• Hem
  • IFK-nytt
  • Peking vände på Tele2 - men kryssade mot Bajen
Peking vände på Tele2 - men kryssade mot Bajen

IFK Norrköping kom i ett mycket tidigt underläge mot Hammarby på måndagskvällen, men innan första halvlek var färdigspelad hade Peking vänt.

Dock räckte det inte till seger. Hammarby kvitterade till 2-2 i den andra halvleken som också blev slutresultatet på Tele2 Arena.

---

Kalmar borta.

Djurgården borta.

Hammarby borta.

Alla har något gemensamt. Norrköping har haft det svårt att stänga igen matcher på bortaplan vid ledning i andra halvlek. Det är ledningar som slutat med oavgjorda resultat.

Igår kunde det återigen bli seger och tre poäng, men när det behövdes mål i slutet så var Norrköping inte tillräckligt heta.

Chanser till 3-1 saknades inte. Istället är det Hammarby som gör 2-2 och sedan har båda lagen chanser att avgöra.

Snabbt räknat: 6 poäng som Norrköping tappat på tre bortamatcher när man haft ledningen. Poäng som idag skulle göra stor skillnad i tabellen.

---

Målskyttarna: Jordan Larsson och Totte Nyman

Jordan Larsson ligger bakom både Pekings mål. Vid kvitteringen är det han som står för förarbetet på ett mycket snyggt sätt när han gör bort sin gubbe innan bollen dimper ner hos Totte Nyman som bara trycker dit bollen.

2-0 slår han till med själv efter att han får en boll i straffområdet som han slår till på direkt. Curci i Bajens mål chanslös.

Jordan nu tvåa i skytteligan med sju mål. Nyman uppe på tre fullträffar denna säsong.

---

Sammanfattningsvis så en mycket underhållande match där vi fick se två lag som gick för tre poäng. Det var många målchanser och hårt spel ute på planen.

Lite så här man vill att det ska vara i en match mot Hammarby.

På förhand kunde man känna sig nöjd med ett kryss, men så som det såg ut igår så ville man ha med alla tre poängen. Så är det.

Norrköping är på gång. Och förhoppningsvis får man avsluta vårsäsongen med en seger mot AFC Eskilstuna på söndag.