• Hem
 • Olins Englandblogg
Olins Englandblogg

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Jacob Spångberg återvänder till HockeyAllsvenskan

Jacob Spångberg - som har en hel del allsvensk erfarenhet - spelade i Hockeyettan med Väsby den gångna säsongen.

Nu är den 28-årige backen tillbaka i den svenska andraligan.

Det handlar om ett tvåmånaderskontrakt med Almtuna.

Uppsala-laget behöver bredda backsidan till följd av att Victor Aronsson är skadad.

"Jacob är en storväxt back med rutin från tidigare spel i HockeyAllsvenskan där han representerat AIK, Södertälje, Vita Hästen och Väsby", skriver Almtuna på hemsidan om tillskottet.

Olins Englandblogg

Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Christoffer Nyman kommenterar framtiden

Christoffer Nyman är en av flera spelare i IFK Norrköping som sitter på ett utgående kontrakt. Nu kommenterar han sin framtid.

Efter att ha återvänt hem från Tyskland gör nu Christoffer "Totte" Nyman sin fjärde raka säsong i IFK Norrköping. Under dessa år har han bland annat hunnit med att vinna skytteligan med 18 mål säsongen2020.

Nu sitter dock 29-åringen på ett utgående kontrakt och hur framtiden ser ut är oviss. Men i en intervju med podden "Gate Upp & Gate Ner" berättar han att snackat är igång.

- Vi snackar, det gör vi, så det är inga konstigheter. Vi vet vart vi har varandra. Jag kommer vara kvar året ut oavsett, så det är inga konstigheter. Vi har snacket, jag är kvar säsongen ut, sen så får vi se vad som händer framöver om vi diskuterar den här månaden eller nästa månad, säger Totte Nyman till Podcast Gate upp & Gate ner.

"Jag är verkligen öppen för allt"

  På frågan om en ny huvudtränaren kan spela in på hur man ser på framtiden svarar Totte Nyman:

  - Det kanske det har. Det har jag inte reflekterat över om jag ska vara ärlig. Jag har mer reflekterat över att jag kommer spela klart säsongen här oavsett. Skulle jag och IFK komma överens stannar jag, säger han och fortsätter:

  - Säg att det skulle komma något helt otroligt som man inte kan tacka nej till, förstå mig rätt. Då kanske man får kika på det också. Men jag är verkligen öppen för allt. Men att jag är kvar säsongen oavsett kommer jag vara. Sen får vi se vad som händer under vägen till slutet av säsongen.

  Christoffer Nyman har den här säsongen gjort sex mål och två assist på 16 matcher.

  Olins Englandblogg

  Bild från Bildbyrån

  Nyförvärvet missar matchen mot Elfsborg

  Under söndagen spelar IFK Norrköping match i Allsvenskan i Borås mot Elfsborg. Men då får laget klara sig utan nyförvärvet Andri Gudjohnsen.

  Det har varit osäkert kring Andra Gudjohnsens medverkan i IFK Norrköpings bortamatch mot Elfsborg under söndagen. Men nu står det klart att han missar matchen, något som nya tränaren Glen Riddersholm bekräftar.

  - Gudjohnsen är inte med. Han har en individuell plan för att komma tillbaka. Vi hoppas kunna ha honom redo till nästa match, säger tränaren till NT.se.

  Däremot ska Jacob Ortmark blivit frisk och är redo för spel.

  Olins Englandblogg

  Foto: Axel Boberg / Bildbyrån

  AIK försökte på Levi & Ssewankambo nobbade Norrköping

  IFK Norrköping gjorde ett mycket fint transferfönster under sommaren. Men mer hade kunnat hänt. Men någon affär på sista dagen i torsdags blev det aldrig.

  Transferfönstret är nu stängt. Summeringen av detta stavas: Succé. IFK Norrköping har gjort några vassa övergångar och där har klubben gjort ett stålande jobb.

  Bland annat har man lyckas få hit Arnor Sigurdsson på lån från CSKA Moskva och han har redan visat vilken enorm kvalité han besitter. Att han är för bra för Allsvenskan är det inget snack om. Att man sedan tagit in både Andri Gudjohnsen och Arnor Traustason är ett bevis på att isländska spelare ser Norrköping som ett bra klubbval, återigen.

  Men det hade kunnat hänt mer utöver fem nyförvärv in och fem spelare ut. För enligt SportExpressen tackade Isak Ssewankambo nej till IFK Norrköping. Tidningen skriver också att AIK försökte på Jonathan Levi, men där blev det ingenting heller.

  Övergångar i sommar

  Spelare in under sommaren:

  • Laurent Shabani (Från IK Sirius)
  • Anton Eriksson (Från GIF Sundsvall)
  • Andri Gudjohnsen (Från Real Madrid)
  • Arnor Sigurdsson (Lån från CSKA Moskva)
  • Arnor Traustason (Från New England Revolution)

  Spelare ut under sommaren

  • Yahav Gurfinkel (H. Tel Aviv)
  • Filip Dagerstål (Tillbaka från lån, Khimki)
  • Abdulrazak Ishaq (Anderlecht)
  • Lucas Lima (Fredrikstad)
  • Eman Markovic (IFK Göteborg)
  Olins Englandblogg

  Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

  Joakim Lindström har tagit ett beslut

  Det har länge varit oklart angående huruvida Joakim Lindström ska bli kvar i Skellefteå eller inte.

  Nu har den rutinerade stjärnan tagit ett beslut om framtiden.

  Det blir närmare bestämt en fortsättning i SKE i minst ytterligare en säsong.

  Den NHL-meriterade Skellefteå-sonen har varit en profil i SHL i många år och håller alltjämt mycket hög klass på den här nivån.

  Lindström blir en viktig kugge i västerbottningarnas guldjakt framöver.

  - Det känns så klart jättekul att ha gjort klart med Jocke. Vi har haft en dialog under en längre tid och han behövde lite tid att känna att han hade kraften att ge allt. Han känns oerhört glad och motiverad för att vinna en gång till och att få in hans driv och kvalitet i gruppen kommer vara jätteviktigt för oss i kampen om att vinna SM-guld, säger general managern Erik Forssell till Skellefteås hemsida.

  Olins Englandblogg

  Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

  Lånar från Oskarshamn

  Allsvenska Västervik lånar Hampus Plato från SHL-klubben Oskarshamn.

  Den talangfulle forwarden ansluter till VIK den 15 augusti.

  IF Lejonet-produkten har bokförts för totalt 45 matcher i SHL-sammanhang (inklusive SM-slutspelet) de senaste åren.

  Tränaren och sportchefen Martin Gudmundsson om lånetillskottet.

  - Hampus gjorde ett bra jobb med en begränsad speltid förra året i SHL med Oskarshamn, rivig forward som kan både spela center och ytter. Har enorm arbetskapacitet och ger sig aldrig där ute på plan, har hög tävlingsnivå och besitter ett fint spelsinne. Vi har fått goda lovord från stab och sportchef i Oskarshamn hur dedikerad Hampus är och trots sin ringa ålder besitter han fina ledaregenskaper, säger Martin Gudmundsson till Västerviks hemsida.