Genomgång: Spelarna som kan röra på sig i sommar
 • Hem
 • IFK-nytt
 • Genomgång: Spelarna som kan röra på sig i sommar
Genomgång: Spelarna som kan röra på sig i sommar

Bild från Bildbyrån

Genomgång: Spelarna som kan röra på sig i sommar

I fotbollens värld kan det mest oväntade hända och det är inget undantag när det kommer till IFK Norrköping.

Även fast det inte varit några större rykten så kan det hända saker - på samtliga positioner. Vissa mer troligare än andra.

Så vad kan vi vänta oss i sommar?

Målvakter:

Isak Pettersson - kontrakt 2020

- Inte så troligt att Pettersson lämnar i sommar, men visst borde det finnas intresse från andra klubbar? Målvakten gör på nytt en bra säsong i Peking.

David Mitov Nilsson - kontrakt 2019

- Mitov Nilsson väntar på speltid. Så länge Isak Pettersson är kvar väntas Mivot vara andravalet. Drar efter säsongen? Lär bli kvar i sommar.

Försvarare:

Alfons Sampsted - kontrakt 2020

- Utlånad till Sylvia i division 1. Skulle kunna vara aktuell för en ny utlåning, om han nu inte är nöjd med spel i ettan. Annars lär han bli kvar i Sylvia.

Henrik Castegren - kontrakt 2021

- Inte nöjd med speltiden. Och lär inte vara så het för andra klubbar just nu. Får säkert visa upp sig mer när Europa-spelet börjar. Chansen liten att Castegren skulle byta klubb i sommar.

Johannes Vall - kontrakt 2019

- Här har vi en spelare som kan komma att röra på sig från Norrköping i sommar. Vall gjorde en fin försäsong, men får ingen speltid av Jens Gustafsson.

Filip Dagerstål - kontrakt 2020

- Fått sitt genombrott denna säsong, får stort förtroende och gör det bra. Det ser också andra klubbar. Kan Norrköping motstå ett bra bud här?

Mittfältare:

Ian Smith - kontrakt 2022

- Har inte levererat enligt förväntningarna och är inte lika het i detta fönster som man kanske hade trott inför säsongen. Lär köra vidare ett halvår till åtminstone.

Gudmunder Thorarinsson - kontrakt 2019

- En av de mest troliga att lämna Norrköping i sommar. Utgående kontrakt och vi vet sedan tidigare att Norrköping gärna tjäna några miljoner än att tappa en nyckelspelare som Bosman.

Andreas Blomqvist - kontrakt 2020

- Får ingen speltid. Kan bli aktuellt för flytt. Utlåning för att komma i form? Både Norrköping och Blomqvist skulle nog tjäna på det.

Alexander Jakobsen - kontrakt 2019

- Har inte fått ut det bästa i Norrköping under sina år i klubben. Också en spelare som kan komma att lämna redan i sommar. Annars ett utgående kontrakt, som troligtvis inte förlängs.

Anfallare:

Simon Skrabb - 2020

- Gick i dagarna ut med att han är öppen för att testa på något nytt. Har gjort en bra säsong hittills och även förtroende i finska landslaget. Inte jättestor chans att han lämnar redan i sommar. Men man ska inte utesluta det heller.

Jordan Larsson - 2020

- En av de bästa i Allsvenskan denna säsong. Åtta mål på elva matcher gör att klubbarna ute i Europa får upp ögonen på Larsson igen. Kan Norrköping motstå ett storbud?

Kalla Holmberg - 2019

- Utgående kontrakt. Kalle verkar sugen på utlandet och chansen att han drar i sommar får ses som ganska stor ändå. Grekland nästa?


Hetast att lämna i sommar:

- Kalle Holmberg & Gudmundur Thorarinsson

Kommentar: Både med utgående kontrakt och här ser Norrköping sin sista chans att få in några miljoner som kan användas till framtida affärer. Redan i sommar till och med?

Övriga spelare:

 • Kasper Larsen
 • Rasmus Lauritsen
 • Kevin Alvarez
 • Egzon Binaku
 • Lars Krogh Gerson
 • Alexander Fransson
 • Simon Thern
 • Christoffer Nyman

Kommentar: Precis som flera spelare här ovan så lär det inte hända så mycket kring dessa. Av olika anledningar. Några är nya, medan andra har en alldeles för viktig roll för att lämna innan Europa-kvalet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget