• Hem
  • IFK-nytt
  • Ineffektivt Norrköping tappade poäng borta mot Sundsvall
Ineffektivt Norrköping tappade poäng borta mot Sundsvall

IFK Norrköping fick nöja sig med 1-1 borta mot GIF Sundsvall när domare Magnus Lindgren blåste av matchen på NP3 Arena. Dock borde det ha varit tre poäng med tanke på alla chanser man skapade.

---

Vi var inne på det inför matchen. Att Norrköping måste bli mer effektiva på sina chanser man skapar. Det har straffat sig tidigare, och när man skapar flera bra målchanser mot Sundsvall och inte sätter dit bollen - blir man till slut straffade.

Linus Hallenius tar snyggt emot en långboll, vänder om och placerar in bollen bakom Isak Pettersson. Där borde kanske Filip Dagerstål gjort det bättre.

Samtidigt borde IFK punkterat matchen mycket tidigare. Att bara göra ett mål på 17 målchanser är bedrövligt. Bäst läge hade nog Jordan Larsson i första halvlek och Kalle Holmberg i slutsekunderna. Dessa två bytte med varandra efter 70 minuters spel.

---

Hoppas detta blir en rejäl tankeställare för laget. Att om man ska vara med och slåss om ett SM-guld, så måste chanserna sitta. Det går inte att lita på en 1-0-ledning.

Och om Kasper Larsen känner sig 100% redo, så vore det intressant och se honom i startelvan mot Hammarby. Kan bli en viktig spelare vid fasta situationer som hörnor.

Till den matchen är det dags att även köpa er biljett - om ni inte redan gjort det. Runt 13.000 sålda biljetter nu. Så inte jättemycket som kvarstår.