• Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Skellefteå - Djurgården

Matchtips: 1.

En väldigt oviss sammandrabbning. Skellefteå har förvisso tre nederlag på fyra matcher, men vann nu senast hemma mot Färjestad. Djurgården har oerhört mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Dif har emellertid 2-0 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Känslan är dock trots allt att SKE styr upp det här till slut. Delvis till följd av lagets offensiva spetskompetens.

***

Brynäs - Frölunda

Matchtips: X.

Brynäs jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Frölunda - som har två raka torskar - är också inne i en tung period. Göteborgarna är bortastarka och kan ståta med 2-0 i inbördes möten. BIF har emellertid en oerhört hög grundkapacitet och tipset är att hemmalaget får med sig minst en pinne i kväll.

***

Rögle - Malmö

Matchtips: X.

Derbydags i Ängelholm. Rögle har prickat in formen; tre raka vinster talar sitt tydliga språk. Malmö har förvisso tre förluster på fyra matcher, men har gjort en bättre säsong än RBK så här långt. Lägg därtill att Redhawks har 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Malmö får med sig minst en poäng. Delvis tack vare det vassa målvaktsspelet.

***

Växjö - Timrå

Matchtips: 1.

En match där Växjö är stora favoriter. Lakers har håvat in två segrar på tre matcher och är SHL:s bästa hemmalag. Timrå ska dock inte räknas bort. Tik har tre vinster på fyra möten och vann säsongens första möte lagen emellan. Smålänningarna vann emellertid när lagen möttes senast och Timrå är bortasvaga. Tipset är att Växjö inkasserar full pott inför hemmapubliken.

***

Linköping - Mora

Matchtips: 1.

Ytterligare en match där hemmalaget ska betraktas som stora favoriter. Linköping har prickat in formen - fyra vinster i följd talar sitt tydliga språk. Mora vann visserligen nu senast hemma mot Djurgården, men har två nederlag på de tre senaste matcherna. LHC har dessutom gjort en betydligt bättre säsong än MIK i allmänhet hittills och masarna är bedrövliga i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att östgötarna - som kan ståta med 2-0 i matcher mot Mora - håvar in tre pinnar.

***

HV71 - Färjestad

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad match. HV71 - som har tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna - har ett riktigt bra läge i kväll. Inte minst med tanke på att Färjestad är formsvaga (tre raka nederlag) och att HV är hemmastarka. Det står hur som helst 1-1 i inbördes möten den här säsongen, FBK har i grunden ett bättre lag och det är upplagt för en rysare. Känslan är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Luleå - Örebro

Matchtips: 1.

Formsvaga Luleå jagar revansch. Örebro blir en tuff uppgift. ÖHK har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Närke-gänget har dessutom vunnit ett av två möten mot LHF den här säsongen. Luleå är dock grymt hemmastarka, Örebro är ett mediokert bortalag och norrbottningarna har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att LHF vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg