• Hem
  • Fotbollsilly
  • Fransson stänger inte dörren för IFK Norrköping i sommar
  • Fransson stänger inte dörren för IFK Norrköping i sommar

Fransson stänger inte dörren för IFK Norrköping i sommar

Alexander Fransson lämnade IFK Norrköping efter guldsäsongen 2015 när han skrev på för FC Basel. Men tiden utomlands har har inte varit speciell lyckosam.

Under sin tredje säsong i Schweiz valde klubben att låna ut mittfältaren till Lausanne - mitt under säsongen. Men inte där gick det jättebra.

– Skulle jag spelat varje match hade det varit kanon, men jag fick i alla fall spela mer än jag hade fått i Basel. Sedan var inte resultaten så bra och det blev inget bra avslut där tyvärr. Men det var lärorikt, säger Fransson till Norrköpings Tidningar.

Hans plan är inte att återvända till IFK Norrköping nu, men samtidigt stänger han inga dörrar.

– Helst vill man vara utomlands så länge som möjligt, men man ska inte stänga några dörrar heller.

Många svenska spelar har återvänt till Sverige för att sedan på nytt gå utomlands igen. Om det är aktuellt för Fransson?

– Det är klart att man funderat i de banorna också, många som kommit hem gör det bra i allsvenskan och det är en bra liga. Men som sagt, man får se lite hur det kommer. Jag har sagt att den dagen jag kommer hem vill jag göra det för att stanna. Samtidigt är det svårt att säga med fotbollen. Man ska aldrig säga aldrig men så är målet nu, säger han till NT.se.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg