Kalle Holmbergs fullträff gav tre poäng

Som vi har längtat efter Allsvenskan igen och efter dagens bortamatch mot Kalmar FF vill vi ha mer.

IFK Norrköping vinner första matchen efter uppehållet med 2-1 efter mål från Alexander Fransson och Kalle Holmberg. En seger som ger stor tro på att det kan bli spel ute i Europa nästa säsong.

---

13 maj i Göteborg. Där har ni senaste gången IFK Norrköping vann en match på naturgräs i Allsvenskan. Men under söndagen var det dags igen - denna gång på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Hemmalaget tog ledningen efter en fast situation, och där och då var det inte långt ifrån att Isak Pettersson gjorde en ny kanonräddning.

Men Norrköping skulle vände på matchen och poängfördelningen.

1-1 innan paus från Alexander Fransson. Hans första mål sedan återkomsten. 2-1 kom sedan i den andra halvleken när Kalle Holmberg levererar ett galet snyggt nickmål som betydde 2-1.

---

Med facit i hand kan vi konstatera att denna omgång var en bra omgång för IFK Norrköping. Det är i och för sig alltid så, så länge Norrköping vinner.

Men utöver IFK-seger tappade AIK två poäng och Hammarby fick med sig noll poäng i bortamatchen mot Malmö.

Det innebär att Norrköping är tvåa i Allsvenskan och med fyra omgångar kvar ser läget bra ut för en topp tre placering.