Landslagskollen: "Hiljemark stekhet i Italien"

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.

Målvakter:

Robin Olsen (FC Köpenhamn)
Speltid: 90 minuter
Kommentar: FC Köpenhamn fortsätter att ha det tufft i Danska Superligan och åkte på en tuff bortaförlust, 3-1, mot Midtjylland. Robin Olsen stod hela matchen och fick en varning.

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)
Kommentar: Johnsson hade en svettig match när Guingamp klarade 1-1 borta mto Montpelliers, som vann skottstatistiken med 17-3. Montpellier hade mestadels svårt att träffa målet, men Johnsson gjorde ett par vassa ingripanden och räddade bland annat ett friläge, när han läste spelet tidigt och kom ut bra. Chanslös på målet.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
Kommentar: Solid i Swansea-målet mot Sheffield Wednesday i FA-cupen. Gjorde en viktig räddning mot Adam Reach tidigt i matchen och räddade omspel genom en sen räddning.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)
Kommentar: Höll nollan utan att sticka ut när IFK Göteborg besegrade Varberg med 1-0. Sattes inte på större prov.

Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadekänning och vilades i Celtics 0-0-match mot St Johnstone.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
Kommentar: Fick äntligen en start för Manchester United, men lyckades inte imponera särskilt mycket i Uniteds 2-0-seger mot Huddersfield. Löste uppgiften, men stärkte inte sina aktier om att ta en plats i José Mourinhos elva.

Andreas Granqvist (Krasnodar)
Kommentar: Lagkapten Andreas Granqvist spelade hela matchen när Krasnodar besegrade Molde med 2-1 i en träningsmatch. Varnad.

Martin Olsson (Swansea)
Speltid: 79 minuter
Kommentar: Martin Olsson stod för en anonym första halvlek, men kom igång mer efter pausen. Hade svårt att komma fram i offensiven. Löste det han skulle defensivt.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)
Kommentar: Augustinsson gjorde sitt första mål för Werder förra veckan och mot Freiburg var han nära att slå till igen, men den här gången smet det hårda distansskottet några decimeter utanför.

Filip Helander (Bologna)
Speltid: 7 minuter
Kommentar: Fick göra några minuter i Bolognas 2-1-seger mot Sassuolo när han ersatte Torosidis med ett par minuter kvar.

Emil Krafth (Bologna)
Kommentar: Spelade 90 minuter i Bolognas 2-1-seger mot Sassuolo. Var olycklig vid Sassuolos kvitteringsmål när ett inlägg stannade upp på honom vid den bortre stolpen och gav Babacar möjligheten att trycka bollen i nät.

Pontus Jansson (Leeds)
Kommentar: Gjorde en okej match när Leeds kryssade, 2-2, mot Bristol City. Lite slarvig i passningsspelet och hade tufft mot Famara Diedhiou.