Så laddar Sverige upp inför VM

Bild från Bildbyrån

Så laddar Sverige upp inför VM

Förra veckan presenterade Janne Andersson den 23-mannatrupp som ska representera Sverige i sommarens fotbolls-VM i Ryssland. I morgon samlas truppen och inleder förberedelserna inför mästerskapet.

Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg. I morgon, onsdag den 23 maj, inleder Sverige sin VM-uppladdning när Janne Anderssons ledarstab och de 23 spelare som ska göra jobbet i Ryssland samlas i Stockholm.

Sverige kommer att spendera sitt förläger inför VM i Båstad, på Örebäcksvallen, där man samlas den 28 maj. Sverige kommer spela två landskamper inför VM, den 2 juni ställs man mot Danmark på Friends Arena och den 9 juni väntar Peru på Ullevi i Göteborg.

Det kommer bli ett par intensiva dagar för att förbereda laget på bästa sätt innan avresan till Ryssland. Den 12 juni reser landslaget till VM-basen i Gelendzjik där Sverige kommer bo på lyxhotellet Kempinski Grand Hotel vid Svarta Havet. Det har pratats om värmen i området som en orosfaktor, något som dock inte avskräckt Sverige.

- Självklart är vi medvetna om att det kan bli varmt, men normalt ligger temperaturen på mellan 25-30 grader på dagarna, berättade landslagschefen Lasse Richt för Sportbladet när VM-basen presenterades.

Hotellet är utrustat med flertalet pooler, både inomhus och utomhus, och faciliteterna innefattar spa, gym, handbolls- och basketplaner, bordtennisbord samt ett stort grönområde. Bara ett hundratal meter från hotellet finns också en milslång strandpromenad, så det lär inte råda någon brist på saker att göra för de svenska spelarna mellan tränings- och taktikpassen.

Sverige reser sedan till Nishny Novgorod den 16 juni, där man dagen efter genomför en träning på Nizhny Novgorod-stadion inför VM-premiären mot Sydkorea den 18 juni.

  • Sveriges VM-uppladdning – här är alla viktiga datum:

23 maj: Landslaget samlas i Stockholm. Tränar på Stockholms Stadion.

28 maj – 1 juni: Förlägret inför VM-inleds i Båstad, där träningarna genomförs på Örebäcksvallen.

2 juni: Sverige – Danmark, Friends Arena

9 juni: Sverige – Peru, Ullevi

12 juni: Landslaget reser till VM-basen i Gelendzjik

16 juni: Landslaget reser till Nizhny Novgorod inför VM-premiären

17 juni: Träning på Nizhny Novgorod-stadion

18 juni: VM-premiär mot Sydkorea på Nizhny Novgorod-stadion