Mr. NHL
Mr. NHL

Buffalo tågar på

En del kallar det för Dahlin-effekten, andra säger att Buffalos GM Jason Botterill har gjort dem drastiska trader som behövts. Jag tror absolut på att båda stämmer och går ihop med varandra. När man får in ett framtidalöfte som Dahlin i klubben och man redan har killar som Eichel och Mittelstadt att tillgå, då behöver man ge dem ilte hopp att stanna i klubben. Jag läste en intervju med Dahlin efter deras femte raka seger. Då sa Dahlin följande: ” Jag älskar att spela i det här laget!”. Låt det sjunka in nu litegrann. Det är inte ens december än och känns som att deras (och Sveriges) nästkommande storstjärna redan har bestämt sig vart han ska spela resten av sin NHL-karriär. Hade jag varit Botterill så hade jag absolut borstad bort mjället från axelvaddarna och gett mig själv en klapp på Axeln.

I skrivande stund är Buffalo uppe i 9(!) raka vinster och ligger på en fjärde plats i hela NHL. Detta trots att det finns en del statistik som talar om att dem ändå har mer i sig! Här kommer lite nördig fakta för er som är på samma nivå som mig själv.

  1. Deras skottprocent ligger på 8.1% (sextonde plats i ligan)
  2. Antal offensiva zonstarter för Buffalo ligger på 48.5% (artonde plats i ligan)
  3. Deras relativa corsi för(det vill säga att hur ofta Buffalo driver skottförsök offensivt i en match. Har man över 50% så är det ett lag som som driver spelet framåt och är offensivt skickliga) Där ligger Buffalo på 49% som då är en tjugonde plats i ligan.

Det är ändå kul att den gamla slagpåsen Buffalo visar en god uppsida.Dem har en del kvar att pyssla ihop innan dem kommer gå långt i ett slutspel men dem är på god väg.

Dela inlägg
Mr. NHL

Kaoset i Ottawa

Tumultet i Ottawa når hela tiden till nya nivåer. Vi vet alla om att dem har skickat iväg sin store stjärna och kapten Erik Karlsson. Även skickliga topp 6 lirare som Brassard och Mike Hoffman har skeppats iväg i relativt dåliga affärer. Nu var det dags för en trade till.

Det är den kanske lite mediokra backen Chris Wideman som fick ta sitt pick och pack för att bege sig mot Edmonton, i utbyte mot ett draftval i den 6:e rundan.

Man behöver inte en magisterexamen i kriminologi för att kunna se sambandet med denna trade och den läckta filmen om Ottawaspelarna i taxin. Där dem kritiserar sina tränare, sitt boxplay och skrattar åt lagmötena. En av dem var Chris Wideman.

Denna trade kommer inte göra lika stor skillnad som att ha ett lag utan Karlsson och Hoffman men det är nog ännu en åtgärd av GM Pierre Dorion för att få ut ”negativiteten” ur klubben. Ombyggnationen är igång och det är en spännande resa för oss att följa!

Dela inlägg