HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Simon Önerud nära comeback i HV71

HV-fansen har hoppats på att få se Simon Önerud i HV-tröjan igen och med Herman Hanssons skada så ökade chansen för comeback åt trotjänaren.

Nu ser det ut att bli verklighet då trovärdiga uppgifter till Sportbloggare.com säger att HV har erbjudit sig att låta Simon Önerud ta över Herman Hanssons kontrakt under skade- och rehabiliteringstiden.

En bra uppgörelse för båda parter då Simon hela tiden varit tydlig med att han vill visa att HV71 gjorde fel när han fick lämna. Nu får han alltså chans till det. Samtidigt vet HV vad dom får i Simon och dessutom marknadsmässigt billigt då Herman Hanssons kontrakt inte anses jättedyrt.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Stjärnan klar för HV71 - hyllas av sportchefen

HV71 till slut gjort klart med den finländske center Henrik Borgström från Washington Capitals organisation. ”En smart tvåvägscenter som blir nyttig för oss både offensivt och defensivt”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.


Borgström har sex säsonger bakom sig i Nordamerika och är noterad för 111 NHL-matcher med Florida Panther, Chicago Blackhawks och Washington Capitals. Han är färsk Calder Cup-mästare med Hershey Bears där han spelade fram till det avgörande målet. Nu är stjärnan klar för HV71 och hyllas av sportchefen.

– I Henrik får vi en skicklig tvåvägscenter med ett bra skott och som är i en bra ålder. Han är samtidigt stor, stark och otroligt motiverad över att få komma till HV71 och spela i Husqvarna Garden, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Mardrömsbeskedet för HV-forwarden

Mardrömsbeskedet för HV71. Herman Hansson blir borta resten av hösten efter att ha dragit av hälsenan på en fysträning.


Under måndagens fysträning var oturen framme för Herman Hansson som skadade sig under en övning. Efter undersökning visade sig skadan vara så allvarlig att operation krävs. Nu missar han till och börja med hela höstsäsongen.

– Herman kommer att opereras under veckan och missar därmed hela höstsäsongen till att börja med, meddelar Jonas Kalman, doktor i HV71.

BB221124 OW015

HV71s Herman Hansson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och HV71 den 24 november 2022 i Skellefteå.

HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Publikfavoriten tillbaka i Modo

Publikfavoriten Sam Vigneault är tillbaka i Modo där han har skrivit under ett 2-årskontrakt.

Säsongen 2021/2022 blev han snabbt en publikfavorit hos Modopubliken. Efter en inte helt lyckad säsong i HV71 är han nu tillbaka i Örnsköldsvik igen:

– Det kommer att kännas härligt att träffa alla igen – supportrarna, alla runt klubben och självklart grabbarna i laget. Jag är glad över att ha skrivit på ett tvåårskontrakt och ser fram emot en bra säsong med laget.


HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Kalle Maalahti klar för HV71

Kalle Maalahti fortsätter i HV71 - har skrivit ett ettårskontrakt.

Kalle Maalahti kom till HV71 på lån från finländska Ilves i slutet av förra säsongen och gjorde 10 matcher i klubben.

– Kalle visade vilken duktig allroundback han var under våren och vi är glada över att det gick att lösa en fortsättning. En lagspelare som visade bra karaktär både på träning och match, säger Kent Norberg, säger Nubben i pressmeddelande.

– Jag är otroligt glad över att få komma tillbaka till HV71. Vi avslutade säsongen starkt och jag hoppas vi kan bygga vidare på det nästa säsong. Atmosfären i Husqvarna Garden är fantastiskt och jag ser redan fram emot att spela inför alla fans igen, säger Kalle Maalahti.HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Klart: Tyler Vesel till Brynäs ”Här för att producera poäng”

Brynäs fortsätter att förstärka sin spelartrupp. denna gång i Tyler Vesel, 29, som spelat de fyra senaste säsongerna i Sverige. Närmast kommer han från HV71.

– Jag är för att producera poäng och vinna matcher, säger Tyler Vesel i ett pressmeddelande.

– Känns riktigt bra att landa Tyler. Han är en spelare av högsta klass och en uppskattad lagkamrat. En spelskicklig center som besitter en otrolig smartness, säger sportchefen Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Totalt har han spelat 178 allsvenska matcher, serie och kval, och svarat för 156 poäng. 52 mål och 104 assist. Under årets säsong i SHL blev det dock inte fler än 14 poäng på 46 matcher.

BB221001 DW030

HV71s Tyler Vesel jublar efter mål under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 1 oktober 2022 i Jönköping.