• Hem
  • Hockeysilly
  • Mattias Ritola: “Det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare”
  • Mattias Ritola: “Det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare”

Mattias Ritola: “Det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare”

Det har inte blivit något spel för Mattias Ritola denna säsong på grund av skada - men nu är han på väg tillbaka och räknar med spel efter nyår. Men tiden fram tills nu har inte varit den bästa, förutom att han själv inte kunnat spela har det gått tungt för laget.

– Det är hemskt, det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare, säger Mattias Ritola till Sportbloggare.com.

Leksands IF började säsongen bra och var inledningsvis ett topplag i HockeyAllsvenskan. Men sedan kom förändringen. Nio raka förluster under ordinarie speltid och det fick klubben att agera vilket man gjorde när Leif Carlsson sparkades och ersattes av Roger Melin.

Vid sidan om har lagets stora stjärna, Mattias Ritola, fått se på. På grund av skada har han inte kunnat hjälp laget på isen, men han berättar för Sportbloggare.com att han är på väg tillbaka.

Du har varit borta från spel på grund av skada, men hur ser din status ut nu?

– Statusen är att det går åt rätt håll. Så det är inte så mycket mer än det. Det har varit en lång process och det börjar närma sig slutet, säger Mattias Ritola.

Har du varit på is?

– Jag har varit på is en del. Jag hoppas vara tillbaka efter nyår.

Det började bra för Leksand, men på slutat har det gått extremt tungt. Hur har det varit att vara vid sidan om detta och inte själv kunna hjälpa till på isen?

– Det är hemskt, det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare. Jag har försökt påverka så mycket jag kan bredvid, försöka sprida lite glädje och glatt humör, något mer har jag inte kunnat gjort.

– Jag har varit med laget så mycket det bara gått.

“Lyft gruppen på bara några dagar”

Hur ser du på att klubben agerar och bytte tränare?

– Det är kul att Roger kommer in, jag tror det är bra för gruppen. Vi körde helt enkelt fast både för laget och för Leffe tillsammans. Leffe har gjort ett bra jobb, det är inget mer med det. Det blir en liten nystart nu efter jul.

Vad har du att säga om Roger Melin?

– Första intrycken är jättebra. Lugn kille, bra med människor. Tycker han lyft gruppen på bara några dagar och sprider glädje. Känns som en bra tränare. Jag menar, han har lång meritlista och vet vad han håller på med. Jag tror han och Thomas (Johansson) är en bra kombo.

“Målet är att ta upp Leksands IF till SHL”

Hur ser du på era chanser att nå SHL eller åtminstone vara med och utmana?

– Ingenting är omöjligt. Vi måste hitta ett sätt att vinna matcher och det hoppas jag redan händer nu på annandagen. Sen för framtiden tycker jag ser riktigt intressant ut med Thomas och Roger.

Ritola har två år kvar på kontraktet, men mycket längre än så har han inte tänk när det kommer till framtidsplanerna.

– Jag har inte tänkt så långt. Målet är att ta upp Leksands IF i SHL och inget annat, avslutar Ritola.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg