• Hem
  • Dragskott
  • Luleå ångar på - Patrick Cehlin och Emil Larsson grundlade sjätte vinsten på de sju senaste matcherna
  • Luleå ångar på - Patrick Cehlin och Emil Larsson grundlade sjätte vinsten på de sju senaste matcherna

Luleå ångar på - Patrick Cehlin och Emil Larsson grundlade sjätte vinsten på de sju senaste matcherna

Luleå fortsätter att vinna. Kvällens seger mot namnkunniga Frölunda var LHF:s sjätte inom loppet av de sju senaste matcherna.

LHF gjorde sammanfattningsvis en ganska bra match - bortsett från slutskedet av den andra perioden och den tredje ronden - och var utan tvivel det bästa laget även rent spelmässigt sett till helheten i kväll.

Det faktum att Luleå tappade en poäng får betraktas som onödigt och LHF blev - precis som vid flera tillfällen tidigare - alldeles för passiva och ängsliga när säcken skulle knytas ihop, vilket har kostat laget många poäng den här säsongen.

***

Joel Lassiantti gjorde ingen genuin toppmatch, men förtjänar ändå att berömmas i en batalj där Frölunda skapade mycket framåt. Luleå-målvakten klev fram när det behövdes som mest och visade upp en hög högstanivå.

***

Kreative Emil Larsson var bäst i hemmalaget i form av en solid offensiv. Snacka om en fyndvärvning sett till vad Luleå-forwarden - som hade relativt låga förväntningar på sig - har presterat hittills.

Robin Kovacs fina form håller i sig och det var framför allt framspelningen till Patrick Cehlins 2-0-mål som stack ut i kvällens sammandrabbning. 

På tal om Kovacs. Kedjekamraten Patrick Cehlin måste såklart också lyftas fram lite extra och sju (!) mål på de fyra senaste matcherna är fullständigt lysande.

***

Johan Gustafsson var förvisso inte direkt vass rent statistikmässigt, men den spelmässiga prestationen var bra. Frölunda-målvakten höll kvar göteborgarna i matchen och räddade en poäng åt bortalaget.

***

Rasmus Dahlin dominerade stundtals och briljerade med sin fantastiska offensiv. Snacka om en talang utöver det vanliga. Frölundas bäste spelare i kväll.

***

Firma Ryan Lasch/Joel Lundqvist tryckte stundtals på rejält framåt och gjorde det svårt för Luleå-försvaret. Frölundas vassaste pjäser på forwardssidan i en match där man kan begära mycket mer av många spelare i västkustgänget.

Matchfakta

Luleå - Frölunda 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

Första perioden:
1-0 Emil Larsson (Andreas Falk), 2-0 Patrick Cehlin (Robin Kovacs, Oscar Engsund), spel fem mot fyra.

Andra perioden:
3-0 Anton Hedman (Oscar Engsund), 3-1 Rasmus Dahlin.

Tredje perioden:
3-2 John Nyberg (Ryan Lasch, Matt Donovan), 3-3 Lias Andersson (Joel Lundqvist, Ryan Lasch), spel fem mot fyra.

Straffavgörandet:
4-3 Patrick Cehlin.

Skott: 25-27 (13-7, 4-7, 3-11, 4-2, 1-0).
Utvisningar: Luleå 4 minuter. Frölunda 10 minuter.
Domare: Andreas Harnebring och Morgan Johansson.
Publik: 4.503.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg