Landslagskollen: Hattrick av Berg, Ekdal gjorde comeback och Zlatan mållös

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Höll nollan utan att behöva förta sig mot offensivt svaga (och rent generellt formsvaga) Troyes när Guingamp vann med 4-0.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Kommentar: Satt på bänken i Swanseas 1-1-match mot WBA.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Speltid: -
Kommentar: IFK Göteborg spelar inte förrän i morgon.

Jacob Rinne (Ålborg)

Kommentar: Fick för andra veckan i rad släppa tre bollar förbi sig när Ålborg föll mot Nordsjälland, trots ett tidigt ledningsmål. Var inte allt för långt ifrån att rädda straffen till 2-1.

• Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Kommentar: Kvar på bänken i Celtics 2-1-seger mot Hamilton.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Speltid: 5 minuter
Kommentar: Hoppade in på tilläggstid i Manchester Uniteds 3-2-seger i derbyt mot Manchester City. Lindelöf hoppade in för att stadga upp på det centrala mittfältet i slutminuterna och hjälpte United säkra de tre poängen.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Kommentar: Krasnodar tog en blytung seger i interimtränaren Murad Musayevs första match, när Zenit besegrades med 2-1 på bortaplan. Defensiven hade det tufft stundtals, men lyckades stoppa Zenit från att göra mer än ett mål, vilket räckte till seger.

Martin Olsson (Swansea)

Kommentar: Gjorde en väldigt fin match när Swansea spelade 1-1 mot West Bromwich och blev utsedd till matchens lirare i Wales Online. Hanterade Matt Phillips och Allan Nyom längs sin kant och störtade framåt så fort tillfälle gavs.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Speltid: 0

Filip Helander (Bologna)

Kommentar: Spelade hela matchen när Bologna föll borta mot Crotone. Hade ingenting att göra på Crotones 1-0-mål när mittbackskollegan Sebastien de Maio hamnade lite fel och tillät Simy att för enkelt sätta bollen i nät.

Emil Krafth (Bologna)

Kommentar: Kvar på bänken.

Pontus Jansson (Leeds)

Kommentar:Gjorde en stabil match när han med lugn och ledaregenskaper vägledde mittbacksdebutanten O'Connor bredvid sig.

Niklas Hult (AEK Aten)

Speltid: -
Kommentar:

Johan Larsson (Bröndby)

Kommentar: Fick en behaglig match när Bröndby körde över Horsens med 5-1. Tilldelades en sjua i betyg av BT.

• Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)

Kommentar: Vilades i veckan men var en prominent närvaro på Hulls mittfält i 4-0-segern mot QPR. Gjorde ett stort jobb i defensiven och förhindrade QPR från att komma igång. Bra match.

Albin Ekdal (Hamburg)

Speltid: 18 minuter
Kommentar: Gjorde sitt första inhopp sedan i februari när han fick 18 minuter i Hamburgs dramatiska 3-2-seger mot Schalke 04, där Aaron Hunt satte avgörandet ett par minuter efter Ekdals inhopp.