Halmstad bekräftar intresse från Helsingborgs IF
Halmstad bekräftar intresse från Helsingborgs IF

Halmstad bekräftar intresse från Helsingborgs IF

Halmstads BK slutade femma i Superettan förra säsongen och nu väntar en ny säsong där man jagar en topplacering för att ta sig till Allsvenskan. Frågan är om man kommer göra det med eller utan Gabriel Gudmundsson som drar till sig intresse.

– Det är flera klubbar som visat intresse. Men Helsingborg har ett intresse i Gabbe, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson till Sportbloggare.com.

HBK var länge med i toppstriden av Superettan under den gångna säsongen, med det slutade med en femteplats. När vi ringer upp Tony Karlsson, klubbchef i HBK, som just nu befinner sig i Spanien - säger han att målsättningen inte är klar, men att man jobbar för att kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan.

– Vi är inte färdiga med det. Men vi jobbar naturligtvis med att ta oss till Allsvenskan igen. Vi har släppt nyförvärv sista dagarna, i takt med det ökar framförallt förväntningarna, säger han till Sportbloggare.com och fortsätter:

– Vi vill komma så högt upp som det bara går och vi vill ju vara i Allsvenskan.

Andreas Johansson från IFK Norrköping är ett av nyförvärven. Där har man höga förväntningar.

– Den rekryteringen som Igor och jag gjort tror jag kommer visa sig väldigt värdefull. Som fotbollsspelare, över 90 minuter, är det en väldigt bra fotbollsspelare. Såg senast igår att spelarna röstade fram allsvenskans bästa elva och då var han med i den. Så det är klart det kommer betyda en del i Superettan. Andreas som kille i gänget kommer betyda nästa ännu mer.

I Allsvenskan har han spelat som mittback och tanken är att han kommer fortsätta göra det i Halmstad.

– Jag har hört i sammanhang sista veckorna där Igor sagt att Andreas ska spela mittback, det har jag hört.

– Men jag tror Igor försöker alltid optimera laget utifrån de som är hela, men jag har själv hört honom uttrycka det så, att Andreas ska spela mittback. Men jag tror inte han känna sig låst av det heller.

En som kan vara på väg åt andra hållet, från Superettan till Allsvenskan, är 19-åringen Gabriel Gudmundsson. Sex mål i Halmstad BK under den gångna säsongen och bara ett år kvar på kontraktet.

Helsingborg har ett intresse i Gudmundsson

– Det finns intresse för Gabbe. Det handlar om för våran del att vi värderar om att ha honom kvar. Sen beror det på naturligtvis om spelaren själv vill och vilka pengar som finns inblandat.

– Fram tills idag har det inte funnits den situationen där det funnits bud och intresse från spelaren och där vi som klubb kan tänka oss släppa Gabbe.

– Vi har hittills inte hamnat i det läge att vi känt att det är läge att göra affärer. Vi har gärna Gabbe hos oss ett år till och gärna mer än ett år till.

Det har ryktas om Helsingborgs IF vilket HD.se skrev om för ett tag sedan och klubbchefen bekräftar att det är en av klubbarna som har ett intresse för mittfältaren.

– Det är flera klubbar som visat intresse. Men Helsingborg har ett intresse i Gabbe.

Finns det något kontraktsförslag från er sida?

– Vi hade en sådan diskussion i somras, sen så har det inte varit aktuellt. Men det är något vi får överväga.. Just nu är Gabbe på semester i Thailand, han ska komma hem, vi får se vad som händer.

– En sak är solklar, det är att Halmstad Bollklubb gärna förlänger kontraktet och det har vi signalerat redan i somras och under höstkanten också.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg