Tre punkter efter Norrköping - Falkenberg (4-3)
  • Hem
  • IFK-nytt
  • Tre punkter efter Norrköping - Falkenberg (4-3)
Tre punkter efter Norrköping - Falkenberg (4-3)

Tre punkter efter Norrköping - Falkenberg (4-3)

Vinst mot Falkenberg, 4-3, och här är tre punkter som vi valt att ta upp så här dagen efter matchen.

  • Försvarsspelet

Fyra matcher och åtta insläppta. Det är för tok för mycket och det måste genast ske en förändring. Det finns flera exempel på billiga mål där försvaret får ta på sig allt ansvar. Exakt vad detta beror på kan man ju fråga sig.

Vi har ett exempel i premiären mot Helsingborg, där Rasmus Jönsson får stå helt ren i straffområdet efter en hörna och bara trycka in bollen. Försvarsspelet vid 2-2-målet borta mot Kalmar ett annat exempel på uselt försvar. Och igår mot Kalmar kan vi hitta flera situationer. Det är bara tur att Norrköping inte släppte in fler mål än vad man gjorde.

Här finns det något att jobba på och är ganska säker på att det mesta under träningen i nästa vecka kommer handla om försvaret.

Denna enhet måste bara börja fungera.

  • Jordan Larsson

Punkt nummer två är lite roligare. För i offensiven har Jordan Larsson äntligen kommit igång och hittat rätt. Borde gjort ett mål på Christoffer Nymans fina framspelning, men han räddade upp den missen med att göra två mål i matchen lite senare.

Leder skytteligan på fyra fullträffar och det är en helt annan spelare som vi får se nu än förra säsongen. Det lyser självförtroende, löpningarna som är rätt och han är delaktig i spelet på ett helt annat sätt. Jäkla skoj att se.

Missar Djurgården borta på torsdag i och med det röda kortet, men är tillbaka på söndag mot Malmö FF.

Vart kommer han landa? 15 mål? 20 mål?

Samtidigt kan det bli en försäljning i sommar om han fortsätter leverera. Vi vet sedan tidigare att Norrköping har svårt att säga nej till större bud.

  • Gör om i startelvan?

Fyra matcher och det är väldigt varierande insatser från väldigt många spelare i Norrköping. Ska det vara okej att göra en dålig match, för att sedan på nytt känna sig given i startelvan? Eller bör Jens Gustafsson agera och byta ut spelare som inte presterar?

"Dags att agera nu, Jens Gustafsson"

Att leva på "Jag kan spela såhär bra", men i själva verket spela dåligt, det håller inte. Spelar man i Norrköping, i startelvan, så är man där för att levererar.

Dags att agera. Det finns fler som väntar på sin chans.

Simon Skrabb, Alexander Jakobsen, Johannes Vall och Egzon Binaku är bara några exempel på spelare. Vi har även Henrik Castegren som känns väldigt spännande.

Det kan inte vara bra att känna att sin plats i laget är given.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg