Seger mot IFK Värnamo i Svenska cupen

IFK Norrköping inledde med seger i Svenska cupen när IFK Värnamo var på besök. Slutresultatet skrevs till 3-1 inför 2168 personer.

---

Norrköping hade svårt att få dit bollen i första halvlek och det skulle krävas en straff för att spräcka nollan, i den 35:e minuten. Kalle Holmberg klev fram och sekunderna senare hade vi 1-0, ett resultat som man gick till paus med.

Att Norrköping var bättre skulle synas och det syntes också. Värnamo som denna säsong spelar i division 1 hade inte så mycket att säga till om, fast att det till slut skulle få dit en boll.

Men innan dess skulle Kalle Holmberg snyggt spela fram Jordan Larsson till 2-0. Denna Larsson ska bli oerhört intressant att följa denna säsong. Vilken förändring det blivit på honom.

Sedan kom det där målet från gästerna. Det var ingen lätt boll att stoppa, som via stolpen gick in i mål.

Men IFK skapade chans på chans. Hade också ett skott i stolpen, från Jordan Larsson, dock inte in i mål.

Men sista ordet fick Kalle Holmberg. Först mål på straff, framspelning till Larsson och sedan ett spelmål som betydde 3-1.

---

Att man vinner rättvist är det inget större snack om. Men man hade både hoppas och kanske begärt lite större siffror än det som vi nu fick. För chanser fanns det många, främst då i den andra halvleken. Men skärpan saknades flera gånger.

Sen ska vi också säga att Värnamos målvakt gjort flera fina räddningar.

---

På fredag är det bortamatch mot Assyriska Turabdin IK i Jönköping.

Den matchen spelas inomhus vilket blir speciellt. Kan man bli ett 100-tal supportrar där kan det bli ett väldigt bra tryck på fredag.