Andreas Johansson kommer till Norrköping
Andreas Johansson kommer till Norrköping

Andreas Johansson kommer till Norrköping

Det var länge sedan vi skrev om Andreas Johansson här inne. Men nu är det dags igen.

För på måndag, i samband med hemmamatchen mot GIF Sundsvall, ska IFK Norrköping hylla alla spelare som gjort 200 matcher i klubben.

En av dessa är just Andreas Johansson, som under flera säsonger varit med och gjort Peking till en toppklubb i Allsvenskan.

Håkan Wetell, sekreterare i IFK Norrköping till klubbens hemsida:

– Det har alltid varit viktigt för oss i IFK Norrköping att uppmärksamma våra ledare, spelare, funktionärer och medarbetare. Detta sker vid föreningens årsmöte, där olika utmärkelser delas ut efter ett poängsystem. Vi har i detta sammanhang sett att en grupp särskilt sticker ut, spelare som gjort minst 200 matcher i Allsvenskan. Dessa 18 spelare, varav sex stycken har gått bort, är dels en betydande del av vår historia tillbaka till 1930-tal, men också tongivande spelare i den tid vi lever nu. Vi har därför i styrelsen beslutat om en ny utmärkelse, ett märke för 200 matcher.

Följande spelare har gjort 200 matcher eller mer i klubben:

Birger ”Bian” Rosengren, Erik ”Mulle” Holmqvist, Torsten ”Lindy” Lindberg, Bengt ”Zamora” Nyholm, Åke ”Bajdoff” Johansson, Torbjörn Jonsson, Ulf Jansson, Björn Nordqvist, Ulf Hultberg, P-O Eek, Jan-Åke Jonsson, Leif Andersson , Janne Hellström, Jonas Lind, Sulo Vaattovaara, Mikael Hansson, Mathias Florén och Andreas Johansson.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg