• IFK-nytt
  • Tung premiär-förlust borta mot Helsingborg
Tung premiär-förlust borta mot Helsingborg

Bild från Bildbyrån

Den allsvenska säsongen är igång, men den hade kunnat börja bättre. IFK Norrköping föll nämligen tungt i premiären borta mot Helsingborgs IF. Nykomlingen vann med 3-1.

Rasmus Jönsson fick stå helt ren inne i straffområdet i samband med en hörnvariant och Helsingborg kunde efter bara åtta minuters spel på Olympia trycka in ledningsmålet.

Jordan Larsson svarade, med en snygg kvittering. Men sedan blev det mer Rasmus Jönsson, som efter en miss från Isak Pettersson kunde göra 2-1 i den första halvleken.

Norrköping jagade i andra halvlek, men det var sällan någon farlighet framåt. Och det var inte först efter att Helsingborg gjort 3-1 som Norrköping fick till en riktigt bra möjlighet, men utan att få in sin andra boll i matchen.

Bittert. Men sådan är fotbollen emellanåt. Allt går inte alltid vägen.

Ny match nästa måndag. Hemma mot AIK. Men nu är vi besvikna, men sedan laddar vi om.

Helsingborgs IF - IFK Norrköping 3-1

1-0: Rasmus Jönsson

1-1: Jordan Larsson

2-1: Rasmus Jönsson

3-1: AndriBjarnason