HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Pilut: ” Till slut tog man sig ur det och det känns skönt”

Många hade säkert hoppats på att få se Lawrence Pilut i HV-tröjan till hösten. Men så blev det inte och istället blir det ett andra försök att försöka ta en ordinarie tröja i Buffalo Sabers.

Till Jönköpings-Posten berättar han om varför han valde att lämna den ryska klubben som han stortrivdes i och glädjen över att vara tillbaka i Buffalo Sabers.

-Det ska bli sjukt roligt! Och kul att åka tillbaka till Buffalo. De har en ny organisation inifrån, en ny sportchef och sedan är det kvar några spelare som jag känner till sedan förra gången, svenskarna så klart men också några andra killar. Jag känner mig riktigt taggad för att komma tillbaka dit.

Sett till den spelskicklige backens sociala medier så råder det ingen tvekan om att han trivdes i sin ryska klubb Traktor Chelyabinsk. Men Rysslands invasion av Ukraina gjorde som många andra situationen ohållbar.

- På grund av moraliska skäl ville jag inte tillbaka dit. Jag har trivts jättebra i organisationen och laget och allting sådant. Men med tanke på allting som händer så ville jag inte tillbaka.


085 AEBFF 5639 425 F 90 A0 E94 A1 EB6 CC9 C

ISHOCKEY, NHL, BUFFALO SABRES - COLORADO AVALANCHE 200205 Ishockey, NHL Feb 4, 2020; Buffalo, New York, USA; Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) checks Buffalo Sabres defenseman Lawrence Pilut (24) during the third period at KeyBank Center. Mandatory Credit: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports