• Linus Klasen efter uttåget ur CHL

Linus Klasen efter uttåget ur CHL

Det blev en svängig kväll i Frölundaborg när Frölunda slog ut Lugano ur CHL. I bortalaget fanns det en minst sagt välkänd nuna, Linus Klasen, som nu gör sin femte säsong i den schweiziska ligan.
- Gör man 4 mål borde man vinna matchen, så det är klart det är surt, säger han till sportbloggare.com efter matchen.

Det blev en rafflande start på returmötet mellan Frölunda och Lugano i CHLs åttondelsfinal. Redan efter 50 sekunder hade Frölunda gjort 1-0 och det såg ut som att detta skulle bli en enkel match för hemmalaget. Men när halva matchen var spelad var det bortalaget som ledde med 3-1 och Frölunda var i brygga.
- I det här läget borde vi kunnat stänga matchen, men vi har haft problem med de på sistone. Vi hittar alltid något sätt att ge motståndaren någonting att bygga på så det är klantigt.  

När allt såg så ljust ut för bortalaget hände det som skulle få Frölunda in i matchen igen.
- Vi slarvar, jag tar en utvisning i anfallszon och i samma veva blir vi sex man på planen och Frölunda gör mål i fem mot tre så det är klantigt.

Men detta var långt ifrån över, när Frölunda kvitterat till 3-3 var det bortalaget som skulle ta ledningen ytterligare en gång. Men en styrning  och ett sent powerplaymål senare så var de ändå Frölunda som stod som segrare.
-Gör man 4 mål så borde man vinna, så det är klart det är surt.

Klasen är nu inne på sin femte säsong i den Schweiziska ligan och än så länge trivs han bra.
-Jag har varit där nere så länge nu, både jag och min familj trivs bra. Barnen går i skolan och de kan språket bättre än vad de kan svenska.

Men trots det har Klasen inte helt stängt dörren för en återkomst till Sverige.
-Jag har ett år kvar på kontraktet och sen får jag se. Så länge man har pucken och hittar ytor där ute så spelar man på den högsta nivån och då kan man spela var som helst. Så får vi se vilka dörrar som öppnar sig.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg