Hammarby lånar ut till IFK Göteborg
Hammarby lånar ut till IFK Göteborg

Hammarby lånar ut till IFK Göteborg

Hammarby meddelar på sin officiella hemsida att man lånar ut Marcus Degerlund till IFK Göteborg. 20-åringen har denna säsong varit utlånad till Superettan och Frej, där det denna säsong blivit åtta matcher.

Förra säsongen blev det 21 matcher i Allsvenskan med Hammarby, men denna säsong har det bara blivit en - 28 minuter borta mot BK Häcken.

Vi har ett lyxproblem

– Eftersom vi har så bra täckning på mittbackspositionerna så ser vi möjligheten för Marcus att få speltid på en hög nivå, och att fortsätta utvecklas. Vi har ett lyxproblem i truppen med den stora konkurrensen och jakten på en topplacering, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Samtidigt måste vi tänka på framtiden och utvecklingen av våra unga spelare. Vi skulle kunna välja att använda både livrem och hängslen, men här ser vi en möjlighet för en spelare vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling.

Hammarby räknar med att Degerlund återvänder till klubben till nästa säsong samtidigt som man meddelar att IFK Göteborg ville ha en köpoption i låneavtalet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget