Hammarby vann premiären inför storpublik

Allsvenskan är tillbaka och uppe i Stockholm tog Hammarby emot IK Sirius i en match som lockade 30 220 personer till Tele2 Arena.

Det var också hemmalaget som tog tag i matchbilden och var det lag som skapade målchanserna i den första halvleken som såg ut att bli mållös. Men precis innan paus blåser domare Jonas Eriksson för straff efter att ett avslut hamnat på en Sirius-arm.

Jiloan Hamad som skulle bli en stor premiärhjälte denna afton gjorde inga misstag när han sköt in 1-0 från elva meter.

"Saftigt med både straff och utvisning"

Sirius skulle få det desto jobbigare i början på den andra halvleken när Ian Sirelius drar på sig rött kort och straff till hemmalaget. Eriksson tycker inte att Sirelius försöker spela på boll och det är därför den nya regeln används vid detta tillfälle - som innebär att du både kan få rött kort och straff emot dig om du bara går efter spelaren.

– Det ser ut som att det är straff på reprisen, men jag rör honom knappt. Han lägger sig väldigt lätt. Jag tycker att det var konstigt att jag fick rött kort och straff mot mig. Jag kan faktiskt inte reglerna exakt, men det är saftigt med både utvisning och straff, säger Sirelius enligt SportExpressen.

Återigen klev Jiloan Hamad fram och sköt in bollen i mål. Gästerna skulle få in en reducering och tryckte även på för en kvittering. Men Hammarby och Jiloan Hamad fick sista ordet när slutresultatet 3-1 fastställdes på övertid.