HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Tankar från HV71s medlemsmöte

Som varje år hölls det medlemsmöte eller rättare sagt tvingades hållas medlemsmöte för det finns ingenting som klubben avskyr så mycket som dessa årliga medlemsmöten. I år var inget undantag mot tidigare år, det var lika obekvämt och intetsägande som alltid. Lögner kombinerat med bortförklaringar, nervösa svar och obesvarade frågor. Samtidigt som HV71 går för fullt med att försöka sälja ut Husqvarna Garden i antalet medlemmar så står man under en timma och ljuger oss upp i ansiktet, vägrar svara på frågor och klappar varandra på ryggen gång på gång.

BB190909 SH024

Agne Bengtsson, Styrelseordförande SDHL, under SDHL:s upptaktsträff den 9 september 2019 i Stockholm.

Viktigaste för Sten-Åke var att försvara Agne.. gång på gång...

Där stod alltså personerna som nyligen körde ner oss i hockeyallsvenskan och berömde varandra, för hur många gånger berömde inte Sten-Åke, Agne Bengtsson trots att hans medverkan var bland det mest pinsamma jag sett. Han hade inte en aning om vad han skulle svara på frågorna och nervositeten spred sig hela vägen genom rutan. Johan Hult gav egentligen bara ett klart svar och det var att man gjort klart med en ny huvudtränare. Annars var det bara en massa svammel och bortförklaringar. Frågan kom där svaret blev att styrelsen trots fiaskot inte satt sina platser till förfogande och lite luddigt från Sten-Åke att dom avstått sitt arvode.

Att styrelsen inte satt sina platser till förfogande efter säsongen är ett mysterium i vilket annat företag som helst så hade huvuden rullat. Men inte i HV där väljer man att köra på som om ingenting hade hänt, bara man får 7000 medlemmar så är man glad och nöjd...

BB210409 CS063

HV71:s sportchef Johan Hult och general manager Peter Ekelund på läktaren under match två i kvalet till SHL mellan HV71 och Brynäs den 9 april 2021 i Jönköping.

Styrelsen måste bort illa kvickt


Tillbaka till Sten-Åke. Han har meddelat sin avgång vilket inte kommer en dag för tidigt. Men efter detta så förekommer han mer än någonsin i olika forum i tid och otid. Det blir mest bara dumt då hans enda egentliga uppdrag verkar vara att försvara Agne Bengtsson och i vissa drag liknar det hela 2015 där man gjorde vad man kunde för att måla upp sportchefen till enda syndabock för att gömma sig. Nuvarande styrelse måste bort det enda dom egentligen bevisat är att det inte finns någon hockeybakgrund och en rejäl portion okunskap.

Det enda vi egentligen vet är att vi inte vet eller få veta någonting av HV71 (som vanligt) Jag blir orolig över att dom själva inte har en aning om vad dom ska göra. Inte så konstigt då besluten fortfarande fattas av samma personer som körde ner föreningen i Hockeyallsvenskan.

Anders Wilander var egentligen det enda vettiga på ett annars meningslöst möte. Han verkar ha drivet, kunskapen och pondusen som behövs för att vända på detta. Det känns som en frisk fläkt och jag är övertygad om att han vid årsmötet kommer ändra på ett och annat inom HV71.

Den första personalbesparingen efter degraderingen blev för övrigt den mentala coachen Magnus Carlson..

BB190328 MB016

HV71s Mental Coach Magnus Carlson jublar under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 28 mars 2019 i Jönköping.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Tommy Samuelsson ny huvudtränare i HV71

Tommy Samuelsson tar över HV71, det meddelar nu klubben i ett pressmeddelande. Kontraktet med Tommy är skrivet på 2+1 år. Han ansluter från ZSC Lions där han varit assisterande tränare.

– Tommy är en av de mest rutinerade tränarna vi har i svensk hockey idag. Han har erfarenhet på många nivåer då han både vunnit SM-guld som tränare och spelat upp lag från HockeyAllsvenskan till SHL. Tommy har ett stort driv och är en genuin hockeymänniska, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Tommy Samuelsson ser fram emot att börja arbeta i HV71 en klubb som han flera gånger tidigare mött men då som tränare i motståndarlaget.

– Jag känner en enorm stolthet över att få komma till HV71. Jag har varit här många gånger som motståndare och alltid mottagits väl och med respekt. Vi har ett stort jobb framför oss med en utmaning jag ser fram emot. Trots det tuffa slutet för klubben är jag imponerad av hur snabbt organisationen jobbat trots att man är i ett slags sorgearbete. Det är också otroligt att se den uppbackning klubben får från fans och sponsorer, säger Tommy Samuelsson.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Poängsprutan uppges hamna i HV71

Efter degraderingen till Hockeyallsvenskan så uppges HV71 nu gjort klart med det första nyförvärvet inför säsongen. Södertälje SK och Måns Lindbäck går efter 273 matcher skilda vägar där HV71 uppges vara överens om poängsprutans signatur Enligt Expressen.

– Jag har gått och grubblat sedan säsongen tog slut för någon månad sedan hur jag ska göra med min framtid och har väl landat i att jag behöver en ny utmaning. Jag har haft magiska år här i SSK men jag är 24 år och känner att det kan vara bra för min utveckling att testa något nytt och utmana mig själv, sa Måns Lindbäck till Södertäljes hemsida under torsdagen.

Sedan tidigare ryktas ny huvudtränare bli Färjestadprofilen Tommy Samuelsson.


BB160317 BB842

Färjestads tränare Tommy Samuelsson under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Färjestad den 17 mars 2016 i Luleå.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

"Jaget före laget" för HV71:s styrelse

När nu styrelsen i HV71 ser ut att inte ställa sina platser till förfogande så borde vi (nu över) 4000 medlemmar agera. Vi bör försöka att ge valberedningen full mandat att från blankt papper kunna tillsätta dom personer som tillsammans med ny tilltänkt ordförande Anders Wilander skall leda oss in i framtiden. Att man som styrelsemedlem efter detta fiasko till säsong inte väljer att ställa sina platser på spel är mycket anmärkningsvärt. Jag drar slutsatsen av detta att man inte känner sig delaktig i det som hänt.


BB190411 BB887

Anders Wilander (M), kommunstyrelsens ordförande i Tranås, poserar för ett porträtt vid järnvägsstationen i Tranås.

Man har i styrelsen helt har avskärmat sig från verkligheten och att man är livrädd för att en lämnad plats är en förlorad plats.

M a o "jaget före laget"

Om HV:s vilja och ambition om att snabbt ta sig tillbaks till finrummet skall ha någon som helst trovärdighet, så gäller det nu att gå från ord till handling. Det är här och nu medlemmar har sin viktigaste uppgift i klubbens historia. Att med starka påtryckningar få hela styrelsen att avgå. Vi måste nu ge valberedningen en möjlighet till en omstart som kortsiktigt tar oss tillbaks till SHL och långsiktigt nå målet som topp 4 i Sverige

Ett mål som vi misslyckats med 9 av de 10 senaste åren.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Filip Sandberg på väg till seriekonkurrenten?

Filip Sandberg har haft en trög höst i HV71 men mot slutet har forwarden kommit igång och varit en av HV71 ledande målskyttar. Nu ryktas han enligt Podcasten Hockeystudion med Tomas Ros vara på väg till seriekonkurrenten Rögle nästkommande säsong där bland annat Anton Bengtsson spelar.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Nu räcker det - Rahm måste bort!

Efter en stark inledning av matchen så föll HV71 återigen som ett korthus. Och man föll också rejält, man blev totalt söndermalda och självförtroendet fick sig nog en allra sista smäll.

Det såg stundtals ganska lovande ut för HV71 borta mot Örebro ikväll. En tidig ledning som senare skulle bli till en 2-0 ledning. Men sen föll allt igen, som det gjort hela säsongen. Och frågan är hur detta sätter sig mentalt i en redan förstörd och sargad trupp. På något sätt så tror jag att detta var käftsmällen som sänkte allt. Laget spelade bra och en uddamålsförlust hade man kanske skakat av sig men inte detta.

BB210109 JB046

HV71:s Didrik Strömberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 9 januari 2021 i Örebro

Nicklas Rahm måste bort - fort!

Ser man till målen som HV71 lyckades göra ikväll så finns det framförallt en gemensam nämnare och det är avsaknad av glädje, konstigt nog, där inte minst repriserna visar detta. Visst spelarna skriker men inte av glädje utan en bit av frustration lämnar dem, men allt känns påklistrat och falskt, även om dom själva i botten försöker glädjas så är det nog ett skrik av förtvivlan.

En sekvens i matchen som egentligen förklarar läget är när huvudtränare Nicklas Rahm står och pekar och gapar med hela handen mot domaren lutandes över sin egen spelare i båset. Nej det sänder inga bra signaler till någon. Det visar allt annat än bra signaler till spelarna i båset som behöver det rakt motsatta.


BB210109 JB042

HV71:s tränare Nicklas Rahm under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 9 januari 2021 i Örebro.

Tre nyförvärv hjälper inte

Sportchefen Johan Hult stod i pausen och sa att det finns pengar till att värva in spelare till truppen men vad hjälper det? Ser man till vad man redan har så räcker det, problemet sitter inte där. Det är uppenbart att Nicklas Rahm som huvudtränare inte håller måttet och kanske är det just detta hans spelare visar på isen. Varför ska vi jubla när dom vill ha förändring i båset?

I samhället i övrigt så fungerar det som så: Gör man ett dåligt jobb och dessutom gör det som chef över flera andra individer som man ska leda i positiv utveckling, då får man sparken. Nicklas Rahm är ett klockrent exempel på en dålig chef.

Johan Hult kan värva in halva NHL men så länge Rahm är kvar i båset kommer det fortfarande vara fritt fall HV...

Nicklas Rahm måste bort och det skulle skett för längesedan.