VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Svenska oron - Olsen utburen på bår: ”Kan ha brutit nyckelbenet”

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen bars under onsdagskvällen ut på bår efter att ha skadat axeln när hans FC Köpenhamn mötte Hobro. ”Det finns en risk att han brutit nyckelbenet”, säger FCK:s kommunikationschef Jes Mortensen till BT.

Med VM 2018 bara ett par månader bort håller Janne Andersson och hans ledarstab alla tummar för att undvika allvarliga skador på de svenska landslagsspelarna, men under onsdagskvällen fick han se oönskade bilder när Robin Olsen, som var ordinarie mellan stolparna under hela kvalet och som stod för en strålande insats i playoff-matcherna mot Italien, skadade sig i FC Köpenhamns match mot Hobro.

Olsen skadade sig i en situation i den första halvleken och vred sig i smärtor på den snötäckta och - enligt rapporter från journalister på plats - knappt spelbara planen och bars ut på bår med en befarad axelskada i den 35:e matchminuten.

Olsen kördes omedelbart till sjukhus för att röntgas och undersöka närmare, men FCK befarar att det rör sig om en nyckelbensskada.

- Vi vet ännu inte vad som är fel. Han ska undersökas närmare men det finns en risk att han har brutit nyckelbenet, säger Jes Mortensen, kommunikationschef i FC Köpenhamn, till danska BT

Om det bara rör sig om ett brutet nyckelben beräknas rehabiliteringstiden normalt vara fyra till sex veckor, så att VM-slutspelet ska vara i fara bör det inte vara tal om. Däremot kan Olsen missa viktiga delar av uppladdningen, inklusive Sveriges träningsmatch mot Chile, som spelas den 24 mars.

FCK vann matchen med 2-0 efter mål av Viktor Fischer och Rasmus Falk. Pierre Bengtsson satt kvar på bänken matchen igenom.

VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Inför VM 2018: Så skaffar du Fan-ID till Ryssland

Sommarens stora fotbollsfest närmar sig med stormsteg. Är du en av de lyckliga som lyckats lägga beslag på en biljett till någon match i fotbolls-VM 2018? Tänk då på att du måste skaffa ett Fan-ID för att komma in i landet. Här finner du all nödvändig information om hur du bär dig åt för att skaffa ett Fan-ID.

I skrivande stund är det 107 dagar, fyra timmar, 43 minuter och 57 sekunder kvar till fotbolls-VM i Ryssland 2018 officiellt sparkar igång torsdagen den 14 juni, när värdnationen Ryssland ställs mot Saudiarabien. Biljetterna började släppas redan i höstas och Fas 3, av FIFA:s fem olika faser med biljettsläpp, avslutades den 31 januari. För den som har lyckats lägga beslag på biljetter till någon av Sveriges matcher, eller till någon annan härlig VM-batalj, är det hög tid att börja planera resan till Ryssland, inklusive ansökan om att skaffa ett Fan-ID, som ger dig tillträde till landet.

  • FAN-ID:

I vanliga fall behöver man ett visum för att komma in i Ryssland, men under fotbolls-VM kommer inte de vanliga visumreglerna att gälla för biljettinnehavare och supportrar kommer tillåtas in i landet med ett personligt åskådarpass. Ett så kallat Fan-ID, som är giltigt tillsammans med vanliga identitetshandlingar och matchbiljetter.
Fans kan ansöka om ett FAN-ID så fort man fått tag på matchbiljetter eller fått biljettbekräftelsen.
Så skaffar du ett Fan-ID:

För att ansöka om ett Fan-ID klickar ni er in på www.fan-id.ru

  1. 1. Besök www.fan-id.ru
  2. 2. Ta fram din matchbiljett eller bekräftelse på köpet av matchbiljetten.
  3. 3. Fyll i "Ticket Request ID/Self-registration code"
  4. 4. Fyll i information om namn, nationalitet, födelsedatum och passuppgifter samt ladda upp en aktuell bild (Fotot ska vara taget senast sex månader före ansökningstillfället, vara i färg och vara en tydlig ansiktsbild. Likt ett passfoto).
  5. 5. Slutför din registrering
  6. 6. Mottag bekräftelse på att din ansökan av ett Fan-ID blivit godkänd.
  7. 7. Klart!
  • Förmåner med Fan-ID:

Huvudsyftet med ett Fan-ID är förstås att fungera som substitut för ett visum och ge dig tillträde att äntra Ryssland, men det finns andra förmåner med dokumentet. Med ett Fan-ID har du även tillgång till att använda lokaltrafiken helt gratis under matchdagarna.

Det är även gratis att resa via tåg mellan och till de olika VM-städerna. Ryssland har arrangerat 728 tåg, med plats för över 440 000 sammanlagt, som redan nu går att boka via tickets.transport2018.com.


  • Övrigt att tänka på:

Det svenska utrikesdepartementet har meddelat att det är viktigt att se till att passet är giltigt i minst sex månader efter resedatumet.

VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Landslagskollen: "Svenskduo i Danmark hyllas"

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.


  • Målvakter:

Robin Olsen (FC Köpenhamn)

Speltid: 90 minuter

Kommentar: Hade en lugn afton när FCK slog Odense med 1-0. Odense hade tre avslut på hela matchen och inget som träffade mål.

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Johnsson hade inte mycket att göra på något av målen i 2-2-matchen mto Metz.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Satt på bänken i 4-1-förlusten mot Brighton.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Fick släppa ett mål förbi sig i 1-1-matchen mot Öster, men ungtuppen mellan stolparna hade ingenting att göra åt Simon Helgs raket i krysset.


  • Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Speltid: 76 minuter

Kommentar: Lustig har varit föremål för lite kritik i Celtic sedan hans form dalat en aning mot slutet och många menar på att svensken ser sliten ut efter att ha använts flitigt under säsongen. Mot Aberdeen fick Lustig syna det röda kortet med kvarten kvar efter att han tilldelats sin andra varning.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Fick starta på nytt för Manchester United i toppmötet med Chelsea. "Vigge" gjorde en skaplig match på det stora hela, men var inblandad i vissa märkliga situationer. Han ska inte beskyllas för Uniteds baklängesmål, som var ett praktexempel på svagt försvarsspel efter en rad av felbeslut, men han hade kunnat vara mer aggressiv mot Eden Hazard och inte ge honom ytan att hitta in med passningen till Willian. Hade också en misslyckad rensning som höll på att leda till en Chelsea-kvittering, men på det stora hela lyckades VNL och Chris Smalling hålla koll på Londonlagets anfallare.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Lagkapten Andreas Granqvist fick en ovan roll när Krasnodar föll med 3-2 mot Rosenborg i en träningsmatch. Granqvist användes nämligen som defensiv mittfältare. Granqvist var inblandad i ledningsmålet när han med en fin passning serverade Smolov, som assisterade till Oleg Shatov. Spelade även fint fram Smolov i slutet av matchen. Varnad.

Martin Olsson (Swansea)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Martin Olsson hade ingen lyckad dag när Swansea åkte på en svidande 4-1-förlust mot Brighton i Premier Leagues bottenstrid. Brände en fin kvitteringschans.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Augustinsson gjorde en okej match när Weder Bremen 1-0-besegrade Hamburg. Varnad.

Filip Helander (Bologna)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Stod precis som hela Bologna för en stabil insats i 2-0-segern mot Genoa. Helander stratade som en av tre mittbackar när Roberto Donadoni skiftade till en 3-5-1-1-uppställning.

Emil Krafth (Bologna)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Spelade 90 minuter mot Sassuolo men förpassades till bänken när Roberto Donadoni skiftade till en 3-5-1-1-uppställning.

Pontus Jansson (Leeds)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Stod för en bra insats när Leeds tog en viktig trepoängare mot Brentford. Jansson gav bort några onödiga frisparkar när han var lite för aggressiv i sitt försvarsspel mot anfallare med ryggen mot mål, men var stabil när Leeds höll nollan.

Niklas Hult (AEK Aten)

Speltid: -
Kommentar: AEK Aten spelar i kväll mot Atromitos.

Johan Larsson (Bröndby)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Stod för en strålande insats i Bröndbys 6-1-seger mot Helsingör. Lagkaptenen var framstående och stod för två assist vilket gav honom toppbetyget 12 av 12 av tidningen BT.


  • Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Avstängd i Hulls 1-0-seger mot Sheffield United.

Albin Ekdal (Hamburg)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Missade matchen mot Werder Bremen pga skada.

Emil Forsberg (RB Leipzig)

Speltid: 71 minuter
Kommentar: Emil Forsberg gjorde första matchen från start sedan återkomsten från skada när hans RB Leipzig föll hemma mot jumbon Köln, trots ett tidigt ledningsmål av Jean-Kevin Augustin. Forsberg var efteråt missnöjd med hela lagets insats och blev själv utbytt i den andra halvleken, strax efter Kölns 1-1-mål.

Jakob Johansson (AEK Athen)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad

Gustav Svensson (Seattle Sounders)

Speltid: 12 minuter
Kommentar: Hoppade in och fick några minuter av Seattle Sounders match mot Santa Tecla utan att kunna påverka matchutgången när Seattle föll med 2-1.

Viktor Claesson (Krasnodar)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Claesson spelade 90 minuter, men blev poänglös i Krasnodars 3-2-förlust mot Rosenborg på Marbella.

Marcus Rohdén (Crotone)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Kvar på bänken när Crotone föll mot Spal.

Jimmy Durmaz (Toulouse)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Kvar på bänken när Toulouse spelade 3-3 mot Monaco i en underhållande match.

Ken Sema (Östersunds FK)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Ken Sema var strålande när Östersund chockartat besegrade Arsenal med 2-1 på Emirates Stadium. Efter en blek insats i hemmamötet var Sema helt orädd i returen i London där han var planens främste aktör. Sema vågade hela tiden utmana och var ett konstant hot mot ett virrigt Arsenal-försvar. Gjorde dessutom ett mål.

Simon Tibbling (Bröndby)

Speltid: 66 minuter
Kommentar: Gjorde precis som svenske lagkamraten Johan Larsson en strålande insats i Bröndbys 6-1-seger mot Helsingör. Tibbling blev poänglös men var prominent i spelet och blev utsedd till matchens främsta spelare av Ekstra Bladet.

Oscar Hiljemark (Genoa)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Gjorde på nytt 90 minuter och en okej match på innermittfältet när Genoa föll mot Bologna.

Sam Larsson (Feyenoord)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Lårskadad

Alexander Fransson (Lausanne-Sport)

Speltid: -
Kommentar: Lausanne-Sport spelar inte förrän 3/3.

Oscar Lewicki (Malmö FF)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Startade bredvid Bachirou på innermittfältet när MFF slog Gefle med 3-0 i en match som sköts upp i fyra timmar till följd av snöoväder. Hade ett finger med i det första målet när hans inlägg från vänster lobbnickades i mål av Alexander Jeremejeff.


  • Anfallare:

Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren)

Speltid: 90 minuter

Kommentar: Isaac Kiese Thelin blev målsktt på nytt när han gav Waasland-Beveren ledningen på nick halvvägs in i den första halvleken, vilket för skytteligaledarens poängskörd till 16 mål.

Marcus Berg (Al Ain)

Speltid: 18
Kommentar: Var länge osäker till spel efter att ha varit sjuk och haft feber. Lyckades dock friskna till och Berg hoppade in och spelade sista 18 minuterna i Al Ains 3-1-förlust mot Sharjah.

John Guidetti (Alavés)

Speltid: 74 minuter
Kommentar: John Guidetti och hans Alavés hade inte mycket att sätta till mot Real Madrid och föll med 4-0. Guidetti kämpade och slet i vanlig ordning och blev utbytt med kvarten kvar.

Ola Toivonen (Toulouse)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Kvar på bänken när Toulouse spelade 3-3 mot Monaco i en underhållande match

Carlos Strandberg (Malmö FF)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Matchen mot Gefle blev uppskjuten i fyra timmar till följd av snöoväder, men Carlos Strandberg fortsätter att vara het i kylan och i den 89:e minuten blev han målskytt när han behärskat rullade in 3-0 efter att ha frispelats.

Christoffer Nyman (Eintracht Braunschweig)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Nyman var tillbaka i startelvan och fick 90 minuter i 2-1-förlusten mot Greuther Fürth.

Alexander Isak (Borussia Dortmund)

Speltid: -
Kommentar: Dortmund möter Augsburg i kväll.

Mikael Ishak (FC Nürnberg)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad och missade Nürnbergs 0-0-match mot Bochum.

VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

EA Sports släpper VM-expansion till FIFA 18

Världens största fotbollsspel borde förstås innefatta möjligheten att spela världens största fotbollsturnering. Och snart är det verklighet. EA Sports kommer att lansera en expansion till FIFA 18 med VM i Ryssland 2018.

I sommar riktas hela världens blickar mot Ryssland och fotbolls-VM 2018. Rapporteringen inför mästerskapet som drar igång i juni pågår sedan länge för fullt och Brasiliens förbundskapten Tite har redan gått så långt att han fyra månader i förväg avslöjat Brasiliens startelva och större delen av truppen. Uppladdningen är med andra ord redan i full gång och tv-spelsbranschen vill inte vara sämre. Inom en snar framtid kommer alla FIFA-fantaster kunna tagga till inför VM-starten genom att spela igenom turneringen på sina konsoler.

Sedan EA Sports levererade World Cup 98 till mästerskapet i Frankrike har fansen kunnat lägga vantarna på separata spel inför varje turnering, där man kunnat ta sitt land hela vägen från kvalspel till VM-final. Dagarna med separata VM-spel är dock borta sedan länge och precis som till VM i Brasilien 2014 kommer EA Sports lansera en VM-expansion till FIFA 18.

EA Sports har inte gått ut officiellt med hur spelet kommer vara utformat mer exakt och något releasedatum är heller inte satt, men redan i höstas råkade den spanske kommentatorn Manolo Lama avslöja planerna på en FIFA-expansion innehållande VM 2018.

- Jag måste spela in extramaterial till FIFA World Cup i december och jag tror spelet kommer vara ute i februari eller mars, råkade Lama säga i en intervju med Radio COPE vilket fick EA:s marknadsföringschef Daniel Montes, som också medverkade i intervjun, att iklä sig ett frustrerat ansiktsuttryck över att hemligheten röjts på ett så klumpigt vis.

Expansionen väntas finnas tillgänglig inom några veckors tid och även om EA fortsatt att hålla detaljerna om spelet hemliga så kommer VM-spelet att finnas att ladda ner för FIFA 18 på Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och Microsoft Windows, men EA har ännu inte bekräftat huruvida Playstation 3 och Xbox 360 kommer uppdateras med expansionen. Enligt Goal är det troligast att expansionen kommer att finnas tillgänglig som en patch till det förinstallerade spelet, vilket kommer laddas ner per automatik som en uppdatering när FIFA 18 startas. Men ifall FIFA World Cup 2018 skulle släppas som ett tillägg kommer det finnas att med lätthet ladda ner via Playstation Store och Xbox Games Store.

Även om detaljerna om spelet ännu är oklara har man kunnat göra några kvalificerade gissningar kring dess utformning. FIFA World Cup 2018 kommer förstås innehålla alla 32 deltagande lag med uppdaterade matchställ, arenor och möjligheten att spela igenom turneringen, samt något tillägg till populära onlinefunktionen FIFA Ultimate Team, där spelarna kommer att uppdateras beroende på hur de presterar under den riktiga turneringen, likt under FIFA 14.

Håll ögonen öppna, mer information från EA Sports lär komma när som helst.

VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Landslagskollen: "Hiljemark stekhet i Italien"

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.

Målvakter:

Robin Olsen (FC Köpenhamn)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: FC Köpenhamn fortsätter att ha det tufft i Danska Superligan och åkte på en tuff bortaförlust, 3-1, mot Midtjylland. Robin Olsen stod hela matchen och fick en varning.

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Johnsson hade en svettig match när Guingamp klarade 1-1 borta mto Montpelliers, som vann skottstatistiken med 17-3. Montpellier hade mestadels svårt att träffa målet, men Johnsson gjorde ett par vassa ingripanden och räddade bland annat ett friläge, när han läste spelet tidigt och kom ut bra. Chanslös på målet.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Solid i Swansea-målet mot Sheffield Wednesday i FA-cupen. Gjorde en viktig räddning mot Adam Reach tidigt i matchen och räddade omspel genom en sen räddning.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Höll nollan utan att sticka ut när IFK Göteborg besegrade Varberg med 1-0. Sattes inte på större prov.

Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadekänning och vilades i Celtics 0-0-match mot St Johnstone.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Fick äntligen en start för Manchester United, men lyckades inte imponera särskilt mycket i Uniteds 2-0-seger mot Huddersfield. Löste uppgiften, men stärkte inte sina aktier om att ta en plats i José Mourinhos elva.

Andreas Granqvist (Krasnodar)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Lagkapten Andreas Granqvist spelade hela matchen när Krasnodar besegrade Molde med 2-1 i en träningsmatch. Varnad.

Martin Olsson (Swansea)
Speltid: 79 minuter
Kommentar: Martin Olsson stod för en anonym första halvlek, men kom igång mer efter pausen. Hade svårt att komma fram i offensiven. Löste det han skulle defensivt.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Augustinsson gjorde sitt första mål för Werder förra veckan och mot Freiburg var han nära att slå till igen, men den här gången smet det hårda distansskottet några decimeter utanför.

Filip Helander (Bologna)
Speltid: 7 minuter
Kommentar: Fick göra några minuter i Bolognas 2-1-seger mot Sassuolo när han ersatte Torosidis med ett par minuter kvar.

Emil Krafth (Bologna)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Spelade 90 minuter i Bolognas 2-1-seger mot Sassuolo. Var olycklig vid Sassuolos kvitteringsmål när ett inlägg stannade upp på honom vid den bortre stolpen och gav Babacar möjligheten att trycka bollen i nät.

Pontus Jansson (Leeds)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Gjorde en okej match när Leeds kryssade, 2-2, mot Bristol City. Lite slarvig i passningsspelet och hade tufft mot Famara Diedhiou.

Niklas Hult (AEK Aten)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Gjorde 90 minuter när AEK Athen körde över Skoda Xanthi med 4-0.

Johan Larsson (Bröndby)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Sjuk och missade matchen mot Ålborg.


Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Avstängd i Hulls 0-4-nederlag mot Chelsea.

Albin Ekdal (Hamburg)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Missade matchen mot Leverkusen pga. problem med en fotled.

Emil Forsberg (RB Leipzig)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: RB Leipzib möter Eintracht Frankfurt under måndagskvällen.

Jakob Johansson (AEK Athen)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad

Gustav Svensson (Seattle Sounders)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Spelade inte mot Sacramento av personliga skäl

Viktor Claesson (Krasnodar)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Claesson blev målskytt på nytt när han gav Krasnodar ledningen i 2-1-segern mot Molde. Var aktiv matchen igenom och tog sig till flera vassa lägen. Spelade även fram till Smolovs 2-1-mål.

Marcus Rohdén (Crotone)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Kvar på bänken när Crotone föll mot Benevento

Jimmy Durmaz (Toulouse)
Speltid: 30 minuter
Kommentar: Hoppade in sista halvtimmen borta mot Amiens, men lyckades inte få matchen att svänga till Toulouse fördel. Slutade 0-0.

Ken Sema (Östersunds FK)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Spelade 90 minuter Arsenal var ett par storlekar för stora för Östersund i kylan på Jämtkraft Arena. Sema hade svårt att ta sig in i matchen och var relativt osynlig.

Simon Tibbling (Bröndby)
Speltid: 70 minuter
Kommentar: Tibbling gjorde en skaplig match när Bröndby spelade 1-1 mot Ålborg, trots en tidig utvisning. Utbytt med tjugo minuter kvar.

Oscar Hiljemark (Genoa)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Hiljemark fortsätter sin kalasstart på återkomsten till Italien. Hiljemark spelade 90 minuter när Genoa tog tredje raka genom att 3-0-besegra topplaget Inter på hemmaplan. Hiljemark spelade bra matchen igenom och slog hörnan som ledde fram till Goran Pandevs 2-0-mål.

Sam Larsson (Feyenoord)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Lårskadad

Alexander Fransson (Lausanne-Sport)
Speltid: 80 minuter
Kommentar: Fransson och Lausanne hade ytterligare en tung dag när man åkte på tredje raka förlusten mot bottenlaget FC Sion. Fransson blev utbytt i slutskedet av matchen.

Oscar Lewicki (Malmö FF)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Startade bredvid Bachirou på innermittfältet när MFF slog Dalkurd med 1-0. Hade en nick i ribban.

Anfallare:

Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Isaac Kiese Thelin var åter tillbaka i målprotokollet efter förra veckans straffmiss när han nickade in 1-1 för Waasland-Beveren precis innan halvtidsvilan. Delar skytteligaledningen i Belgien med 15 mål.

Marcus Berg (Al Ain)
Speltid: 0
Kommentar: Inte spelat sedan 3-0-segern mot Emirates.

John Guidetti (Alavés)
Speltid: 71 minuter
Kommentar: Har cementerat sin plats i startelvan i Alavés och att han får kliva in från start, trots halsfluss i veckan, visar hur stort förtroende Abelardo har för honom. Stod för ytterligare en bra insats - även om han förblev poänglös - när Alavés tog tredje raka segern mot Deportivo La Coruña. Hyllades av fansen när han klev av.

Ola Toivonen (Toulouse)
Speltid: 9 minuter
Kommentar: Ersatte Giannelli Imbula i slutminuterna mot Amiens.

Carlos Strandberg (Malmö FF)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Spelade 90 minuter i 1-0-segern mot Dalkurd. Hade bland annat ett friläge, men brände avslutet långt utanför efter att ha fått felträff med vänsterfoten.

Christoffer Nyman (Eintracht Braunschweig)
Speltid: 29 minuter
Kommentar: Fick inleda på bänken, efter en tids skadefrånvaro, men hoppade in sista halvtimmen i Eintracht Braunschweigs viktiga 1-0-seger mot Union Berlin.

Alexander Isak (Borussia Dortmund)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Kvar på bänken i Dortmunds 1-0-seger mot Borussia Mönchengladbach.

Mikael Ishak (FC Nürnberg)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad och missade Nürnbergs 3-1-seger mot Duisburg.

VM-Bloggen

Bild från Bildbyrån

VM-minnen: Maradona och "Guds Hand"

I serien VM-minnen ser vi fram emot sommarens tillställning i Ryssland genom att blicka tillbaka på några av VM-historiens häftigaste ögonblick. Denna fredag blickar vi tillbaka till Diego Maradonas kontroversiella mål mot England 1986 - som fyra minuter senare följdes upp av VM-historiens kanske vackraste mål.

Kvartsfinalen i VM 1986 har gått till historien som en av sportens mest kända matcher. Och det var en man som stod i fokus på mäktiga Estádio Azteca i Mexiko City när de två gamla fienderna England och Argentina drabbade samman: Argentinas lagkapten Diego Armando Maradona.

Maradona var 25 år gammal och var på väg in i sin karriärs glansdagar. Två år tidigare hade han för andra gången slagit transferrekord när han lämnade Barcelona för stjärnspäckade Serie A när han gick till Napoli, trots att I Partenopei med nöd och näppe undvikit nedflyttning. Året efter skulle han bli en Gud i hela Kampanien genom att leda Napoli till deras första scudetto någonsin, men i just den här kvartsfinalen tyckte Maradona att han behövde lite gudomlig assistans för att besegra England.

Sex minuter in i den andra havleken hämtade Maradona bollen centralt och satte med sina karaktäristiskt små, korta steg och låga tyngdpunkt fart centralt. Han släppte bollen till lagkamraten Jorge Valdano och fortsatte löpningen i djupled med förhoppning om ett väggspel. Valdano missade dock mottagningen och bollen hamnade hos Englands Steve Hodge, som försökte rensa. Hodge missade dock rejält i tillslaget, varpå bollen skruvades i en hög bana på väg mot det egna straffområdet där Maradona och den engelska målvakten Peter Shilton båda störtade fram från varsitt håll. Lille Maradona flög genom luften, samtidigt som Shilton gick ut för att boxa - men på något sätt lyckades den 20 centimeter kortare Maradona komma högst och få bollen i nät.

Alla runtomkring såg att det Maradona hade slagit in bollen med handen - utom den tunisiske domaren Ali Bin Nasser och hans domarteam.

- Un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios, sa Maradona efteråt. Han skämdes inte ett dugg. En liten del av Maradonas huvud och en liten del av Guds hand.

Maradonas målande - om än skälmskt förnekande - beskrivning har gjort att målet gått till historien som "Guds hand". Engelsmännen var vansinniga och argentinarna kunde knappt tro sina ögon att målet blivit godkänt och det tog lång tid för lagkamraterna att ansluta till Maradonas firande.

- Jag väntade på att mina lagkamrater skulle omfamna mig, men ingen kom. Jag sa till dem: "Kom och krama mig, annars kommer inte domaren godkänna målet", har Maradona berättat efteråt.

Vid upprepade tillfällen har Maradona vidhållit att han inte ångrar någonting, och i samband med introduktionen av VAR i toppfotbollen har Maradona ånyo fått anledning att kommentera sitt ikoniska fuskmål.

- Jag har tänkt på det i efterhand och målet hade inte blivit godkänt om videteknologi hade existerat. Men jag kan berätta något mer för er; under VM 1990 använde jag min hand för att rädda en boll på mållinjen mot Sovjetunionen. Vi hade tur att domaren inte såg det. Vi hade tur att de inte hade den tekniken då, i dag är det annorlunda, säger han till Fifa.com.

I England har man förståeligt nog haft svårt att släppa målet. För två år sedan berättade Peter Shilton att "Maradona gjorde honom illamående" och att han aldrig skulle skaka den argentinske legendarens hand. Men för bara två veckor sedan öppnade den 68-årige Shilton för försoning , sedan Maradona bjudit in honom till middag i juni.

- En del av mig tänker att det är dags att släppa det, men en annan del säger att jag inte ska göra det. Vi var båda lagkaptener den dagen och jag har inte träffat honom sedan dess. Jag längtar inte direkt ihjäl mig efter att träffa honom, men det har gått lång tid nu, säger Shilton.

"Guds hand" stal förstås alla rubriker i efterspelet till Argentinas 2-1-seger i kvartsfinalen, vilket ironiskt nog är oturligt för Maradona. Bara fyra minuter efter VM-historiens mest berömda fuskmål utförde Maradona nämligen gudomlig fotboll alldeles på egen hand när han gjorde ett av sportens vackraste mål någonsin. Maradona tog emot bollen från Héctor Enrique på egen planhalva innan han inledde en 55-meterslöpning när han på under tio sekunder på egen hand tog sig an hela det engelska försvaret - och nätade. Han passerade Peter Beardsley, Peter Reid, Terry Butcher - två gånger om, och Terry Fenwick innan han avslutade sin soloräd med att lura ner Shilton och rulla in 2-0 i ett vidöppet mål.