• Hem
 • Olins Englandblogg
Olins Englandblogg

Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Modos succécenter byter SHL-klubb nästa säsong

Josh Dickinson - som var med om Modos avancemang till högstaligan förra året - har levererat även på SHL-nivå. Finfina 28 poäng - varav 13 baljor - på 47 matcher talar sitt tydliga språk.

Det kommer dock inte bli någon fortsättning i Öviksgänget nästa säsong.

Seriekonkurrenten Rögle blir istället nästa anhalt, avslöjar Örnsköldsviks Allehanda.

Skåningarna har lockat kanadensaren med ett monsterbud, enligt tidningen.

Olins Englandblogg

Foto: Magnus Andersson / Bildbyrån

När ska Norrköping ta nästa steg i publikutvecklingen?

Med en månad kvar till premiären av Allsvenskan har IFK Norrköping sålt 3500 årskort. En svag siffra och intresset verkar inte vara mycket större än förra säsongen.

Snart är Allsvenskan tillbaka och hemmapremiär mot svenska mästarna Malmö FF direkt. Där kan vi nog vänta oss en nästan slutsåld arena? Men IFK Norrköpings problem har aldrig varit mot större lagen när det kommer till att locka publik. Dels får man hjälp av bortalagets supportrar och dels är det många som enbart går på stormatcherna. Troligtvis för att man inte har årskort och inte vill köpa lösbiljetter.

3500 sålda årskort rapporterade IFK Norrköping nu under veckan. En svag siffra. Man kommer troligtvis inte komma över 5.000 sålda. Isåfall är det en besvikelse, precis som förra säsongen.

Ökade publikintäkter

Men det ska samtidigt tilläggas att man får mer publikintäkter. Från strax över 18 miljoner säsongen 2022 till nu 23 miljoner kronor under 2023. En fin ökning, det går inte att snacka bort.

Men ser man på publiksiffrorna så är snittet för lågt för att vara Norrköping. Och då får man ganska bra hjälp av flera bortalag att dra upp snittet. Så att man då inte klarar av att snitta mer än 8.000 personer per match är inte bra.

Att bara 3125 personer kom på sista hemmamatchen mot Varberg förra säsongen måste vara någon form av bottenrekord?

Publiksnittet från 2015 och 2016, när man snittade över 10.000, är man långt ifrån. Men grunden måste någonstans vara att sälja fler årskort för att få mer publik till mindre intressanta matcherna också. Men även denna säsong ser försäljningen av årskort ut att misslyckas, för under 5.000 sålda kan man inte vara nöjda över.

När andra klubbar drar ifrån och intresset verkar öka - så står Norrköping och stampar lite på samma ställe igen.

Frågan är när Norrköping ska ta nästa steg i publikutvecklingen? Just nu förlitar man sig väldigt mycket på bra resultat. Men det är långt ifrån en självklarhet att det blir så.

IFK Norrköpings publiksnitt senaste åren:
 • 2023: 8050 pers/match
 • 2022: 7973 pers/match
 • 2021: 3612 pers/match (Halv Covid-säsong)
 • 2020: 0 pers/match (Covid-säsong)
 • 2019: 8476 pers/match
 • 2018: 9172 pers/match
 • 2017: 9003 pers/match
 • 2016: 10.449 pers/match
 • 2015: 10.296 pers/match
 • 2014: 5887 pers/match
Olins Englandblogg

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Målvakten lånas ut till SHL-laget

Oskarshamn får förstärkning av Tingsrydsmålvakten Tomas Rydén resten av säsongen.

Den 30-årige burväktaren har varit framgångsrik i HockeyAllsvenskan de senaste åren och var utlånad till IKO i en tillställning så sent som tidigare under säsongen.

Notabelt är att Taif tar in Emil Cederlund från Hockeyettan-laget Krif Hockey för att fylla den luckan.

Olins Englandblogg

Bild från Bildbyrån

Så kan kvartsfinalerna se ut

På söndag ska de åtta höst rankande kvartsfinallagen välja sina motståndare. Innan dess ska play-in avgöras i slutet av denna vecka. Falun leder med 1-0 matcher mot Kalix och Borås leder med 1-0 i matcher mot Alvesta. Jag tror att Borås kommer att göra processen kort med Alvesta men ser matchserien mellan Falun och Kalix som mer oviss.

Om Falun slår ut Kalix så tror jag att följande val görs.

1) Halmstad - Falun
2) Lindlöven - Strömsbro
3) Tranås - Vallentuna
4) Boden - Tyresö-Hanviken
5) Sundsvall - Borås
6) Karlskrona - Visby/Roma
7) Brödernas/Väsby - Troja-Ljungby
8) HC Dalen - Mariestad

Om Kalix slår ut Falun så tror jag att följande val görs.

1) Halmstad - Strömsbro
2) Lindlöven - Kalix
3) Tranås - Vallentuna
4) Boden - Tyresö-Hanviken
5) Sundsvall - Borås
6) Karlskrona - Visby/Roma
7) Brödernas/Väsby - Troja-Ljungby
8) HC Dalen - Mariestad

All info inför söndagens val hittar du här.

Olins Englandblogg

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 29 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

HV71 – MoDo

Speltips: 2

En riktig ödesmatch för båda lagen, där jag tror att MoDo drar längsta strået. Oddsmakarna har hemmalaget HV som storfavorit till segern, men MoDo har imponerat på slutet och kan spela mer avslappnat. Därför tippar jag på en skräll.

***

Leksand – Frölunda

Speltips: 1

Frölunda har hamnat i en liten dipp efter en längre tids propagandahockey, alltmedan Leksands formkurva pekar åt andra hållet. Leksand vinner hemma.

***

Malmö – Oskarshamn

Speltips: 1

Båda lagen kommer från starka prestationer i senaste matchen. Malmö vann övertygande borta mot Frölunda och Oskarshamn lyckades gnugga till sig en välbehövlig poäng mot Leksand. Malmö vinner och Carl Persson kommer troligen göra poäng.

***

Skellefteå – Rögle

Speltips: 1

Skellefteå blev nollade av Luleå i senaste matchen och laget lär vara revanschsuget. Spelare som Hugg och Andreas Johnsson såg spelskickliga och påkopplade ut och lär kunna producera hemma mot Rögle. Rögle verkar ha fått mer fason på försvarsspelet, men på bortaplan kommer laget inte räcka till.

***

Växjö – Linköping

Speltips: 1

Växjö har bara två segrar på de fem senaste matcherna, medan Linköping kommer från två raka nederlag. Tipset är att Växjö vinner, då laget har spelskickligare backar och något spetsigare forwards.

***

Örebro – Luleå

Speltips: X

Ett laddat Örebro behöver poäng för att säkra åttondelsplatsen, medan ett urladdat Luleå rent statistiskt lär hamna på en åttondelsplats efter förra veckans svaga resultat. Hemma mot Skellefteå var Luleå otroligt intensivt och sevärt, men matchen efter brukar det komma en negativ reaktion.

***

Olins Englandblogg

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Luleå-spelaren bryter kontraktet - ingen fortsättning nästa säsong

Rutinerade Jack Connolly hade tidigare ett kontrakt med Luleå även över nästa säsong, men det kommer inte fullföljas.

Anledningen är familjeskäl, berättar han för NSD. Connolly vill få mer tid med sin fru och två barn. Spelarkarriären är därmed över.

- Jag älskar allt med den här klubben och staden. Att spela här har varit fantastiskt, och jag kommer verkligen att sakna alla, men jag måste göra omprioriteringar för min familjs skull, säger Jack Connolly till NSD.

Amerikanen - med mycket erfarenhet från den svenska högstaligan (Rögle, Leksand och Färjestad) i övrigt - har gjort flera bra säsonger i Luleå-tröjan, men har haft det lite tuffare den här säsongen och bara noterats för 15 poäng på 46 bataljer.