Landslagskollen: Claessons succé fortsätter - gjorde drömmål

Varje vecka tar vi tempen på den svenska landslagstruppen inför sommarens VM i Ryssland och går igenom vad de landslagsaktuella spelarna presterat under den gångna helgen.

Speltid: 0 minuter
Kommentar: Skadad

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Speltid: 90 minuter
Kommentar: Fick ingen stor hjälp av sina lagkamraters klumpiga försvarsspel och tvingades släppa två bollar förbi sig, efter att Lille-spelare kommit fria med Guingamp-målvakten.

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Kommentar: Satt på bänken i Swanseas 1-1-match mot Everton.

Pontus Dahlberg (Watford, utlånad till IFK Göteborg)

Speltid: 90
Kommentar: Gjorde ingen toppinsats när Blåvitt föll mot Östersund. Hade nog kunnat göra mer på Östersunds andra mål och samarbetet med försvaret fungerade inte alltid prickfritt.

Jacob Rinne (Ålborg)

Kommentar: Höll nollan och gjorde en bra match när Ålborg slog Horsens med 2-0. Gjorde en fin räddning.

• Försvarare:

Mikael Lustig (Celtic)

Kommentar: Gjorde en bra match när Celtic körde över Rangers med 4-0 i Old Firm i skotska cupen. Varnades för en tröjdragning på Dorrans men hade annars full koll på motståndarna. Var även inblandad i första målet.

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Kommentar: "Vigge" fick en lite klurig uppgift när United föll hemma mot WBA, när ett fantasilöst hemmalag anföll med mycket folk vilket isolerade Lindelöf och Smalling. Trygg i passningsspelet, hade bra koll på Salomon Rondón och kan inte lastas för förlusten.

Andreas Granqvist (Krasnodar)

Kommentar: Sattes inte på allt för stora problem när Krasnodar enkelt avfärdade Arsenal Tula med 3-0 på hemmaplan.

Martin Olsson (Swansea)

Kommentar: Hade en riktig dust med Evertons Seamus Coleman längs kanten. Gjorde en bra andra halvlek, men saknade lite slutprodukt i sina inlägg.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Speltid: 0

Filip Helander (Bologna)

Kommentar: Gjorde en väldigt fin match när Bologna vann med 2-0 och tilldelades en sjua i betyg av Corriere dello Sport.

Emil Krafth (Bologna)

Kommentar: Kvar på bänken.

Pontus Jansson (Leeds)

Speltid: -
Kommentar: Missade matchen mot Aston Villa med en huvudskada.

Niklas Hult (AEK Aten)

Speltid: 1 minut
Kommentar: Inbytt i slutminuterna av AEK:s 1-0-seger mot Platanias.

Johan Larsson (Bröndby)

Kommentar: Gjorde en slätstruken insats när Bröndby vände och vann mot FC Köpenhamn via ett sent frisparksmål från Hany Mukhtar. Fick en fyra i betyg av BT.

• Mittfältare:

Sebastian Larsson (Hull City)

Kommentar: Larsson var i vanlig ordning arbetssam på Hulls mittfält. Kämpade hårt och hade en fin framspelning till Toral.

Albin Ekdal (Hamburg)

Speltid: 57 minuter
Kommentar: Började på bänken, men fick hoppa in redan efter 33 minuter. Då hade Hamburg redan hamnat i ett 2-0-underläge mot Hoffenheim och Ekdal kunde inte göra någonting för att förändra matchförloppet.

Emil Forsberg (RB Leipzig)

Kommentar: Spelade 90 när Ralph Hasenhüttl kastade om lite i startelvan efter Europa League-uttåget mot Marseille i torsdags. Leipzig såg slitna ut i första halvlek och Forsberg glänste inte särskilt i 1-1-matchen mot Werder Bremen.