Tre punkter efter förlusten mot Göteborg
Tre punkter efter förlusten mot Göteborg

Bild från Bildbyrån

Tre punkter efter förlusten mot Göteborg

Förlusten hemma mot IFK Göteborg är tung och här kommer tre punkter efter den matchen som är värd att ta upp.

  • Nyckelspelarna levererar inte

Det handlar inte enbart om matchen mot Göteborg, utan det har handlat om hela säsongen, att det är för få gånger som flera nyckelspelare levererar denna säsong. Tyvärr krävs det att alla kommer upp i en bra nivå om man ska slå bra motstånd, både hemma som borta.

Sead Haksabanovic är en spelare som inte levererat som förväntat, Gudmundur Thorarinsson har haft en tuff inledning och även om Simon Thern gjorde kanske sin bästa match för säsongen igår så har han också varit nere på sämre insatser än vad man kan kräva.

Sedan får man ta hänsyn till skador och så. Hos Haksabanovic fall handlar det om att han inte spelat speciellt mycket den sista tiden. Men kanske dags att ändra taktik i hur man värvar framöver, genom att plocka in mer etablerade namn som hållit igång?

  • Jens Gustafsson har lite att fundera på

Åtta omgångar. Åtta poäng. Det är väl nu vi verkligen kan säga att det är för dåligt. Vad har Jens Gustafsson för plan B? Det finns lite att fundera över där. Lagen ovan kommer nu börja dra ifrån om nästa seger inte kommer i nästa match, så är det.

Malmö FF har redan dragit ifrån. Även Göteborg. Två lag som gått starka inledningsvis. Norrköping är åtta poäng upp till andraplatsen och nio poäng efter serieledning.

Dags att steppa upp, Norrköping. Dags att hitta en vinnande väg igen.

Så vad blir nästa drag, Jens Gustafsson?

  • Curva Nordahl - bäst hittills

Utvecklingen på Curva Nordahl är något vi måste ta upp också. Mot Göteborg var kortsidan bra, trots underläge så kör man på.

Det finns en vilja att hjälpa laget. Att stötta lag. Oavsett om det är ledning, oavgjort eller underläge på tavlan. Det är viktigt i dessa stunder.

Att man sedan buar, applåderar, hyllar eller kritiserar laget efter slutsignal, det är upp till var och en. Men otroligt viktigt att alla stöttar under matchen och mot Göteborg gjorde man det bra.

Nu är det dags att markera, från alla supportrar, att man vill se en förbättring. Både när det kommer till spelet och poängutdelning. Så hur gör man det bäst? Man åker till Örebro på torsdag och stöttar med sång i 90 minuter. Förhoppningsvis har spelarna börjat inse allvaret. Att det är dags att börja vinna igen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget