• Hem
  • Hockeysilly
  • Succémålvakten hyllar Örebropubliken: "Betyder allt för oss"
  • Succémålvakten hyllar Örebropubliken: "Betyder allt för oss"

Succémålvakten hyllar Örebropubliken: "Betyder allt för oss"

I början på maj blev det klart att målvakten Eero Kilpeläinen skrev på för Örebro Hockey. Han hämtades från finska klubben KalPa och efter sin första tid i Sverige hyllar han SHL.
– Ska jag vara helt ärlig så håller SHL en högre klass än den finska ligan och jag såg det därför som en utmaning och tvekade aldrig när jag fick höra om Örebros intresse, säger målvakten till klubbens hemsida

Själv har det blivit succé för 32-åringen som är en stor bidragande orsak till att laget är en av klubbarna som släpper in minst mål i ligan. 27 insläppta mål, lika många som Djurgården. Bara Växjö Lakers har släppt in färre, 23 mål.

Kilpeläinen, som är trea i målvaktsligan med sina 93,21 i räddningsprocent, passar också på att hylla publiken i Behr Arena.
– Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det var många spelare som redan på försäsongen pratade om ljudnivån i Behrn Arena men jag kunde aldrig inbilla mig att det skulle vara så här mäktigt. Det är nästan så att man får nypa sig själv i armen ibland för att förstå. Jag hoppas verkligen att våra supportrar förstår vilken betydelse de har. Att få det stöd vi får, oavsett vi leder eller ligger under, betyder allt för oss, säger han i intervjun.

Nu drömmer målvakten om spel i OS - med Finland.
– Att få chansen i ett OS har alltid varit något av en dröm för mig. Det är inte speciellt många spelare som får chansen att representera sitt land, än mindre får chansen att göra det i ett mästerskap. Kan jag bara fortsätta på samma sätt som jag gjort hittills och hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt så tror jag att mina chanser är goda, säger Eero Kilpeläinen.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg