Sportpoddar ni inte får missa!

På denna sida listar vi alla podcast inom sport som vi tycker är bra och intressanta. Det är framförallt poddar inom ishockey, fotboll och basket som ni kommer att hitta på denna sida.

Mikrofon

Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Månadens podd - Maj 2024

Månadens podd i maj 2024 är Puckade Brudar som är en nystartad podd om hockey.

Här får vi höra Julia och Dorothea snacka hockey och man säger själva att man inte är några uttalade experter - vilket man heller inte behöver vara för att snacka hockey!

Idén om att starta en podd ihop kom under nyår och nu har den idén blivit verklighet i form av ett första avsnitt på närmare 60 minuter lyssning.

Vi önskar er lycka till med er nya podd!

Lyssna på Spotify eller i spelaren här direkt på sidan!

🏒 Hockeypoddar

Rinkside, Femtefemman och Hockeymorgon är bara några av alla hockeypoddar som finns där ute. Gemensamt är att man snackar allmänt om hockeyn i Sverige. Sedan finns det en hel del poddar som mer har fokus på ett specifikt lag.

Lista på hockeypoddar

Hockeymorgon

Hockeymorgon är en podd i samarbete med SHL, HockeyAllsvenskan, Dobb och TV4 Play. Allt som har med SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL diskuteras här.

Femtefemman

Podden som görs i samarbete med spelbolaget Betsson. Femtefemman fokuserar på svensk hockey, men tar även upp ämnen som berör hockey i Europa samt på andra sidan Atlanten.

Hockeylabbet

TV4 Hockeys podd om underliggande statistik gällande SHL. Programledaren Henric Larsson, experten Simon Brändström och en del andra går in på djupet med fancy stats.

Sanny & Svensson

Sanny Lindström och Johan "MrMadhawk" Svenssons hockeypodd, som i första hand handlar om SHL och HockeyAllsvenskan. Silly Season, analyser och mycket annat intressant.

Rinkside

En podd av TV4-profilerna Lars Lindberg och Fredrik Söderström. Mycket snack om HockeyAllsvenskan.

VF Hockey

Värmlands Folkblads hockeypodd. Johan Ekberg gästas av spännande gäster i hockeyvärlden. Analyser, statistik och mycket annat av värde. Mycket innehåll som har en koppling till värmländsk hockey.

Frölunda Podden

Detta är Frölundas officiella podcast. Här är det Ellen Ivarsson och Niclas Norlindh som snackar om Frölunda och andra aktuella händelser inom den svenska ishockeyn.

HV-podden

HV-podden är HV71:s officiell poddcast. Här tar man in gäster från klubben som bland annat svarar på supportrarnas frågor.

Leksands IF-podden

Podden för dig som älskar Leksands IF! I podden får vi lyssna på många intressanta gäster från Leksands olika lag bland annat.

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed..." width="100%" height="352" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

Inget halvvägs

Norrbottens-Kurirens och NSD:s hockeypodd med fokus på Luleå Hockey i synnerhet och SHL i allmänhet. David Olsson Jiglund, Victor Tjärnberg, Pelle Johansson och Mats Lavander medverkar.

Bröderna Bibic

Alen och Almen Bibic - som bland annat har ett förflutet som spelare i SHL - bjuder på många analyser, anekdoter och intervjuer som i första hand har med svensk hockey att göra.

Puckade Brudar

En blogg av Julia Larsson och Dorothea Clason. Fokus på svensk klubblagshockey. Reflektioner över förra veckans matcher och en del sidospår.

⚽ Fotbollspoddar

Får du inte nog av Allsvenskan? Då ska du kanske sätta på en bra podd. Antingen om ligan i stort eller en podcast om just ditt lag!

Studio Allsvenskan är en av många poddar som pratar om Allsvenskan!

Lista på Allsvenska poddar

Studio Allsvenskan

En podcast om Allsvenskan där man bland annat snackar silly season, intervjuar spelare och ledare och snackar igenom omgångens matcher när säsongen är igång.

Testa Stör

Testa Stör är en AIK-podd med Christopher Kviborg, Christoffer Svanemar och August Spångberg. Totalt har man släppt över 300 avsnitt.

TuttoSvenskan

Sveriges största podd om Allsvenskan i fotboll. Experter, sportchefer och supportrar diskuterar om landets bästa fotbollsliga.

Hunden, Katten, Glassen - En Blåvit podcast

IFK Göteborg-bekantingarna Pontus Wernbloom, Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr diskuterar om IFK Göteborg.

Lista på poddar om övrig fotboll

Offside podcast

Fotbollsmagasinet Offsides podd. Anders Bengtsson och Johan Orrenius diskuterar varje onsdag om fotboll. Noterbart är att podden har funnits ända sedan 2014.

Svensk Fotboll

Svenska Fotbollsförbundets podd. Allt ifrån bredd- till elitfotboll.

Bix Six

Poddcasten om Premier League. Jesper Hoffman och Björn Johnson snackar om de hetaste nyheterna, den senaste omgången och mycket annat av värde.

When We Were Kings

Erik Niva och Håkan Andreassons podd om historiska inslag i fotbollsvärlden. Fokus på fotbollsklubbar och enskilda säsonger som har varit utöver det vanliga.

Fotbollsmorgon

Fotbollsmorgon utgörs av en livepodcast, som sänds regelbundet (måndag till lördag). Produceras av Dobb.

Fans Corner Sverige

En podd om fotboll där fans kan ringa in och bestämmer vad det ska snackas om. Alexander Axén, Pär Hansson och gäster medverkar.

Mellan Raderna Fotboll

En fotbollspodd med en avslappnad karaktär med mycket humor. Snack om matcher, spelare, domare och mycket annat. Sportjournalisten Erik Bäckrud och komikerna Anders Jansson samt Niklas Andersson håller i trådarna här.

🏀 Basketpoddar

Här hittar ni poddar som diskuterar sporten basket.

Lista på basketpoddar

Bänkvärmarna

Sveriges största basketpodd. En podd med fokus på NBA. Här får även SBL uppmärksamhet.

Courtsidepodden

En podd om baskethistorik. Fredrik Engström och Ted Högfeldt diskuterar om svensk baskethistoria. Flera basketprofiler intervjuas om härliga minnen och en del annat.

Lägg till din podd - kontakta oss

Har du en podd som du vill ska synas här på denna sida. Berätta då mer om vilken podd det är och vad den handlar om.

Ni kan mejla oss på: info@sportbloggare.com