• Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Örebro - Luleå

Matchtips: X.

En väldigt oviss match. Örebro föll förvisso nu senast mot just Luleå i torsdags, men var spelförande och ÖHK har besegrat LHF tidigare under säsongen. Isac Lundeströms intåg betyder dock mycket för Luleå och norrbottningarna är bortastarka. Känslan är att LHF får med sig minst en poäng mot hemmasvaga Örebro.

***

Djurgården - Linköping

Matchtips: 1.

Djurgården jagar lagets tredje trepoängare inom loppet av fyra matcher. Linköping föll förvisso nu senast oväntat hemma mot Mora, men har fyra segrar på de fem senaste bataljerna. Dif har emellertid 2-0 i inbördes möten och är bra i hemmaplanssammanhang. Tipset utgörs av att stockholmarna styr upp det här. Delvis till följd av lagets defensiva övertag.

***

Rögle - HV71

Matchtips: 1.

En oerhört svårtippad match. Rögle - som kan stoltsera med fyra raka vinster - är grymt formstarka. HV71 är också oerhört formstarka; hela 16 poäng på de sex senaste matcherna inger respekt. HV har dessutom 2-0 i inbördes möten, men har å andra sidan inte direkt rosat marknaden i bortaplanssammanhang den här säsongen rent helhetsmässigt. Känslan är att hemmaplansfördelen blir tungan på vågen till RBK:s fördel. 

***

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.

Växjös toppjakt går vidare. Tre segrar på fyra matcher imponerar. Brynäs har blandat och gett den senaste tiden. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn match. BIF är bortastarka, men Lakers är SHL:s bästa hemmagäng. Växjö har dessutom i grunden ett bättre lag. Tipset är att smålänningarna håvar in full pott inför hemmapubliken.

***

Mora - Frölunda

Matchtips: 2.

Mora jagar lagets tredje raka trepoängare. Frölunda blir ett rejält kraftprov. Göteborgarna, med tre raka nederlag bakom sig, har mycket att jobba på. MIK har dessutom vunnit båda mötena lagen emellan den här säsongen. Frölunda har dock ett bättre lag och är bra i bortaplanssammanhang. Tipset är att västkustgänget tar sig samman. Mycket tack vare lagets försvarsmässiga övertag.

***

Färjestad - Malmö

Matchtips: 1.

Färjestad är ute efter revansch efter fyra raka förluster. Malmö - som har torskat fyra av de fem senaste matcherna - är också inne i en formsvacka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn batalj. FBK är hemmastarka och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att värmlänningarna drar det längsta strået den här gången.

***

Timrå - Skellefteå

Matchtips: 2.

Timrå jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Skellefteå - som har fyra förluster på de fem senaste matcherna - är också inne i en tung period. SKE har 2-0 i inbördes möten och har ett bättre lag. Tipset är att västerbottningarna inkasserar tre poäng. Delvis till följd av lagets offensiva spetskompetens.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg