Landslagskollen: Forsberg målskytt och Johnsson fenomenal

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna veckan.

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Johnsson gjorde en strålande match när Guingamp besegrade Bordeaux med 2-1 och stod för en rad kvalificerade räddningar. Johnsson räddade dessutom en straff, men bollen letade sig ändå in i mål efter att hans försvarare misslyckats med att rensa undan returen.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Kommentar: Satt på bänken i 2-0-förlusten mot Manchester United.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Kommentar: Gjorde ett par fina räddningar i Blåvitts 3-1-seger mot Trelleborg. Kunde inte göra någonting åt målet.

Jacob Rinne (Ålborg)

Kommentar: Tvingades släppa tre bollar förbi sig när Ålborg föll med 3-0 mot Bröndby, men fick ändå högst betyg av alla Ålborgsspelare i BT.

• Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Kommentar: Hade en relativt komfortabel match i 3-0-segern mot Ross County och sattes inte på några särskilt svåra prov defensivt. Trygg i uppspelsfasen.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Kommentar: Gjorde sin kanske bästa insats i Manchester United-tröjan när han stod för en väldigt trygg och självsäker prestation i Uniteds 2-0-seger mot Swansea. Trygg med bollen, lugn i sin defensiv och satte in en kraftfull tackling mot Sam Clucas.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Kommentar: Såg ut att leda Krasnodar mot en ny seger och en ny nolla, men Anzhi Makhachkala kvitterade sent in på tilläggstiden, vilket fick Krasnodar att sparka tränaren Igor Shalimov.

Martin Olsson (Swansea)

Kommentar: Hade, precis som hela Swansea, en kämpig första halvlek när Manchester United tryckte ner walesarna i skosulorna. Swansea var desto piggare efter halvtidsvilan när United släppte på gaspedalen en aning och Olsson var livlig längs sin kant och serverade fina inlägg till både Tammy Abraham och André Ayew.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Speltid: 25
Kommentar: Augustinsson spelade bara 25 minuter innan han tvingades kliva av skadad hemma mot EIntracht Frankfurt. Enligt Werder Bremens tränare Florian Kohfeldt ska det inte röra sig om någon långvarig skada.

Filip Helander (Bologna)

Kommentar: Förlorade nickduellen mot Edin Dzeko när Roma kvitterade en kvart från slutet, men gjorde annars en solid match i mittlåset.