IFK Norrköping tog sista chansen

AIK kom till Norrköping som favoriter - men fick lämna med noll poäng. Kvar på plan stod IFK Norrköping och jublade efter att ha vunnit med 2-0 mot serieledaren. Stor hjälte blev Simon Thern som slog till två gånger om mot sin tidigare klubb.

– Jag har en stenhård tro på det här laget, säger målskytten till Sportbladet efter matchen.

AIK kom till Norrköping med 402 dagar utan förlust i Allsvenskan och serieledaren var inte konstigt nog favoriter när matchen blåstes igång.

Men trots en del chanser saknades skärpan hos gästerna. Ett bakåtspel höll på att ställa till det för gästerna tidigt in i matchen, och ytterligare ett jätteläge för Simon Thern i första halvlek - som Oskar Linnér fick sträcka sig på.

0-0 i halvtid, men mål skulle det bli i andra.

Inom loppet av tio minuter skulle Simon Thern slå till både en och två gånger. 54:e minuter kom första, med avslut utifrån. 2-0 kom efter en hörna där Thern framför mål kunde peta in bollen.

AIK orkade inte resa sig och Norrköping höll ut.

Nu tror matchhjälten på en spännande höst och 25-åringen verkar inte gett upp drömmen om guld. Man kan väl säga att man tog sista chansen att hänga med tåget.

– Ser man schemat har vi ett gynnsammare läge än många andra. De ska möta varandra och någon kommer tappa poäng. Det blir en spännande höst, säger Thern till Sportbladet.