Landslagskollen: Thelin tvåmålsskytt och Claesson Krasnodars hjälte

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna helgen.

Speltid: 0 minuter

Kommentar: Skadad

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Hade ingen vidare dag när Guingamp föll med 3-1 mot Dijon och tilldelades blott fyra av tio i betyg.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Kommentar: Bänkad.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Speltid: -
Kommentar: Spelar mot Malmö FF i kväll.

Jacob Rinne (Ålborg)

Kommentar: Orsakade en straff när han kom snett ut och fällde Mikkel Qvist, men spelade i övrigt bra när Ålborg slog Horsens med 2-1.

• Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Kommentar: Stod för några slarviga passningar och ingripanden i den första halvleken men gjorde överlag en solid insats när Celtic slog Hearts med 3-1.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Kommentar: Kvar på bänken när United föll mot Brighton.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Kommentar: Granqvist var bra när Krasnodar höll nollan och tog en viktig trepoängare borta mot Energia Khabarovsk, efter en straffräddning av Stanislav Kritsyuk.

Martin Olsson (Swansea)

Kommentar: Nedflyttningen är farligt nära efter ytterligare en förlust, när Swansea föll borta mot Bournemouth. Ingen spektakulär insats från Olsson som slog några skapliga inlägg, som inte resulterade.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Kommentar: Augustinsson missade matchen med influensa.

Filip Helander (Bologna)

Speltid: -

Emil Krafth (Bologna)

Speltid: 60 minuter
Kommentar: Fick starta för första gången på länge när Bologna länge gjorde en bra insats borta mot Juventus, men till slut fick kapitulera trots tidigt ledningsmål. Krafth hade en gyllene möjlighet att bli målskytt när han fick skottläge i bortre delen av straffområdet, men stoppades av Buffon - som med hjälp av stolpen kunde hålla bollen borta från nätet. Utbytt strax därefter.

Pontus Jansson (Leeds)

Speltid: 45 minuter
Kommentar: Utbytt i halvtid när Leeds slog QPR i säsongsavslutningen. Gjorde en solid insats i första och sattes inte på några större prov defensivt.

Niklas Hult (AEK Aten)

Kommentar: Fick 90 minuter när AEK Aten avslutade säsongen med en 1-0-seger på bortaplan.

Johan Larsson (Bröndby)

Kommentar: Fick bara ett kryss mot FCK men har fortsatt kursen satt mot ligaguld. Larsson var besviken över hela lagets insats i den första halvleken, trots ett ledningsmål efter blott två minuter. Larsson serverade ett fint inlägg till Kamil Wilczek i andra halvleken, som misslyckades med avslutet som gick rakt i famnen på Stephan Andersen. Annars inte Larssons främsta match i Bröndbytröjan och han blev överspelad vid FCK:s mål.

• Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)

Speltid: 53 minuter

Kommentar: Ikädde sig kaptensbindeln i vad som kan ha varit svenskens sista match i Hull. Dock inte någon av Larssons bättre insatser och han byttes ut tidigt i den andra halvleken.

Albin Ekdal (Hamburg)

Kommentar: Der Dinosaurier går mot sin död, och sin första nedflyttning från Bundesliga efter en blytung 3-0-förlust borta mot Eintracht Frankfurt. Albin Ekdal startade på det centrala mittfältet, men byttes ut redan i halvtid.