• Säsongens viktigaste match

Säsongens viktigaste match

På lördag tar Mora emot Rögle hemma i Jalas arena, en match som på förhand är tippad att bli en riktig rysare. Det är just nu 4 poäng som skiljer lagen emellan och vid eventuell Mora-vinst äter man upp gapet och hamnar bara en poäng efter. Medan om Rögle vinner drar man ifrån kvalplatsen och blir 7 poäng framför. Vilket jag vågar lova är för mycket, för att de andra tre i botten ska komma ikapp.

Det här kan vara säsongens viktigaste match.

Det är fredag och ångesten har börjat komma. På lördag spelas omgång 46 i SHL, Mora mot Rögle, två lag som krigar om att undvika kval. Rögle som visat toppform på senaste och Mora som har blandat och gett den här säsongen. Det här känns ovisst, men en sak är iallafall säkert. Det lagen ställs inför är bland de viktigaste och mest avgörande matcherna för säsongen.

Kan Mora lyckas vinna mot ett vasst Rögle hemma i Jalas arena? Ja är det någon gång Mora kan spela bra så är det på hemmaplan, dessutom förväntas det vara fullsatt. Förutsättningarna är bra och det krävs att man kommer ut med ett stort jävlaranamma, från minut ett. Annars kan skånepågarna bli svåra att ta sig an.

Det här behöver Mora göra för att klara de sista matcherna:

  1. Komma ut som ett lag från minut ett
  2. Våga hålla i pucken
  3. Smälla på i forecheckingen

Med andra ord rätt grundläggande saker för ett fungerande spel.

Men det är dessa tre punkter som jag har upplevt varit anledningen till att man förlorat många matcher denna säsong. Matcher som man har haft stor chans att vinna. Lyckas man med detta de kommande matcherna så tror jag de har god chans att klara sig kvar ett år till.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg