• Tight race avlutar SHL-säsongen

Tight race avlutar SHL-säsongen

9 omgångar kvar innan grundserien av SHL sammanfattas. Det är oerhört jämnt på många ställen i tabellen. Något som kommer bli en riktig rysare är kampen kring kvalstrecket där fyra lag är högst inblandade i striden om att knipa kontrakt för ytterligare en säsong i högsta ligan.

De fyra lagen som är inblandade i fighten är Karlskrona, Mora, Örebro och Rögle. Jag har en känsla att det här kommer bli en nagelbitare in till sista minuten av omgång 52.

Skarmavbild 2018 02 06 Kl 15 24 59

Karlskrona har för tillfället 37 poäng och sista placeringen i tabellen. Karlskrona har på senare tid inte alls kommit upp som ett lag och känns lite avhängda i kampen om ingenmansland i tabellen. Men man ska inte ropa hej…. ni vet.

På 13 plats hittar vi Mora som har spelat ihop 44 poäng så här långt. Ett Mora som har haft höga toppar och djupa dalar den här säsongen. Gjorde ett sent tränarbyte den här säsongen som man fick mycket kritik för. Efter det har man dock spelat bättre och hämtat hem några viktiga poäng. Måste spela bra på slutet för att man ska lyckas.

På 12 plats hittar vi nu Örebro med 45 poäng och en match mindre spelad. Örebro som för några omgångar sedan såg ut att klara det här komfortabelt, men har nu på senare tid sjunkit som en gråsten i tabellen. Känns trots allt som ett starkare lag än de andra 3 men det krävs en uppryckning om man ska undvika kval.

Sist men inte minst har i Rögle som har vaknat till liv på riktigt. Har efter tränarbytet den här säsongen blivit ett helt nytt lag med en helt annan fart på grejerna. Har nu spelat in 50 poäng och har verkligen gjort ett ryck för att undvika kvalet i vår. Värvade in Olle Liss från pantern i förra veckan, som gjorde succé. Med hela 7 poäng gjorda på 3 matcher. Vilken uppryckning av skånelaget.

Så hur slutar nu det hela? Ja, det är ovisst men oerhört spännande. Karlskrona och Örebro möts nu på torsdag och det känns som att den matchen blir avgörande för hur det hela slutar.

Så här är ändå min gissning.


Magkänslan säger:
11. Rögle BK
12. Örebro
13. Mora IK
14. Karlskrona HK

Hjärtat säger:
11. Rögle BK
12. Mora IK
13. Örebro
14. Karlskrona HK

Så nu är det bara att vänta och se. Men en sak är säkert, det kommer bli en pärs.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg