåret genom att knäppa Sebastian Anderssons Union Berlin på fingrarna. Thuram noterades för två fullträffar i 4-1-segern. Kampen om de två sista Champions League-platserna med Leverkusen och Leipzig fortskrider. Freiburg har lyckats skrapa ihop två pinnar på fyra fighter sedan omstarten. När dessa kombattanter senast stötte på varandra segrade Gladbach hemma med komfortabla 4-2. Även om tvåan är trolig så streckas gästerna på tok för högt i skrivande stund. Samtliga tecken får därmed plats omgående i hopp om kupongrens.

2. Bochum - St. Pauli 2

Vi hoppar ner ett hack i det tyska seriesystemet där två lag som verkligen skulle må bra av en seger stöter på varandra. Bochum har gått bra sedan omstarten via två segrar och dubbla oavgjorda resultat, men kan absolut inte ropa hej ännu. Endast sex poäng skiljer nämligen ner till en negativ kvalplats. St. Pauli har fem poäng ner till nämnda kvalplats och kommer närmast från två kryss-historier. 0-0 borta mot topplaget Heidenheim får anses väl godkänt. Gästerna brukar trivas ypperligt mot Bochum så när tvåan bjuder in till trevligt värde är det läge att fatta pennan österifrån. Gardera så långt lädret räcker.

3. Greuther Fürth - Sandhausen 2

Det är ett formstarkt Sandhausen som tågar in på folktomma Sportpark Ronhof Thomas Sommer i Fürth. Gästerna kommer från dubbla triumfer, mot John Guidettis Hannover och bottengänget Wehen. Greuther Fürth har i sin tur inte alls rosat marknaden i maj månad. Bara tre inkasserade pinnar på fyra försök gör att en slutplacering i mittens rike mer eller mindre är klappat och klar för Branimir Hrgota och hans kamrater. Svårtippat möte där tvåan just nu är befogad ur ett värdemässigt perspektiv. X2 får anses som en rimlig lösning på större system.

4. Santa Clara - Braga X

Vi tar flyget till Azorerna där den första av två portugisiska matcher äger rum. Santa Clara har blandat höga toppar med djupa dalar under säsongen och återfinns just nu på den placering som de landade på ifjol, en tiondeplats. Tufft motstånd väntar i form av tabelltrean Braga som bärgade fyra raka trepoängare innan corona-breaket. Efter ett längre uppehåll är det emellertid svårt att veta var lagen står och med en gigantisk överstreckning på gästerna är det inget snack, samtliga tecken ska med!

5. Aves - Belenenses 2

För jumbon Aves är läget minst sagt prekärt. Med bara fyra segrar och totalt 13 inkasserade poäng efter 24 omgångar ska det mycket till om ett nytt kontrakt ska ros i hamn. Värdarna kommer dessutom till spel utan Fernando och Macedo som är avstängda. Belenenses är ett betydligt bättre lag, men har haft vissa bekymmer på resande tass. Innan uppehållet tog de emellertid fyra poäng på de sista två tripparna. Kan Belenenses bygga vidare på det månne? Gästerna vann höstens möte med 3-2 och har goda chanser att bärga tre nya poäng. Strecka från höger.

6. Skive - Vendsyssel 1

Över till vårt södra grannland där Skive befinner sig just ovanför giljotinen i 1st Division. Nykomlingarna har tre poäng ner till Hvidovre så varje pinne kommer vara viktig framöver. En pinne blev det borta mot tabelltvåan Viborg efter en sen kvittering av hemmalaget i slutsekunderna. Surt såklart, men ändå ett bra resultat mot en vass opponent. Vendsyssel såg inte alls speciellt bra ut hemma mot Fredericia senast (förlust 0-1). Besökarna måste upp flera nivåer på Hancock Arena om de inte vill bli serverade ännu en torskmåltid. Ettan först, krysset sen.

7. Fredericia - Vejle 2

Vidare till den vackra staden Fredericia som ligger belägen på Jyllands sydöstra kust. På Monjasa Park väntar ett spännande toppmöte där Vejle ska hållas som favoriter. Gästerna toppar tabellen sju poäng före dagens motståndare samt Viborg. Fredericia plockar lejonparten av poängen på bortabana, i den kategorin är man faktiskt bäst i klassen. I hemmatabellen är de dock inte bättre än sjua. Vejle kommer till spel utan skyttekungen Kjartan Finnbogason som är avstängd medan hemmalagets Christian Ege Nielsen saknas av samma anledning. Fördel tabellettan som ser ut att bli en intressant värdespik att hålla i handen.

8. Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk 1

Det polska finrummet tar kupongen i hamn med ett möte mellan två gäng som krigar om en topp 8-plats, som ger en biljett till mästerskapsslutspelet. Górnik Zabrze återfinns på plats elva med den prydliga raden 9-9-9 efter 27 spelade omgångar. Tabellsjuan Lechia har skrapat ihop fem poäng fler än värdarna och kan i princip skaka av sig de så kallade Gruvarbetarna helt vid seger. På hemmaplan har dock Górnik visat sig vara ruskigt starka och bärgat fem trepoängare i följd. För att hitta senaste nederlaget får vi gå tillbaka till september förra året. Ettan omkring 50 procent spikas ögonaböj.

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. Freiburg - M-gladbach 1x2
2. Bochum - St. Pauli x2
3. G.Fürth - Sandhausen 2
4. Santa Clara - Braga 1x2
5. Aves - Belenenses 2
6. Skive - Vendsyssel 1x
7. Fredericia - Vejle 2
8. Górnik Z. - L.Gdańsk 1

216 rader
1. Freiburg - M-gladbach 1x2
2. Bochum - St. Pauli 1x2
3. G.Fürth - Sandhausen x2
4. Santa Clara - Braga 1x2
5. Aves - Belenenses x2
6. Skive - Vendsyssel 1x
7. Fredericia - Vejle 2
8. Górnik Z. - L.Gdańsk 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Torsdag 4/6 » Analys & Tips!

Torsdagens Topptips bjuder även på några bataljer från fredagen. Kupongen innehåller matcher från Bundesliga och portugisiska Primeira Liga, men också från mer okända ligor som Primera Division i Costa Rica, K League 1 i Sydkorea samt danska andraligan. Målsättningen är hursomhelst i vanlig ordning åtta rätt!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Mönchengladbach

Man kan såklart göra det lätt för sig och välja Benfica här, men en streckning över 90 procent kan inte riktigt köpas. Mönchengladbach är kanske inget kassaskåp, men värdet ser inbjudande ut och visst ska de ha stora chanser borta mot Freiburg.

❗️ Varningen! - Incheon

Det vimlar inte av lågprocentrare på kupongen denna gång. Incheon är ett av få lag som just nu streckas under 20 procent vilket, precis som oddset antyder, är för lågt. För att ha chans på en en högre utdelning ska ettan plitas ner illa kvickt.

1. Marítimo - Vitória Setúbal 1

Vi inleder i Portugal där två formsvaga herrskap strålar samman i Madeira för att freda sina platser på den nedre halvan av Primeira Liga. Gästerna har fyra poängs övertag i kraft av att vara ligans mest kryssbenägna gäng. Marítimo har inte vunnit sedan februari månad och för att finna Vitória Setúbals senaste viktoria får vi backa bandet ytterligare en månad. 0-0 slutade höstmötet på Estádio do Bonfim. Värdet får avgöra, valet faller ettan med krysset som stödhjul på större system.

2. Freiburg - Mönchengladbach 2

Efter den bedrövliga insatsen borta mot Werder Bremen (0-0) hoppade Mönchengladbach tillbaka på vinnarspåret genom att knäppa Sebastian Anderssons Union Berlin på fingrarna. Thuram noterades för två fullträffar i 4-1-segern. Kampen om de två sista Champions League-platserna med Leverkusen och Leipzig fortskrider. Freiburg har lyckats skrapa ihop två pinnar på fyra fighter sedan omstarten. När dessa kombattanter senast stötte på varandra segrade Gladbach med komfortabla 4-2, här bör Oscar Wendt och company kunna inkassera ännu en trepoängare. Tvåan kan gott lämnas allena på Schwarzwald-Stadion.

3. Benfica - Tondela 1

Efter avstickaren till Tyskland är vi tillbaka i Portugal där Benfica i skrivande stund tickat över 90-procentsspärren. Portugals näst bästa lag möter faktiskt inte något dänggäng, Tondela är en stabil klubb som plockat poäng i lejonparten av säsongens bortamatcher. Lägg till det faktum att Benfica har spelat oavgjort i tre raka tävlingsmatcher så framstår stödkrysset som något fundamentalt att ha med på kupongen.

4. Guimaraes - Sporting 1

Av streckningen att döma kan man anta att Sporting Lissabon har kvar Cristiano Ronaldo i laget men det är faktiskt inte 2003 längre. Guimaraes är bara fem pinnar fattigare än de grönvita gästerna. Värdlaget har tre raka triumfer i ryggsäcken samtidigt som Sporting fått på näbben i två kamper inom samma spann. Motsvarande möte förra säsongen vittnar ytterligare om att den här ettan smakar för bra för att vara sann, då vann Guimaraes med 1-0. Skippa tvåan och njut i fulla drag!

5. Limón FC - Municipal Grecia 2

Limón har inte alls kommit upp i nivå sedan omstarten av Primera Division i Costa Rica. Det grönvita hemmalaget har endast plockat två pinnar på fyra försök, 3-3 hemma mot jumbon U.C.R var sannerligen ingen vacker historia. Betydligt bättre har det gått för Municipal Grecia som noterats för tre vinster och ett kryss. 7-2 i målskillnad under detta spann är imponerande siffror. Formen talar sitt tydliga språk och håller sig tvåan under 50 procent är det bara att plocka fram spikklubban.

6. Guadalupe - Alajuelense 2

Vi håller oss kvar i Costa Rica men hoppar över till huvudstaden San José där Guadalupe imponerat stort. På nio kamper hemma på Estadio Coyella Fonseca ståtar GFC med den raden 6-2-1 och målskillnaden 15-4. Nu får man dock ingen hjälp av en påhejande publik och dessutom väntar en högkalibrig opponent i tabelltvåan Alajuelense som kommer göra allt för att försvara sin nuvarande placering. Gästerna trivs dessutom ypperligt på denna arena vilket tre segrar och två kryss på fem besök indikerar. Strecka från höger.

7. Incheon United - Gangwon FC 1

Jorden runt-resan fortsätter och innan vi landar i pölsekorvens hemland ska ett besök i Sydkorea hinnas med. Efter fyra omgångar av K League 1 står Incheon United utan segrar. Målskillnaden 1-5 indikerar ett hackande anfallsspel. Gangwon har fått en betydligt bättre start med sina sju inspelade poäng. 1-0 hemma mot landets stora dominanter Jeonbuk skojar man inte bort. Det brukar dock blir jämna och tighta kamper när dessa lag stöter på varandra och när tvåan ser ut att sväva iväg en bra bit över 50 procent petar vi dit samtliga tecken och håller tummar och tår för skrällettan.

8. Kolding - Viborg X

I den danska andraligan fick Viborg bara kryss hemma mot Skive i den förra omgången. En besvikelse för tabelltvåan som hade chans att knappa in på ligaledarna Vejle som just nu innehar den enda direktplatsen upp till Superligan. Nu väntar ett tufft bortamöte med fyran Kolding som på pappret är en betydligt starkare motståndare än Skive. Spelare för spelare är gästerna strået vassare, men vid höstens drabbning avgick Kolding med en 2-1-seger i Viborg. Alla tecken rekommenderas

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. Marítimo - Vitória Setúbal 1
2. Freiburg - M-gladbach 2
3. Benfica - Tondela 1x
4. Guimaraes - Sporting 1x
5. Limón - Municipal Grecia 2
6. Guadalupe - Alajuelense 2
7. Incheon - Gangwon 1x2
8. Kolding - Viborg 1x2

216 rader
1. Marítimo - Vitória Setúbal 1x
2. Freiburg - M-gladbach 2
3. Benfica - Tondela 1x
4. Guimaraes - Sporting 1x
5. Limón - Municipal Grecia 2
6. Guadalupe - Alajuelense 1x2
7. Incheon - Gangwon 1x2
8. Kolding - Viborg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Onsdag 3/6 » Analys & Tips!

Onsdagens Topptips består av en spännande blandpåse innehållande fighter från Tyskland, Portugal, Österrike och Tjeckien. LASK Linz är en favorit att hålla i handen medan en Porto-triumf borta mot luriga Famalicao inte känns lika självklar. Målsättningen är åtta rätt med hög utdelning. Häng med!

⏰ Spelstopp: 18.29

💰Kassaskåpet! - LASK Linz

LASK Linz och Salzburg dominerar österrikisk fotboll och kommer göra upp om ligatiteln under sommaren. Hartberg snubblade in i slutspelet och har inget att hämta på Raiffeisen Arena. Bomb-etta!

❗️ Varningen! - Famalicao

Famalicao har satt krokben för andra skickliga lag, fråga bara Sporting Lissabon som fick lämna denna spelplats tomhänta i början av mars. En hemmaknall skulle smaka mummafågel!

1. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2

Klockorna klämtar på Weserstadion. Ludwig Augustinsson och hans kamrater ligger näst sist i Bundesliga och med sex omgångar kvar måste tre pinnar plockas in gentemot lagen ovanför om nytt kontrakt ska säkras. Werder Bremen trivs synnerligen illa just på eget gräs, 1-3-9 är en alldeles förfärlig resultatrad. Samtidigt har inte Eintracht Frankfurt rosat marknaden på bortaplan men i lördags lyckades Örnarna triumfera mot Wolfsburg i varggrytet. Die Adler vann vårens cupmöte med 2-0 och tvåan tornar upp som en fullgod spik då ettan just nu felaktigt streckas upp som favoriter.

2. Hannover - Dynamo Dresden

Från Augustinsson till ett svenskmöte en våning ner. John Guidetti har vaknat från de döda och målade återigen för Hannover som trots det fick åka bananbåt hem från Sandhausen efter 3-1 på tavlan. Sex poängs marginal till nedflyttningsstrecket bör dock hålla hela vägen in i mål. För Dynamo Dresden är det spegelvänt läge, gästerna bottnar tabellen och har sex pinnar upp till kvalplats. Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff löper stor risk att degraderas men två segrar på de senaste tre fighterna vittnar om att kapacitet finns hos östtyskarna. Hannover vann höstmötet men Dynamo segrade vid senaste besöket på HDI Arena. Alla tecken!

3. Portimonense - Gil Vicente 1

Det är två portugisiska matcher på kupongen och först ut är ett möte mellan botten och mitten. Värdföreningen är nästjumbo inför onsdagens drabbning men brukar kunna hävda sig hemma på Estadio Municipal de Portimo. Poängplock i sju av elva duster på denna matta är inte illa pinkat. Besökarna från Barcelos ligger och skvalpar i mittenbassängen efter att ha avslutat våren med 1-1 hemma mot Santa Clara. Den här bataljen kan gå hur som helst men streckningen indikerar felaktigt att gästerna ska vara tydliga favoriter. Då knäpper vi tabelltittarna på näsan genom att skippa tvåan helt och hållet, 1X!

4. Famalicao - Porto X

Nästa holmgång i Primeira Liga innehåller stormakten Porto som toppar tabellen efter 24 rundor. De blåvita gästerna går sin vana trogen en kamp mot Benfica och i nuläget skiljer en pinne. Senaste fem tävlingsmatcher erhåller facit 2-1-2 för Porto som åkte ur Europa League mot Bayer Leverkusen. Famalicao har gjort en supersäsong som nykomlingar och är med i racet om biljetterna till nästa säsongs Europaspel. I senaste hemmamatchen lyckades Familjen besegra Sporting Lissabon med ett par bollar. Den hårt streckade tvåan må vara trolig, men till rådande streckning är det inte dumt att plocka med samtliga tecken och jobba in skrällen.

5. LASK Linz - Hartberg 1

Vi styr kosan mot Alperna och Österrike där Tipico Bundesligas mästerskapsslutspel ska inledas. LASK Linz vann grundserien, men efter att klubben inte följt de restriktioner ligan tog fram i samband med coronapandemin straffades de med tolv poängs avdrag. Värdarna startar därmed slutspelet på en andraplats, tre pinnar bakom antagonisterna Red Bull Salzburg. Att nämnda klubbar kommer göra upp om titeln är mer eller mindre givet. Lika självklart är det att Hartberg inte kommer ha något med bronsstriden att göra. Gästerna var på vippen att tappa sin sjätteplats efter en bedrövlig vårsäsong. Hartberg äntrar Raiffeisen Arena med två raka förluster och här blir de serverade en tredje torskmåltid. Bergetta!

6. Sturm Graz - Wolfsberger 1

Vi håller oss kvar i Österrike där en saftig historia väntar på Merkur Arena. Mästerskapsrundan är vad som gäller när Sturm Graz placerar sig på playoffplats. Hemmalaget avslutade vårsäsongen med att i de sista tre omgångarna inkassera ett resultat av vardera valör. Wolfsberger är tabellgranne och besitter således den andra playoffplatsen. Vargarna stämplade ur från våren med samma färska form som Sturm Graz, tre olika resultat. Till Wolfsbergers fördel talar höstens möte på denna arena, 4-0 då var ord och inga visor. Ettan ser mest inbjudande ut men när systemstorleken ökar är det lika bra att täcka hela spektrat.

7. RB Salzburg - Rapid Wien 1

Red Bull Salzburg har endast hissat röd flagg två gånger på 22 tillställningar. Dock har mycket skett under säsongens gång, CL-succén har tappat både Haaland och Minamino. Rapid Wien ligger fyra poäng bakom serieledarna och trivs häpnadsväckande nog betydligt bättre borta än hemma. Formen är det inte heller något fel på hos Rapid som är förlustfria 2020. Ettan lär bli hårt åtgången och bör få sällskap om kosingen räcker.

8. Sparta Prag - Teplice 1

David Moberg-Karlsson. Efter sju besvikelser och åtta bedrövelser har västgöten fått stort förtroende i Sparta Prag och det har gett ljuvlig utväxling. Mål i fyra raka matcher är imponerande av den gamle IFK-aren. Dessvärre är inte laget Sparta på samma nivå som tidigare, på sjätteplatsen ligger DMK och company i farozonen för att missa slutspelet. Teplice slog nyligen topplaget Slovan Liberec och även om streckningen indikerar klassblandning så skiljer inte mer än tio poäng upp till Sparta Prag. Båda 2019 års inbördes slutade oavgjort så krysset får ackompanjera den givna utgångsettan, åtminstone på större system.

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. W.Bremen - E.Frankfurt 2
2. Hannover - D.Dresden 1x2
3. Portimonense - Gil Vicente 1x
4. Famalicao - Porto 1x2
5. LASK Linz - Hartberg 1
6. Sturm Graz - Wolfsberger 1x
7. RB Salzburg - Rapid Wien 1
8. Sparta Prag - Teplice

216 rader
1. W.Bremen - E.Frankfurt 2
2. Hannover - D.Dresden 1x2
3. Portimonense - Gil Vicente 1x
4. Famalicao - Porto 1x2
5. LASK Linz - Hartberg 1
6. Sturm Graz - Wolfsberger 1x2
7. RB Salzburg - Rapid Wien 1x
8. Sparta Prag - Teplice 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Europatipset » Tisdag 2/6 » Analys & Tips!

Hej och välkomna till high chaparall. Senaste kupongerna har präglats av pålitliga favoriter och svag utdelning men den här gången finns suveräna förutsättningar för motsatsen. Värdetecknen står som spön i backen och här gäller det att hålla tungan rätt i mun på en färd som kräver hjälp av Fru Fortuna!

Här är tisdagens Europatips-kupong!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Frankfurt

Werder Bremen vantrivs på Weserstadion, sex hemmapinnar kontra 19 borta tyder närmast på någon form av fobi. Frankfurt visar form och agerar spöke. Något kassaskåp är det kanske inte, men väl en spännande spik då det är en kupong som vimlar av skrällchanser.

❗️ Varningen! - Pribram

Slavia Prag må vara serieledare men spelet på bortabana har inte gjort dem förtjänta av att streckas upp mot 90 procent ens mot jumbon.

1. Bröndby - Sönderjyske 2

Vi inleder i vårt södra grannland där 24 omgångar avverkats i Superligan. Bröndby har tappat en hel del senaste åren, forne fanbäraren Johan Larsson har vänt hem till Elfsborg samtidigt som målmaskinen Kamil Wilczek nu huserar i turkiska Göztepe. Femte plats med 23(!) poäng upp till Midtjylland vittnar om att den blågula storhetstiden är stendöd. Sönderjyske var stabila innan uppehållet och har dessutom ett mentalt övertag gentemot värdarna i Köpenhamn. Senaste ligamötet på Bröndby Stadium slutade med viktoria för de gästande lejonen och detsamma skedde i säsongens cupmöte samt seriespelets höstmöte i Haderslev. Med värdet österut satsar vi hela hoppet på de blåvita.

2. Austria Wien - Admira Wacker X

Anrika Austria Wien befinner sig i ett prekärt läge när det handlar om den österrikiska nedflyttningsrundan som nu sätter igång. Visserligen får The Violets äran att inleda högst upp på tornen, men det lär blir knallhårt då det blott skiljer tre pinnar till den sjätteplacerade jumbon. Admira Wacker ligger däremellan, på tredjeplatsen. Gästerna avslutade vårsäsongen med vinst hemma mot Altach men på resande fot finns två raka kryss noterade. Dessutom slutade båda 2019 års inbördes möten oavgjort. Som om inte det vore nog: Alla fyra tävlingsmatcher denna säsong har slutat med delad ära när Austria Wien kickat trasa. På denna luriga rad är spikkrysset vettigt i Österrikes huvudstad.

3. Pribram - Slavia Prag X

När Tjeckiens bästa lag ställs mot dess finrums raka motsats kan man tala om klassblandning. Från FK Pribrams jumboplats skiljer 46 brutala pinnar upp till Slavia Prag efter 26 spelade omgångar. Men ska bortalaget verkligen spikas uppåt 90 procent, därom tvistar de lärde. FKP har lyft sig på slutet och plockat fem poäng på sina senaste fyra framträdanden samtidigt som Slavia torskat två av sina senaste tre bortamatcher. Onekligen finns incitament för att dra i handbromsen på Stadion Na Litavce. Ska vi vara med i racet vid miljonutdelning är det högläge att blicka brett i hopp om korsdrag i hockeyfrillans hemland!

4. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2

Klockorna klämtar på Weserstadion. Ludwig Augustinsson och hans kamrater ligger näst sist i Bundesliga och med sex omgångar kvar måste tre pinnar plockas in gentemot lagen ovanför om nytt kontrakt ska säkras. Werder Bremen trivs synnerligen illa just på eget gräs, 1-3-9 är en alldeles förfärlig resultatrad. Samtidigt har inte Eintracht Frankfurt rosat marknaden på bortaplan men i lördags lyckades Örnarna triumfera mot Wolfsburg i varggrytet. Die Adler vann vårens cupmöte med 2-0 och tvåan tornar upp som en fullgod spik i denna just nu jämnt streckade fight.

5. Hannover - Dynamo Dresden 1

Från Augustinsson till ett svenskmöte en våning ner. John Guidetti har vaknat från de döda och målade återigen för Hannover som trots det fick åka bananbåt hem från Sandhausen efter 3-1 på tavlan. Sex poängs marginal till nedflyttningsstrecket bör dock hålla hela vägen in i mål. För Dynamo Dresden är det spegelvänt läge, gästerna bottnar tabellen och har sex pinnar upp till kvalplats. Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff löper stor risk att degraderas men två segrar på de senaste tre fighterna vittnar om att kapacitet finns hos östtyskarna. Hannover vann höstmötet men Dynamo segrade vid senaste besöket på HDI Arena. Gaffeln smakar gott!

6. Portimonense - Gil Vicente 1

Det är gott om portugisiska matcher på kupongen och först ut är ett möte mellan botten och mitten. Värdföreningen är nästjumbo inför onsdagens drabbning men brukar kunna hävda sig hemma på Estadio Municipal de Portimo. Poängplock i sju av elva duster på denna matta är inte illa pinkat. Besökarna från Barcelos ligger och skvalpar i mittenbassängen efter att ha avslutat våren med 1-1 hemma mot Santa Clara. Den här bataljen kan gå hur som helst men streckningen indikerar felaktigt att gästerna ska vara tydliga favoriter. Då knäpper vi tabelltittarna på näsan genom att lämna ettan åt sitt öde.

7. Famalicao - Porto 2

Nästa holmgång i Primeira Liga innehåller stormakten Porto som toppar tabellen efter 24 rundor. De blåvita gästerna går sin vana trogen en kamp mot Benfica och i nuläget skiljer en pinne. Senaste fem tävlingsmatcher erhåller facit 2-1-2 för Porto som åkte ur Europa League mot Bayer Leverkusen. Famalicao har gjort en supersäsong som nykomlingar och är med i racet om biljetterna till nästa säsongs Europaspel. I senaste hemmamatchen lyckades Familjen besegra Sporting Lissabon med ett par bollar. Den hårt streckade tvåan må vara trolig, men att smyga med ett potentiellt rensarkryss är inte fel.

8. Sturm Graz - Wolfsberger 1

Åter till Österrike och en saftig historia på Merkur Arena. Mästerskapsrundan är vad som gäller när Sturm Graz placerar sig på playoffplats. Hemmalaget avslutade vårsäsongen med att i de sista tre omgångarna inkassera ett resultat av vardera valör. Wolfsberger är tabellgranne och besitter således den andra playoffplatsen. Vargarna stämplade ur från våren med samma färska form som Sturm Graz, tre olika resultat. Till Wolfsbergers fördel talar höstens möte på denna arena, 4-0 då var ord och inga visor. Ettan ser mest inbjudande ut men när systemstorleken ökar är det lika bra att täcka hela spektrat.

9. Red Bull Salzburg - Rapid Wien 1

Vilket lag toppar den österrikiska tabellen om inte de flygande tjurarna. Red Bull Salzburg har endast hissat röd flagg två gånger på 22 tillställningar. Dock har mycket skett under säsongens gång, CL-succén har tappat både Haaland och Minamino. Rapid Wien ligger fyra poäng bakom serieledarna och trivs häpnadsväckande nog betydligt bättre borta än hemma. Formen är det inte heller något fel på hos Rapid som är förlustfria 2020. Den överstreckade ettan ska ha sällskap, så är det.

10. Sparta Prag - Teplice X

David Moberg-Karlsson. Efter sju besvikelser och åtta bedrövelser har västgöten fått stort förtroende i Sparta Prag och det har gett ljuvlig utväxling. Mål i fyra raka matcher är imponerande av den gamle IFK-aren. Dessvärre är inte laget Sparta på samma nivå som tidigare, på sjätteplatsen ligger DMK och company i farozonen för att missa slutspelet. Teplice slog nyligen topplaget Slovan Liberec och även om streckningen indikerar klassblandning så skiljer inte mer än tio poäng upp till Sparta Prag. Båda 2019 års inbördes slutade oavgjort och krysset är en vettig start, tätt följt av övriga tecken.

11. Marítimo - Vitória Setúbal 1

Vi dansar ner till Portugal igen där torsdagens föreställningar kompletterar kupongen. Två formsvaga herrskap strålar samman i Madeira för att freda sina platser på den nedre halvan av Primeira Liga. Gästerna har fyra poängs övertag i kraft av att vara ligans mest kryssbenägna gäng. Marítimo har inte vunnit sedan februari månad och för att finna Vitória Setúbals senaste viktoria får vi backa bandet ytterligare en månad. 0-0 slutade höstmötet på Estádio do Bonfim. Värdet får avgöra, valet faller på ettan.

12. Benfica - Tondela 1

Håll i hatten för här var det spikfest igen! Benfica har i skrivande stund gått steget längre än Slavia Prag och tickat över 90-procentsspärren. Portugals näst bästa lag möter faktiskt inte något ängagäng, Tondela är en stabil klubb som plockat poäng i lejonparten av säsongens bortamatcher. Lägg till det faktum att Benfica har spelat oavgjort i tre raka tävlingsmatcher så framstår stödkrysset som något fundamentalt att ha med på kupongen.

13. Guimaraes - Sporting 1

Får vi fresta med en sista smaskig spelprocent? Av streckningen att döma kan man anta att Sporting Lissabon har kvar Cristiano Ronaldo i laget men det är faktiskt inte 2003 längre. Guimaraes är bara fem pinnar fattigare än de grönvita gästerna. Värdlaget har tre raka triumfer i ryggsäcken samtidigt som Sporting fått på näbben i två kamper inom samma spann. Motsvarande möte förra säsongen vittnar ytterligare om att den här ettan smakar för bra för att vara sann, då vann Guimaraes med 1-0. Skippa tvåan och njut i fulla drag!

Gå direkt till Europatipset

144 rader
1. Bröndby - Sönderjyske 2
2. Austria Wien - A.Wacker x
3. Pribram - Slavia Prag 1x2
4. W.Bremen - E.Frankfurt 2
5. Hannover - D.Dresden 12
6. Portimonense - Gil Vicente 1
7. Famalicao - Porto x2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1
9. Salzburg - Rapid Wien 1x
10. Sparta Prag - Teplice 1x2
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1
12. Benfica - Tondela 1x
13. Guimaraes - Sporting 1

1296 rader
1. Bröndby - Sönderjyske 2
2. Austria Wien - A.Wacker x
3. Pribram - Slavia Prag 1x2
4. W.Bremen - E.Frankfurt 2
5. Hannover - D.Dresden 1x2
6. Portimonense - Gil Vicente 1
7. Famalicao - Porto x2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1x2
9. Salzburg - Rapid Wien 1x
10. Sparta Prag - Teplice 1x2
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1
12. Benfica - Tondela 1x
13. Guimaraes - Sporting 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Victors Tips

Bild från Bildbyrån

Europatipset » Lördag 30/5 » Analys & Tips!

Danska Superligan gör tysk fotboll sällskap under helgens Europatips, som för övrigt innehåller en jackpot på cirka 3,5 miljoner kronor. Kupongerna börjar arta sig och vi håller tummarna att det ser än mer bekant ut de kommande veckorna. Nu fokuserar vi på denna kupong och våra tankar om denna finner ni här nedan. Häng med!

⏰ Spelstopp: 15:29

💰 Kassaskåpet! - Bayern München

Bayern München har bara upploppet kvar och ska undvika att fällas på mållinjen. Det ska ett så rutinerat och framgångsrikt lag klara av. Det första hindret i form av Fortuna Düsseldorf ska inte vara några som helst problem för den tyska jätten.

❗️ Varningen! - Wehen

Wehen slåss om att hålla sig kvar i andradivisionen medan Hamburg drömmer sig därifrån. Värdarna ska självfallet ses som tydliga favoriter men måste hålla ett extra öga på målfarliga Manuel Schäffler. En spelvärd tvåa som dessutom skulle rensa rejält klingar gott i våra öron.

1. Bayern München - Fortuna Düsseldorf 1

Bayern München tog en blytung seger borta mot Dortmund senast och känslan är att ligatiteln säkrades där och då. Formen är strålande och vi får gå tillbaka till den sjunde december för att hitta Die Bayerns senaste nederlag. Thiago, Philippe Coutinho och Corentin Tolisso förväntas återigen saknas men Bayern kan knappast anklagas för att sakna truppbredd. Leon Goretzka samt Joshua Kimmich har gjort ett strålande jobb i trions frånvaro och Javi Martinez är ingen pjåkig rotationsspelare. Mot ett nedflyttningshotat Fortuna Düsseldorf är det seger som gäller och att det skulle bli poängtapp här är högst osannolikt. Bergetta!

2. Hertha Berlin - Augsburg 1

Uppehållet verkar ha gjort gott för Hertha Berlin, som stod för ännu en fin insats borta mot RB Leipzig senast. Bland andra har Vedad Ibisević visat fin form med två mål och lika många målgivande passningar på de senaste tre omgångarna. Augsburg har det desto tyngre och blott en pinne hemma mot tabelljumbon Paderborn senast övertygar inte. Dessutom är lagets skyttekung Florian Niederlechner fortsatt inne i en måltorka och har numera gått mållös i åtta raka matcher. Ettan är ett fullt rimligt spikalternativ.

3. Schalke - Werder Bremen 2

Efter fjolårets usla prestationer såg Schalke ut att ha stadgat skeppet efter en fin höst. Nu är det återigen fritt fall och uppehållet ser inte ut att ha förändrat situationen. Värdarna har förlorat samtliga tre matcher sedan Bundesliga kickade igång igen och prestationerna har minst sagt varit oroväckande. Werder Bremen befinner sig i nedflyttningsstriden efter en svag höst med stora skadebekymmer. Nu är gästerna i stort sett kvitt dessa och har sett klart bättre ut under dessa två veckor. Ska kontraktet säkras krävs att formen fortsätter och här finns ett ypperligt tillfälle att sätta press på konkurrenterna. Strecka från höger.

4. Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1

Fjolårets succé blev även Eintracht Frankfurts fall. Stjärnspelare lämnade för större utmaningar och denna säsong slåss gästerna istället för överlevnad. Men trots att det främst var offensiva pjäser som lämnade är det i synnerhet försvarsspelet som sviktat. Kevin Trapp har fått agera bollkalle på senare tid och på de fyra senaste omgångarna har den före detta PSG-keepern plockat bollen ur egen kasse vid hela 15 tillfällen. Desto ljusare ser det ut för Wolfsburg-anhängarna och värdskapet slåss om en Europa League-plats. 4-1-viktorian borta mot Bayer Leverkusen senast var ett styrkebesked och nu väntar en på förhand enklare uppgift. Något svenska folket tydligt håller med om och streckar upp ettan lite väl hårt för vårt gillande. Ettan är en given utgång men vi garderar upp tidigt.

5. Mainz - Hoffenheim 2

Hoffenheim hade länge greppet om Europa League-platsen men en formsvacka har fört gästerna ner till en sjundeplats. Senast blev det dock seger för de blåvita, som därmed bröt en sex matcher lång segerlös svit i ligaspelet. Mainz slåss i sin tur om ett nytt kontrakt och är i dagsläget på rätt sida strecket. Mycket tack vare Robin Quaison, som under stora delar av säsongen burit laget på sina axlar. Med tolv mål ligger 26-åringen på en delad fjärdeplats i skytteligan och dessutom har den svenska landslagsmannen bidragit med två målgivande passningar. Tre mycket viktiga pinnar står på spel och gaffeln ser inte alls dum ut här.

6. Mönchengladbach - Union Berlin 1

En annan svensk som har imponerat denna säsong är Sebastian Andersson. Elva mål har 28-åringen producerat under sin debutsäsong i Bundesliga. Formkurvan har däremot varit väldigt svajig för såväl Sebastian som Union Berlin och i dagsläget pekar kurvan rakt ner. Blott två pinnar har plockats på de senaste fem ligamatcherna och däremellan blev nykomlingarna utskickade ur DFB Pokal. Mönchengladbach går en stenhård kamp om en Champions League-plats och klev inför denna omgång upp till fjärde plats. När lagen möttes på Stadion An der Alten Försterei var det däremot Union Berlin som drog det längsta strået och vann med 2-0. Med ettan överstreckad är det ingen dum idé att plocka fram garderingspennan.

7. Paderborn - Dortmund 2

På Benteler Arena är det botten mot toppen som gäller när tvåan Dortmund kommer på besök. Som ovan nämnt torskade de gulsvarta hemma mot Bayern München senast och titelhoppet är numera minimalt. För att strö salt på såret klev underbarnet Erling Håland av med en knäskada och gör bland andra Marco Reus sällskap på rehabilitering. Paderborn kommer av allt att döma få packa väskan och återvända till andradivisionen. Värdarna har dock fått med sig tre raka oavgjorda resultat sedan ligan drog igång igen och endast släppt in en balja. Här kommer tabelljumbon visserligen bli ordentligt pressade men tvåan ser ut att streckas på tok för hårt och för den med fetare plånbok är det inte helt tokigt att gardera.

8. Esbjerg - Aalborg 2

Danska Superligan gör under helgen comeback. För Aalborgs del kom uppehållet olägligt då gästerna stod för fina prestationer dessförinnan. Esbjerg har i sin tur varit ligans stora besvikelse och fjolårsfemman har endast mäktat med 17 poäng efter 24 spelade omgångar. En poängskörd som endast nykomlingen Silkeborg inte kan matcha. Inte ens här på Blue Water Arena tycks värdarna få med sig resultaten, trots att det varit en stor hemmafördel i ligan denna säsong. Tvåa!

9. Dynamo Dresden - Stuttgart 2

Vi återvänder till Tyskland och inleder med fotboll från andradivisionen. Två raka segrar har på allvar fört in Dynamo Dresden i jakten på ett säkrat kontrakt. Med tre matcher färre spelade än övriga konkurrenter har SGD numera saken i egna händer. Nu får tabelljumbon däremot en än tuffare uppgift i form av Stuttgart. Gästerna jagar en återkomst till Bundesliga och kommer närmast från en blytung seger hemma mot Hamburg. Detta trots ett 2-0-underläge i halvtid men Gonzalo Castros sena avgörande innebär att Die Roten övertog andraplatsen från just HSV. Dynamo Dresdens nyfunna form i all ära men klasskillnaden lagen emellan väger tungt förutsatt att tvåan understiger 70 procent.

10. Hamburg - Wehen 1

Även på Mercedes-Benz Arena är det botten mot toppen som gäller men här lär vi se en mer väntad procentfördelning. Wehen har inte haft någon vidare säsong överlag och befinner sig på fel sida strecket med blott sex omgångar kvar att spela. En som däremot har en strålande säsong är Manuel Schäffler och 31-åringen har bland annat sett till att sänka Stuttgart såväl i hemmaborgen som på resande fot. Med 16 påsar ligger Schäffler tvåa i skytteligan där endast ett mål skiljer upp till ettan Fabian Klos. Håll ett öga på procentfördelningen och tveka inte att öppna upp plånboken om spelvärde erbjuds österut.

11. Heidenheim - Erzgebirge Aue 1

Även Heidenheim är på jakt efter en biljett till det tyska finrummet och ligger strax bakom trean Stuttgart. Inte minst har spelet i hemmaborgen imponerat och senast värdarna förlorade här var i oktober. Mycket tack vare det solida försvarsspel som Frank Schmidts mannar visat upp. Endast ligaledarna Arminia Bielefeld har färre insläppta än de 29 baljor Heidenheim släppt in denna säsong. Även Erzgebirge Aue var länge med och utmanade i toppstriden men nederlaget hemma mot Darmstadt tog mer eller mindre bort gästernas möjlighet till en uppflyttning. Att resa till Voith-Arena med det i bagagen är knappast gynnande. Etta!

12. Köln - RB Leipzig 2

Det ser som bekant ut att bli en stekhet kamp om Champions League-platserna i Bundesliga. RB Leipzig är inget undantag och faktum är att formen är smått oroande med blott tre segrar på de senaste tio omgångarna (3-6-1). Förlorar gör gästerna däremot väldigt sällan och vi kan tidigt utesluta ettan. Köln har visserligen inte övertygat på senare tid de heller men ser ut att säkra kontraktet någorlunda komfortabelt. Skulle tvåan streckas upp hårt är krysset en tänkbar gardering, annars är det spiktvåan som gäller här.

13. Lyngby - FC Köpenhamn 2

Det har inte varit FC Köpenhamns säsong när det kommer till ligaspelet. Gästerna har inte varit i närheten av att nå den dominans som Midtjylland har visat upp. Ute i Europa har det sett desto bättre ut och FCK inväntar ett eventuellt returmöte mot Basaksehir i åttondelsfinalen av Europa League. Att Viktor Fischer har återhämtat sig helt från sin skada är även välkomnande tillskott till säsongsavslutningen. Lyngby har varit en positiv överraskning denna säsong och utmanade länge om en plats till Championship Group. Den svaga form som visades upp innan uppehållet blev dock kostsam för värdskapet som istället kommer få goda förutsättningar i Relegation Group. Högst ovisst vilken inställning lagen kommer hit med vilket ställer till det. En spelvärd tvåa är däremot självklar på kupongen.

Gå direkt till Europatipset

144 rader
1. B.München - F.Düsseldorf 1
2. Hertha Berlin - Augsburg 1
3. Schalke - Werder Bremen x2
4. Wolfsburg - E.Frankfurt 1x2
5. Mainz - Hoffenheim 12
6. M-gladb. - Union Berlin 1x2
7. Paderborn - Dortmund 2
8. Esbjerg - Aalborg 2
9. D.Dresden - Stuttgart 2
10. Hamburg - Wehen 12
11. Heidenheim - Erzgebirge 1
12. Köln - RB Leipzig 2
13. Lyngby - FC Köpenhamn x2

1296 rader
1. B.München - F.Düsseldorf 1
2. Hertha Berlin - Augsburg 12
3. Schalke - Werder Bremen 1x2
4. Wolfsburg - E.Frankfurt 1x2
5. Mainz - Hoffenheim 12
6. M-gladb. - Union Berlin 1x2
7. Paderborn - Dortmund 1x2
8. Esbjerg - Aalborg 2
9. D.Dresden - Stuttgart 2
10. Hamburg - Wehen 12
11. Heidenheim - Erzgebirge 1
12. Köln - RB Leipzig 2
13. Lyngby - FC Köpenhamn x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg