• Hem
  • IFK-nytt
  • Peking tog en stabil seger hemma mot Sundsvall
Peking tog en stabil seger hemma mot Sundsvall

IFK Norrköping går från klarhet till klarhet och idag kom lagets andra raka seger efter att man på ett stabilt sätt besegrat GIF Sundsvall med 2-0.

Med tre poäng mer på kontot är nu Peking åtta i Allsvenskan efter tio spelade matcher.

Norrköping tryckte på bra i den första halvleken mot Sundsvall där bland annat Totte Nyman hade två bra chanser med huvudet. Och till sist skulle bollen få gå in i mål. En liten lätt skarv med huvudet från Nyman och vi hade 1-0 efter 26 minuter.

Kort därpå hittar Nyman ut till Jordan Larsson, som med sitt stora självförtroende, bryter fram och avlossar ett skott som styrs in i mål. 2-0 och då hade vi 30 minuter på klockan.

Sedan fanns det såklart fler fina chanser i matchen, från bägge lag. Nyman har ett friläge som han bränner i andra halvlek bland annat.

Men efter en bra match, där försvaret på nytt är stabilt och bra, så vinner Peking med 2-0.

---

Publiksiffra: 6785 personer

Säsongens sämsta publiksiffra för Norrköping.

Man kan förstå att det finns en besvikelse att IFK Norrköping inte är med i toppen, spelschemat har inte varit det enklaste där man både mött AIK och MFF för att ta två exempel, men låt inte tabellplacering och poäng avgöra om ni ska gå eller ej.

Fotboll ska upplevas live. Och vill man se Peking i toppen kan det vara bra att ge sitt stöd på plats. Eller hur?

Dagens publiksiffra är pinsam, faktiskt. Norrköping kan bättre.

---

2-0, så stor ledning har Norrköping aldrig haft tidigare denna säsong.

Vi har fått se tidigare att man gärna backar hem vid ledning och visst såg man lite av det idag med. Men man stack upp ibland också och det blir emellanåt farligt.

---

Nästa måndag spelar IFK Norrköping borta mot Hammarby.

Bästa tipset: Boka biljett redan nu.

Vet ni med er att ni vill åka buss med Peking Fanz, så gå in och boka plats nu. Så man får iväg fler bussar.

Stödet är som alltid otroligt viktigt. Hemma som borta.