• Hem
 • Europatipset
Europatipset
Artikel

Europatipset

22 maj 2020

Europatipset är ett poolspel hos Svenska Spel som består av 13 fotbollsmatcher från Europas främsta fotbollsligor där du som kund ska tippa rätt med hjälp av tre tecken (1X2). Under normala omständigheter erbjuder Svenska Spel Europatipset två gånger i veckan.

Tips till Europatipset idag

Spela Europatipset med Anders Limpar

3 september 2020

Europatipset är tillbaka och i potten ligger 3 miljoner jackpot. Nu har du möjligheten att spela ihop med Anders Limpar som erbjuder två system till kvällens 13 matchen. Limpar ... Läs mer

Europatipset » Söndag 30/8 » Analys & Tips!

28 augusti 2020

Månadens sista Europatips har alla förutsättningar att ge bra med deg även fast det inte finns någon jackpot att ta del av. Kupongen präglas av överstreckade favoriter från både ... Läs mer

Spela Europatipset tillsammans med Sportbloggare

Intresset för fotboll är stort hos oss på Sportbloggare.com och varje vecka förljer vi ett antal matcher med stort intresse. Samtidigt som vi ser matcher så spelar vi också Europatipset de gånger i veckan som det är möjligt. Att skapa ett system, spela med andra och vinna tillsammans är bland det bästa som finns.

Så vill ni vara med och spela Europatipset med oss så kan ni självklart göra det genom att köpa en andel på vår ombudssida hos Svenska Spel. Där finns både billiga andelar och andelar som kostar lite mer. Helt anpassad så att alla kan vara med, oavsett storlek på plånboken.

Svenska Spel Spela Tillsammans Andelsspel
Så hittar ni oss på Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel & logga in med BankID
 2. Välj “Spela tillsammans” och sök på “Bettingstugan”
 3. Hitta ett spel & köp en andel till Europatipset

Tips Europatipset från Sportbloggare

Europatipset brukar vanligtvis bestå av matcher från flera ligor runt om Europa och det är inte alltid så lätt att ha koll på alla lag och serier. Då kan ni ta hjälp av oss på Sportbloggare som erbjuder tips & analys inför varje omgång av Europatipset.

I analysen går vi igenom samtliga 13 matcher på den aktuella kupongen och kommer även med spelförslag både på ett mindre system, men även ett lite större system som ni själva kan spela.

Tips Europatipset

Spela Europatipset med Anders Limpar

3 september 2020

Europatipset är tillbaka och i potten ligger 3 miljoner jackpot. Nu har du möjligheten att spela ihop med Anders Limpar som erbjuder två system till kvällens 13 matchen. Limpar ... Läs mer

Europatipset » Söndag 30/8 » Analys & Tips!

28 augusti 2020

Månadens sista Europatips har alla förutsättningar att ge bra med deg även fast det inte finns någon jackpot att ta del av. Kupongen präglas av överstreckade favoriter från både ... Läs mer

Analys Europatipset

Har du planer på att spela Europatipset kan vi tipsa er om att ta del av en noggrann analys hos Bettingstugan.se. Förutom själva analysen till Europatipset erbujuder Bettingstugan en rad olika speltips till matchen som ibland hittas på Europatips-kupongen.

Så spelar du Europatipset

Att spela Europatipset är inte så svårt, men har man inte gjort det tidigare är det inte så enkelt att veta. Men hur som helst så består kupongen av 13 matcher där din uppgift är att kryssa för hur du tror varje match slutar.

När du väljer hur en match slutar har du tre alternativ:

 • 1 - Hemmalaget vinner
 • X - Det blir oavgjort i matchen
 • 2 - Bortalaget vinner

Varje match måste ha minst ett val och sedan kan du fylla på med halvgarderingar och helgarderingar om du så vill det. Bra att veta är att ditt spel kostar mer om du väljer att ha med halvgarderingar och helgarderingar.

Så fungerar halv- och helgarderingar

❓ Vad är halvgardering?

En halvgardering är när du väljer två val på en och samma match. Exempelvis 1x, vilket innebär att hemmalaget måste vinna eller spela oavgjort för att du ska få rätt.

💯 Vad är helgardering?

En helgardering är när du kryssar i samtliga val på den aktuella matchen. Alltså 1x2 och därmed kommer du få rätt oavsett hur matchen slutar.

Vad kostar det att spela Europatipset?

Att spela Europatipset kostar olika beroende på hur din rad eller ditt system ser ut. Väljer du att exempelvis bara spela en enkelrad så kostar det 1 kr. Spelar du dock system med halvgarderingar och helgarderingar kostar det mer mer

Spela Europatipset via Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel
 2. Logga in och verifiera dig med BankID
 3. Klicka dig vidare till spel och välj “Europatipset”
 4. Fyll i din rad eller ditt system och lämna in

Europatipset spelstopp

När du spelar Europatipset finns det alltid en tid att förhålla sig till, det vill säga spelstopp. Speciellt med Europatipset är att spelstoppet är olika beroende på vilken dag det handlar om och vilka matcher som är på kupongen.

Den som lämnar in kupongen behöver dock lämna in den en minut innan första matchen börjar. Har du tänkt vara med och spela andelsspel bör du köpa din andel minst 15 minuter innan första matchen, så du är säker på att du får en andel innan systemet lämnas in av ombudssidan.

Resultat på Europatipset

När du har lämnat in din kupong och matcherna börjat kan du följa allt via diverse TV-kanaler, hemsidor och livescore. Du kan också följa hur det går på Svenska Spels hemsida där man uppdaterar löpande, både resultat och aktuell utdelning.

Rätta Europatipset hos Svenska Spel

Vill du veta om du har vunnit på Europatipset kan du rätta din kupong på Svenskaspel.se.

 1. Klicka HÄR!
 2. Välj rätt datum och se resultat

Där kan du se aktuella matcher, vilket utfall varje match fick och hur utdelningen för 10, 11, 12 och 13 rätt blev.

Europatipset utdelning

65% av omsättningen för den aktuella omgången går tillbaka till spelare med 10, 11, 12 och 13 rätt på Europatipset.

Fördelningen av vinstpengarna ser ut enligt följande:

 • 40% till spelare med 13 rätt
 • 15% till spelare med 12 rätt
 • 12% till spelare med 11 rätt
 • 25% till spelare med 10 rätt
 • 8% till garantifonden

Det man dock bör ha koll på är att det inte alltid blir utdelning på 10 rätt. Om vinstsumman per rad understiger 15 kronor så väljer Svenska Spel att skjuta på dessa vinstpengar till nästa omgång av Europatipset istället.

Något som inträffar titt som tätt när många favoriter vinner under en och samma omgång.

Exempel:

Om en omgång av Europatipset har en omsättning på 10 miljoner kronor går 6,5 miljoner kronor tillbaka till spelarna i form av vinstpengar.

Fördelningen av dessa 6,5 miljoner kronor ser då ut enligt följande:

 • Alla med 13 rätt får dela på: 2,6 miljoner kronor
 • Alla med 12 rätt får dela på: 975.000 kronor
 • Alla med 11 rätt får dela på: 780.000 kronor
 • Alla med 10 rätt får dela på: 1,625 miljoner kronor
 • 520.000 kronor till garantifonden

Europatipset system

Spelar du Europatipset kan du välja att spela flera olika system. Det är givetvis dyrare än om du spelar enkelrader, men samtidigt ökar du dina vinstchanser. Välj mellan M-system, R-system och U-system.

Spela M-system på Europatipset

Det mest klassiska när man spelar Europatipset är att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar i ett M-system.

Just M-system står för matematiskt system där du bildar en massa olika rader i takt med att du väljer att gardera kupongen matcher. Via detta system slipper du göra en massa olika enkelrader för att öka din vinstchans.

EXEMPEL:

Ett M-system på Europatipset med åtta halvgarderingar kostar 256 kronor att lämna in och skulle du göra om systemet till enkelrader skulle det bli 256 olika rader.

Spela R-system på Europatipset

Reducerat system är också en möjlig spelvariant när du spelar Europatipset. Det finns flera R-system att välja mellan och det som skiljer dom åt är storleken, priset och hur många rätt man är garanterad ifall man lyckas få in sina spikar.

R 0-7-16 är ett R-system som består av sju halvgarderingar som kostar dig 16 kronor. Lyckas du få in dina sex spikar är du garanterad 11 rätt. Men givetvis kan det bli mer än så. Allt avgörs via en tabell som du jämför ditt R-system med.

Spela U-system på Europatipset

När du spelar R-system kan du också välja att spela U-system. Med U-system kan du påverka teckenfördelningen på dina nyckelrader. Då markerar du helt enkelt ett tecken på en av dina garderingar som du har valt på kupongen.

Europatipset Xperten

Känner du dig inte speciellt insats i fotboll eller matcherna som finns på Europatipset kan du alltid ta hjälp av Xperten som skapar ett spel åt dig. Du väljer vilken insats du vill spela med och sedan väljer både experter och data ut ditt system.

Xperten på Europatipset kan jämföras med Harry Boy som är populärt hos ATG.

Om Europatipset

Europatipset är ett poolspel som Svenska Spel började erbjuda till sina kunder under 1993. Till en början hette det italienska Stryktipset, detta på grund av att kupongen endast innehåll matcher från Italien. Men år 2004 valde Svenska Spel att ändra inriktning där matcherna plockades från alla stora ligor i Europa och poolspelet bytte i samband med detta namn till Europatipset.

Under normala omständigheter erbjuder Svenska Spel Europatipset två gånger i veckan från Europas främsta fotbollsligor. Som spelare har du som uppgift att tippa rätt på kupongens 13 matcher där du vinner om du lyckas pricka rätt på mellan 10 till 13 matcher.

Genom åren har Europatipset gjort många spelare till miljonärer.

FAQ - Frågor & svar om Europatipset

💰 Vad kostar det att spela Europatipset?

Hur mycket Europatipset kostar att spela beror på hur många halvgarderingar och helgarderingar du väljer att använda när du spelar.

En halvgardering kostar 2 kronor och kostnaden multipliceras med två varje gång du väljer att addera en halvgardering. En helgardering däremot kostar 3 kronor och varje gång du lägger till en helgardering blir din kostnad tre gånger så dyr.

Exempel på kostnad för Europatipset:

 • Tre halvgarderingar = 8 kronor
  Tre helgarderingar = 27 kronor
  Tre halv- + tre helgarderingar = 216 kronor

Läs mer om Europatipset

⏰ När är det spelstopp på Europatipset?

Spelstopp på Europatipset är olika beroende på vilken dag och vilka matcher som finns på kupongen. Men som alltid så är spelstopp en minut innan första matchen börjar.

Läs mer om Europatipset

🎲 Hur många rätt behöver jag för att vinna på Europatipset?

För att vinna på Europatipset behöver du ha minst 10 rätt. Det du dock bör ha koll på är att det inte alltid är utdelning på 10 rätt. I övrigt kan du vinna på 11, 12 och 13 rätt.

Läs mer om Europatipset

❓ Hur mycket kan man vinna på Europatipset?

Du vinner på Europatipset genom att få 10, 11, 12 eller 13 rätt.

Läs mer om Europatipset

💸 Hur mycket kan man vinna på Europatipset?

Lyckas du få 13 rätt på Europatipset kan du vinna upp till flera miljoner kronor. Men det finns några faktorer som spelar in.

 • Hur stor omsättningen är för den aktuella omgången
 • Om det är någon jackpot
 • Hur många som får 13 rätt

Läs mer om Europatipset

🗓 Vilka dagar kan man spela Europatipset?

Europatipset brukar du kunna spela en vardag i veckan mellan tisdag och torsdag, samt söndagar under normala omständigheter.

Läs mer om Europatipset

Dela inlägg

Kommentera