• Peter Hunt i frågan om fler nyförvärv

Peter Hunt i frågan om fler nyförvärv

Det var i förra veckan som IFK Norrköping meddelade att man värvar in Kasper Larsen. Efteråt så fick Jens Gustafsson svara på en fråga från Norrköpings Tidningar om man kommer tappa någon mer spelare.

Svaret? 

"Nej, inte vad vi vet i dag. Kaspers inträde har ingenting med någon annan spelares utträde att göra.", sa han till tidningen.

Och nu står det klart att Norrköping säljer Jon Fjoluson. Men något mer nyförvärv räknar man inte med.

– In kommer det inget. Troligtvis blir det inget ut heller, men man vet aldrig, det kan ju hända saker fram till 31 augusti, säger Peter Hunt till NT.se.

Det innebär att man under sommaren stärkt upp mittfältet i och med att Alexander Fransson kommit in från FC Basel. Men samtidigt har konkurrensen på backsidan försvagats. 

Både Linus Wahlqvist och Eric Smith, som både kunde spela back har lämnat. Och nu senast Jon Fjoluson.

I dagläget har man fyra spelare som ska konkurrera om dom tre platserna där bak. Ante Johansson, Kasper Larsen, Filip Dagerståhl och Lars Krogh Gerson. 

I övrigt finns Ian Smith, men inte så troligt att han kommer gå ner där. Sedan finns både Johannes Vall och Henrik Castegren, men uppenbarligen tror man inte på att dessa två är redo för spel i Allsvenskan då man inte får någon speltid.

---

Sammanfattningsvis:

Målvaktssituationen oförändrad.

Backsidan försämrad med färre alternativ.

Mittfältet är ett lyft med Alexander Fransson tillbaka.

Anfallet oförändrat.

Så i sin helhet finns det både gott och ont. Och vi kan nog räkna med att Norrköping gjort en ganska stor ekonomisk vinst nu i sommar. 

Dela inlägg:

Kommentera inlägg