HV-Bloggen
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Säsongen över för HV-forwarden - korsbandet är av

HV71 Dam har fått en tung start på säsongen där laget är hårt skadedrabbat. Hanna Olsson är korsbandsskadad, Sanni Hakala axelskadad. Anna Amholt kommer inte till spel under vintern och senast mot Göteborg saknades dessutom Anna Hanser och Anna Kjellbin.

BB200912 AX043

HV71:s Julia Tylke bärs ut på bår efter skada under ishockeymatchen i SDHL mellan HV71 och Luleå den 12 september 2020 i Jönköping.

I säsongspremiären mot Luleå så var oturen framme igen. Denna gången för Julia Tylke som fastnade i ett skär med skridskon i isen och vred till ena knät. Hon fick bäras ut på bår och redan där anade man en befarad korsbandsskada. Något som nu bekräftats, främre ledbandet är av och sannolikt även Julias säsong.

General Manager i HV71 Peter Ekelund tillsammans med huvudtränare Joakim Engström letar nu efter en ersättare till Julia Fylke. Anna Kjellbin och Sanni Hakala är närmast till comeback i dagsläget.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Ineffektivt HV71 föll i seriepremiären

Frölunda var det lag som öppnade säsongspremiären starkast och hemmalaget tog också ledningen med 1-0 genom Patrik Carlsson i powerplay efter 7.18 spelat. HV71 kändes anonyma i första perioden och hade svårt att komma till avslut man spelade bra men saknade effektivitet. Med bara minuten kvar så utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Linus Nässén vilket blev slutresultatet efter säsongens 20 första spelade minuter.

"Det är en ganska jämn match. Vi visste att de skulle komma ut hårt på oss. Vi måste vara noggranna och." säger Anton Wedin till C More.

BB200919 CS033

Frölundas Stefan Elliot , Patrik Carlsson och Nicklas Lasu jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg.

Hemmalaget öppnade även den andra perioden starkast och HV71 stod inte att känna igen från tidigare försäsongsmatcher. Spelet i numerärt överläge som varit ett starkt vapen var blekt, såpass blekt att man påmindes lite om hur det såg ut för någon säsong sedan där ett HV-powerplay gav en kalla kårar.

Hemmalaget utökade till 3-0 genom Lucas Raymond och HV:s problem blev bara större och större, en timeout hade behövts för att sparka igång laget, men kom aldrig. Emil Johansson hade ingen kul andra period mot ett hårt pressande Frölunda. Sammanfattningsvis ett virrigt och planlöst HV71 med ett bortblåst försvarsspel som inte skapade någonting i den andra perioden.

BB200919 CS059

Simon Önerud deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg.

Tredje perioden var i HV-ögon inte mycket roligare än dom två första. Lojt, trött, ineffektivt och nonchalant spel där tankarna på att få sätta sig i den nya spelarbussen låg före tankarna om spelet på isen. Nej, denna match var inget rolig, men framförallt så kom den ganska oväntat om man ser till hur försäsongen sett ut. Det finns fortfarande en hel del kvar att jobba med visade det sig efter en eftermiddag i Göteborg. Matchen slutade 3-0 till Frölunda.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Så matchade Rahm femmorna sista träningen innan premiären mot Frölunda

Träningsfokus låg på spel ut ur egen zon och hur man på ett snabbt och effektivt sätt ska lyckas med detta. Mycket av det man tränat på hämtade man från matchen senast mot Djurgården där laget gjorde en hel del bra saker och nu har man under två dagar slipat på det man kunnat göra bättre.


***
Utdelningen i powerplay har enligt tränare Rahm varit lite för bra där motståndarna dragit på sig flertalet utvisningar då HV71 åker mycket skridskor och spelar i ett snabbt tempo. Trots det att HV71 gjorde fem mål i powerplay så finns det saker att arbeta med i spelet i numerärt överläge.

BB190314 MB059

Anton Karlsson deppar efter att HV71:s Simon Önerud (ej i bild) gjort 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping.


***
Nyförvärvet Anton Karlsson kastas rakt in i hetluften då han är med i morgondagens lineup. HV71 åker med 13 forwards, sju backar och två målvakter till matchen under morgondagen.

***
På fredagens isträning matchades femmorna:

Målvakter:

Jonas Gunnarsson

Hugo Alnefelt

Backpar:

Daniel Bertov – Emil Johansson

Didrik Strömberg – Eric Martinsson

Niklas Arell – Emil Andrae

Anton Karlsson – Kalle Holm

Forwards:

Anton Wedin – Lias Andersson – Linus Sandin

Alexander Bergström – Linus Fröberg – Filip Sandberg

Simon Önerud – Jonathan Wikström – Christoffer Törngren

Zion Nybeck – Christian Sandberg – Jesper Kokkonen

Fredrik Forsberg.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Viktig HV-duo saknas i premiären

Efter krossen mot Djurgården i den sista försäongsmatchen som HV71 vann med 8-3 så kom dystra besked från HV-lägret. Backstjärnan Johannes Kinnvall missar premiären mot Frölunda nu på lördag den 19 september.

– Han fick en tackling mot axeln och det blev en stukning där. Med den typen av skada får vi tyvärr räkna med att han blir borta i två till tre veckor. Det ser ändå ganska bra ut, det verkar lindrigt. Men det blir inget spel i premiären, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.se

Även Axel Holmström ser ut att missa premiären då han rehabiliterar sin axel som han ådrog sig en skada på under träning. Sedan tidigare finns Max Wennlund och Jesper Williamsson uppsatta på skadelistan där den sistnämnda ersatts av nyförvärvet Anton Karlsson. Didrik Strömberg som missade inte spelade matchen mot Djurgården av en försiktighetsåtgärd ser av allt att döma ut att vara med i säsongspremiären.

BB200827 PA007

HV71:s Johannes Kinnvall jublar efter 0-1 under träningsmatchen i ishockey mellan Rögle och HV71 den 27 augusti 2020 i Ängelholm.

Även Axel Holmström ser ut att missa premiären då han rehabiliterar sin axel som han ådrog sig en skada på under träning. Sedan tidigare finns Max Wennlund och Jesper Williamsson uppsatta på skadelistan där den sistnämnda ersatts av nyförvärvet Anton Karlsson. Didrik Strömberg som missade inte spelade matchen mot Djurgården av en försiktighetsåtgärd ser av allt att döma ut att vara med i säsongspremiären.

BB200225 OW014

Hv71s Axel Holmström under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Hv71 den 25 februari 2020 i Skellefteå.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

HV71 krossade Djurgården i säsongens sista försäsongsmatch!

HV71 besegrade ikväll Djurgården med klara 8-3 i säsongens sista försäsongsmatch. Spelet i numerärt överläge var något som stack ut för hemmalaget i en stundtals grinig match med flertalet utvisningsminuter.

***
Jesper Kokkonen som värvades in till HV71 inledde målskyttet för HV71 efter 5:27 spelat och stod för 2 mål i matchen. En frisk fläkt denna Kokkonen som ska bli oerhört rolig att följa när säsongen väl drar igång på allvar.BB200827 PA088

HV71:s Jesper Kokkonen under träningsmatchen i ishockey mellan Rögle och HV71 den 27 augusti 2020 i Ängelholm.

***
Simon Önerud fortsätter göra mål för sitt HV. HV71s lagkapten Simon Önerud har haft en briljant försäsong där han radat upp poäng och gjorde hemmalagets femte mål för kvällen i numerärt överläge i slutet av den andra perioden.

BB200310 MB027

HV71:s Simon Önerud reagerar på ett domslut under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Luleå den 10 mars 2020 i Jönköping.

***
Det brinner verkligen i Lias Andersson ögon igen som trots försäsongsmatch smällde på, visade känslor och vek inte ner sig när Djurgården tappade humöret utökade poängskörden med flertalet assistpoäng kommer bli en toppspelare i SHL i höst.

BB200813 NE058

HV71:s Lias Andersson och Frölundas Nicklas Lasu under träningsmatchen i ishockey mellan Frölunda och HV71 den 13 augusti 2020 i Göteborg .

HV71 drog iväg rejält i den sista perioden och det kändes som att Djurgården befann sig med halva foten i spelarbussen. En spelare som måste belysas lite är Alexander Bergström som bjöd på passningsmagi till sina lagkamrater. Fortsätter HV71 som ikväll så har man ena handen på Le-Mat innan säsongen ens har börjat, så starka känns det verkligen som att HV71 är.

***
Målskyttar för HV71 blev Jesper Kokkonen x2, Anton Wedin, Linus Sandin, Simon Önerud, Fredrik Forsberg X2, Zion Nybeck.

BB200305 AX050

HV71:s Alexander Bergström jublar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 5 mars 2020 i Jönköping.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Växjö Lakers ny klubbadress för Daniel Norbe?

Backen Daniel Norbe anslöt från Karlskrona till HV71 under säsongen där blev han lite av en publikfavorit och supportrarna önskar efter en förlängning med backen. Nu talar en del åt att jönköpingslaget blir snuvade på backen av SHL-rivalen.

Daniel Norbe blev snabbt en favorit hos HV71-fansen när han anslöt från Karlskrona under säsongen 19-20 på tio matcher stod han för 3 poäng (1+2). Fansen önskar en förlängning med backen och han själv har sagt att samtal har förts med HV71. Jönköpingslaget har dock fått konkurrens om backens signatur där Växjö Lakers ska vara högaktuell i jakten på backen kommande säsong.


D0 D3 F94 E CF25 4 F2 D A90 B 8722795 E6 C65

HV71:s Daniel Norbe under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Örebro den 20 februari 2020 i Jönköping

Daniel Norbe har Växjö Lakers som moderklubb men har aldrig representerat klubben i SHL. Utan han lämnade Växjö på lån till Nittorp IK säsongen 13-14 på lån. Varav karriären senare fortsatte i HV71 J20, Tingsryd, Karlskrona och tillbaka till HV71. Förhandlingar med moderklubben Växjö pågår och mycket talar i stunden för att HV71 och dess fans blir snuvade på Daniel Norbe kommande säsong.

Dela inlägg