Omgångens lag efter åttondelsfinalerna

Bild från Bildbyrån

Omgångens lag efter åttondelsfinalerna

 • Målvakt: Kasper Schmeichel (Danmark)

Gjorde en jättematch när Danmark sånär lyckades ta sig vidare till kvartsfinal. Kasper Schmeichel klev fram och räddade Luka Modrics straff sent in i förlängningen och trots att han knep ytterligare två i straffläggningen - från Badelj och Pivaric - kunde han inte släpa Danmark vidare.

 • Högerback: Mario Fernandes (Ryssland)

Fortsätter att imponera i VM och den Brasilien-födde Mario Fernandes var strålande när Ryssland slog ut Spanien. Hade både Isco och Jordi Alba längs sin kant men höll duon under kontroll från sin position som höger wingback i Rysslands fembackslinje.

 • Mittback: Yerry Mina (Colombia)

Var en jätte i det colombianska försvaret som höll England stången. Fysisk, kvick och duktig i luftspelet. När han behövdes som mest klev han även framåt i offensiven och nickade in sitt tredje mål för turneringen, vilket tog matchen till förlängning.

 • Mittback: Diego Godín (Uruguay)

Diego Godín är kuggen i ett så här långt openetrerbart Uruguay-försvar och Atlético Madrid-stjärnan stängde effektivt den centrala delen av planen och förhindrade Portugal från att egentligen skapa några heta målchanser. Uruguay släppte dock in sitt första mål i turneringen, men Godín kunde inte göra något för att stoppa Pepes hörnmål.

 • Mittback: Viktor Nilsson Lindelöf (Sverige)

Efter att ha missat öppningsmatchen mot Sydkorea på grund av sjukdom har Viktor Nilsson Lindelöf gått från klarhet till klarhet och Manchester United-försvararen har varit en gigant i den svenska backlinjen, som bara släppt in ett spelmål så här långt i turneringen. Hans försvarskollega Andreas Granqvist får mer uppmärksamhet, men mot Schweiz var VNL bäst i den svenska backlinjen. Oerhört stabil defensivt, red ut till räddning för Mikael Lustig när han fick det tufft och dessutom mest lugn i uppspelsfasen.

 • Vänsterback: Ilya Kutepov (Ryssland)

Är han vänsterback? Nä. Spelade han vänsterback mot Spanien? Nä, inte det heller. VM-bloggen är lite som West Bromwich och försöker trycka in så många mittbackar som möjligt i startuppställningen och Ilya Kutepov är omöjlig att bortse från efter hans fina insats mot Spanien. Kämpade oförtrutet och var ständigt i vägen. Vann flest nickdueller av alla - trots att han spelade stora delar av förlängningen med kramp.

 • Central mittfältare: Lucas Torreira (Uruguay)

Har spelat sig in i Óscar Tábarez startelva genom imponerande inhopp och mot Portugal kallade Tábarez på den energiska och mångsidiga Sampdoria-mittfältaren. Han lär inte blivit besviken av vad han fått. Tillsammans med Vecino, Nández och Bentancur bildade Torreira ett solitt block framför den skickliga backlinjen. Vinner mycket boll, ligger ständigt rätt i positionsspelet och lugn och fin med bollen.

 • Central mittfältare: Paul Pogba (Frankrike)

Fortsätter att lite i skymundan ha en väldigt fin VM-turnering för Frankrike. Kylian Mbappé stal rubrikerna, men Paul Pogba var en bjässe på det franska mittfältet. Gjorde en stor insats i defensiven där han vann mängder med boll som han sedan distribuerade effektivt vidare, vilket startade flertalet vassa omställningar.

 • Central mittfältare: Albin Ekdal (Sverige)

Missade förvisso ett jätteläge, när han fick chansen att dra till på volley från nära håll, men stod för en heroisk insats i övrigt. Ligger ständigt rätt i försvarsspelet, vann boll och initierade med sitt kloka spel flera omställningar. Ekdal gjorde dessutom en så stark insats samtidigt som han uppenbart drogs med skadeproblem i den andra halvleken.

 • Anfallare: Kylian Mbappé (Frankrike)

Kylian Mbappé var lysande i Frankrikes 4-3-seger mot Argentina och den vindsnabbe PSG-spelaren var en ständig plåga för de argentinska försvararna. Gjorde två mål, ordnade en straff och lyckades genomföra hela sju dribblingar under matchen. Briljant!

 • Anfallare: Edinson Cavani (Uruguay)

Uruguay hade inte mycket till anfallsspel mot Portugal. Det behövdes inte. För varje gång Uruguay behövde kliva framåt så gjorde Edinson Cavani mål. Det första målet var urtjusigt: Cavani fick bollen från Nahitan Nández på högerkanten och slog en briljant krossboll till anfallspartnern Luis Suárez på andra sidan planen, som återbetalades med ett perfekt serverat inlägg till Cavani vid den bortre stolpen.