• Hem
 • Olins Englandblogg
Olins Englandblogg

Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Besked om Dragan Umicevic

Rutinerade Dragan Umicevic har inte spelat en enda match den här säsongen på grund av skadebesvär.

Nu står det klart att säsongen är över för den välmeriterade forwarden.

Den Tre Kronor-meriterade forwarden om beskedet.

- Jag har krigat för att ta mig tillbaka den här säsongen och allt har länge gått enligt plan. Nu har jag tyvärr åkt på ett bakslag som gör att de måste in i knät ytterligare en gång innan det kan läka som det ska. Det känns otroligt tungt att få det här beskedet nu när jag kämpat så länge för att få spela igen. Men det går inte att gräva ner sig, jag ska tillbaka ännu starkare till hösten. Jag fortsätter med rehab och kommer stötta grabbarna resten av säsongen, säger Dragan Umicevic till Södertäljes hemsida.

Artisten - med ett omfattande förflutet i SSK, bland annat på högstaliganivå - återvände till Sportklubben under förra säsongen och har bara spelat 17 allsvenska matcher sedan dess.

Olins Englandblogg

Foto: David W Cerny/Bildbyrån

Välmeriterad målvakt till SHL

Brynäs kryddar målvaktssidan med rutinerade Jussi Olkinuora, som bland annat har ett OS-guld på meritlistan.

Kontraktet gäller säsongen ut.

Den 32-årige finländaren kommer närmast från spel i AHL.

Olkinuora har mestadels spelat i KHL de senaste åren och varit framgångsrik i den ligan.

Gävle-klubben har därmed en eminent konkurrenssituation på målvaktssidan.

- När möjligheten att få in Jussi dök upp, var det inte mycket att fundera på. Han är en vinnare, en bra person och en fantastisk målvakt som kommer göra vårt lag starkare på alla sätt, säger sportchefen Johan Alcén till klubbens hemsida och fortsätter:
- Anders Lindbäck har spelat väldigt bra på slutet och vi ser alla vilken påverkan ett bra målvaktsspel har. Därför väljer vi att stärka upp med Jussi.

Olins Englandblogg

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

SHL-nykomlingarna agerar på tränarfronten

Nykomlingarna HV71 har ett väldigt namnkunnigt lag på pappret, men det har gått tungt rent sportsligt. Det faktum att smålänningarna är näst sist med åtta poäng upp till serietolvan säger en hel del.

Nu agerar HV71 på tränarfronten.

Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman får sparken, samtidigt som Johan Lindbom blir huvudtränare med Charles Berglund, Per Gustafsson och William Rahm som assisterande.

"Laget har succesivt förstärkts, men det har så här långt inte gett önskad effekt. Kompetens och skicklighet finns i truppen och vi är övertygade om att ovan nämnda förändring kommer att lyfta laget", skriver HV71 på hemsidan.

Olins Englandblogg

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

IFK Norrköping värvar in profil från utlandet

IFK Norrköping värvar. Idag står det klart att Vito Hammershöy-Mistrati skrivit på ett kontrakt för klubben. Senast från CFR Cluj i Rumänien där det blivit sparsamt med speltid.

Under lördagens meddelar IFK Norrköping att man gjort klart med mittfältaren Vito Hammershöy-Mistrati. I Rumänien har han spelat för CFR Cluj där det blivit fem ligamatcher och ett mål.

30-åringen har gjort sina största avtryck i danska klubben Randers där han under tre säsonger spelade 94 ligamatcher och bidrog med 24 mål.

- Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för IFK Norrköping, jag ser fram emot att få träffa alla och lära känna kubben. Det ska bli kul att spela i Allsvenskan och se hur fotbollen är i Sverige, säger Vito till klubbens hemsida.

Sportchef Tony Martinsson säger följande om klubbens senaste värvning:

- Vito är en väletablerad spelare som under lång tid spelat på väldigt hög nivå. Han har spelat många stora matcher och är en poängspelare som bidrar med mål och assist. Vito är en ledare både på och utanför planen och vi ser honom som en offensiv spelare som kan spela överallt på mittfältet. Vi är mycket glada över att Vito är här.

   Kontraktet sträcker sig fram till och med 2025.

   Olins Englandblogg

   Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

   Backklippan blir kvar i Luleå

   Inte nog med att Luleå har inkasserat två raka trepoängare. Nu är det dessutom klart att defensivt skicklige Pontus Själin - som har varit en toppback i SHL rent försvarsmässigt de senaste åren - blir kvar i Luleå efter den här säsongen.

   Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/2025, meddelar LHF på hemsidan.

   Den 26-årige jämtlänningen - som NHL-draftades 2014 - anslöt till Norrbottensklubben redan 2015 och har många väldigt bra SHL-säsonger på meritlistan.

   General managern Stefan "Skuggan" Nilsson om Själins betydelse för Luleå.

   - Pontus Själin är en ytterst laglojal spelare som har vuxit fram som en kärnspelare i truppen. Han är stabil som back och man vet alltid vad man får av honom när han är inne på isen. Dessutom gör han ofta sina bästa matcher när det betyder som allra mest. Och trots att han redan varit här under många säsonger så ser vi fortsatt utvecklingspotential i honom, säger "Skuggan" till klubbens hemsida.

   Olins Englandblogg

   Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

   Toppmålvakten förlänger kontraktet med SHL-klubben

   Emil Larmi - som anslöt i ett sent skede av förra säsongen - har blivit ett utropstecken i Växjö-lägret.

   Nu är det klart med en kontraktsförlängning.

   Finländaren har skrivit på ett avtal som gäller till och med säsongen 2024/2025, meddelar Lakers på hemsidan.

   Den 26-årige burväktaren är för närvarande på andra plats i SHL:s målvaktsliga och har räddat hela 93,24 procent av skotten den här säsongen.