Tungt fall för Norrköping på Östgötaporten

Endast en seger och hela fem oavgjorda på dom åtta första matcherna, åtta poäng och en elfteplats i tabellen. Knappast en start någon i Norrköping eller övriga fotbolls-sverige hade väntat sig för guldkandidaten.

Gästerna från Göteborg inledde oerhört starkt och tog också ledningen efter tio minuter i en omställning där Benjamin Nygren spelar snett inåt bakåt till Karlsson-Lagemyr som rakar in ledningsmålet.
Därefter så var det Norrköpings match och man lyckas också att kvittera innan paus. Hemmalaget hade mycket boll men skapade förvånansvärt lite bortsett från offensiva fasta där man hela tiden är farliga. Pekings anfallsvilja på hemmaplan passade Blåvitt ganska bra som kunde gå på snabba omställningar när tillfälle gavs. När sedan Kharaishvili gör 1-2 efter ytterligare en omställning i den 83:e minuten så kändes matchen avgjord.

Saknaden av ledarfiguren och mittbacksgeneralen Andreas Johansson är naturligtvis väldigt stor, men en formlös och halvskadad Simon Thern samt nyförvärv som inte har levt upp till förväntningarna bidrar också till att det inte fungerar för tillfället.
Christoffer Nyman fick inga bollar att jobba med och prestigevärvningen Sead Haksabanovic fick komma in först efter åttio minuter. Den sistnämnda har verkligen haft svårt att hitta rätt sedan han kom till Norrköping.

Nu väntar Örebro på Behrn Arena på torsdag och Jens Gustafsson har en hel del att fundera på.