Tre punkter efter vinsten mot AFC Eskilstuna
  • Hem
  • IFK-nytt
  • Tre punkter efter vinsten mot AFC Eskilstuna
Tre punkter efter vinsten mot AFC Eskilstuna

Tre punkter efter vinsten mot AFC Eskilstuna

Efter vinsten mot AFC Eskilstuna som slutade 2-0 till IFK Norrköping tar vi som vanligt upp tre aktuella punkter efter matchen.

Här har ni dessa!

  • Dålig service i Eskilstuna

– Att AFC Eskilstuna inte håller allsvensk klass kan man enkelt se på tabellen. Laget är sist efter tolv spelade matcher. Men inte bara där man är dåliga. Utan servicen håller ingen vidare klass.

Under gårdagens match var det stundtals riktigt varmt och att man då som allsvensk klubb inte kan erbjuda gratis vatten är riktigt uselt. Det är det minsta man ska göra. Det måste vara ett krav från förbundet när värmen ligger på? Vatten som är gratis från kran, det måste man kunna dela ut.

I kiosken på bortasektionen tog sedan det kolsyrade vattnet slut. Också dåligt förberett. Men det löste sig till sist genom att man hämtade från en annan kiosk.

Det finns lite att jobba på, AFC.

  • Fräcka IFK-varianten - Får vi se mera?

- När IFK Norrköping har fasta situationer så brukar vi inte se så många varianter. Men igår fick vi se en. Dock när AFC Eskilstuna hade frispark i farligt läge. När Isak Pettersson ställt upp sin mur väljer Rasmus Rauritsen att lägga sig ned bakom muren och tanken i detta är att muren ska kunna hoppa utan att frisparksskytten ska kunna skjuta bollen under muren och in i mål.

Frisparken blir sedan bra, går bredvid muren, och Pettersson får göra en vass räddning.

Men kanske göra fler varianter vid frisparkar framöver, men när man själva ska slå en? Nu gick förvisso en frispark in i mål igår från Lars Krogh Gerson, men i övrigt så är det ganska snålt med mål när IFK slår frisparkar.

  • Jobbiga avstängningen mot AIK

Det blir inget spel mot AIK efter uppehållet för Alexander Fransson. Mot AFC tog han sitt tredje gula för säsongen efter en tröjdragning.

Ett kort som han inte såg helt nöjd över. Men det kan man förstå.

För precis innan han drar till spelaren i AFC så får han själv en hand i ansiktet. Så det borde varit en frispark åt andra hållet precis innan.

Det innebär att vi får se minst en förändring mot AIK. Det öppnar upp för Sead Haksabanovic och Ian Smith, beror på hur Jens tänker lösa det hela.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg