Landslagskollen: "Granqvist agerade framspelare"

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.

• Målvakter:

Robin Olsen (FC Köpenhamn)

Speltid: 35 minuter
Kommentar: Utgick skadad efter 35 minuter av FCK:s match mot Hobro. Olsens nyckelben var ur led vilket gör att han tvingas till operation och han beräknas bli borta till mitten av april.

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter

Kommentar: Johnsson och hans Guingamp hade en tung dag när man föll med hela 3-0 mot Angers. Johnsson hade dock inte mycket att göra på bollarna han tvingades släppa förbi sig.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Satt på bänken i 4-1-segern mot West Ham

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Kommentar: Tvingades släppa två bollar förbi sig, men var rysligt nära att ta både Jesper Arvidssons straff och Linus Nygrens nick.

• Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Kommentar: Lustig satt på bänken när Celtic slog Greenock Morton med 3-0 i skotska cupen.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Speltid: .
Kommentar: Manchester United spelar i afton mot Crystal Palace.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Kommentar: Krasnodar tog en 3-1-seger mot Rostov när ryska Premier League omstartade i helgen. Granqvist spelade 90 minuter och stod för ett fint förarbete till Pavem Mamaevs 3-1-mål.

Martin Olsson (Swansea)

Kommentar: Stod, precis som hela Swansea, för en väldigt fin insats i 4-1-segern mot West Ham. Olsson stängde igen vänsterkanten och var väldigt stabil matchen igenom.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Kommentar: Gjorde en bra insats i 2-2-matchen mot Mönchengladbach och var aktiv längs sin vänsterkant. Noggrann i passningsspelet och kom runt till flera farliga inlägg, hade dessutom några chanser själv.

Filip Helander (Bologna)

Kommentar: Hade ingen enkel uppgift när hans mittbackskollega Giancarlo Gonzalez blev utvisad efter 10 minuter. Kämpade på bra, men kunde inte hindra Spal från att vinna efter Alberto Grassis distansskott efter en hörna.

Emil Krafth (Bologna)

Kommentar: Kvar på bänken när Bologna föll mot Spal.

Pontus Jansson (Leeds)

Kommentar: Leeds-försvaret hade en tung dag när man föll med 3-0 borta mot Middlesbrough. Jansson hade ett par chanser i offensiven han inte lyckades förvalta.

Niklas Hult (AEK Aten)

Speltid: -
Kommentar: Inte med i truppen när AEK Aten vann med 1-0.

Johan Larsson (Bröndby)

Kommentar: Bröndby fick slita för tre poäng, men lyckades avgå med en 2-1-seger mot Odense. Larsson spelade som vanligt hela matchen och gjorde ett gott jobb.

• Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)

Kommentar: Tillhörde Hulls bästa spelare i 1-1-matchen mot Barnsley. Slog hörnan till Dawsons kvitteringsmål och var nära att skjuta Hull till seger med en frispark.