• Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Brynäs - Linköping

Matchtips: X.

En tämligen oviss sammandrabbning. Brynäs - som har håvat in fyra poäng på två matcher - är på gång. Linköping är också heta (sju pinnar på tre bataljer). LHC vann när lagen möttes senast, men är ett mediokert bortalag. Känslan är att BIF tar minst en pinne i kväll. Mycket till följd av det vassa målvaktsspelet.

***

Djurgården - Skellefteå

Matchtips: X.

Djurgården har mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Skellefteå - som har torskat två av de tre senaste bataljerna - är också inne i en tuff period. Dif vann när lagen möttes senast och är hemmastarka. SKE är dock ett rätt så bra bortalag och det är upplagt för en rysare i kväll. Tipset är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Växjö - Timrå

Matchtips: 1.

En match där Växjö är stora favoriter, förlusten i det senaste mötet lagen emellan till trots. Lakers har tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Timrå hittills rent helhetsmässigt. Växjö är dessutom ett oerhört bra hemmalag, samtidigt som Tik är bedrövliga i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att smålänningarna inkasserar tre poäng inför hemmapubliken.

***

Färjestad - Luleå

Matchtips: 1.

Toppmatch i Karlstad. Färjestad kan ståta med tre raka vinster. Luleå har vunnit fyra vinster i följd. LHF är dessutom bortastarka och vann när lagen möttes senast. FBK har dock i grunden ett bättre lag och är riktigt bra på hemmais. Känslan är att värmlänningarna drar det längsta strået den här gången.

***

Malmö - Rögle

Matchtips: X.

Derbydags i Malmö Arena. Redhawks föll förvisso nu senast, men har trots allt tre vinster på de fyra senaste SHL-matcherna. Rögle blir en tuff utmaning. RBK har visserligen tre nederlag på fyra bataljer, men har gjort mycket bra sett till helheten de senaste månaderna. Malmö vann när lagen möttes senast och är ett bra hemmalag, men känslan är att Rögle kämpar sig till minst en pinne i kväll.

***

Örebro - Frölunda

Matchtips: 2.

Örebro slår ur underläge. ÖHK har åkt på fyra raka nederlag. Frölunda är också formsvaga (tre förluster på fyra matcher). Göteborgarna vann dock när lagen möttes senast och är ett bra bortalag. Lägg därtill att Örebro är seriens sämsta hemmagäng. Tipset är att Frölunda håvar in tre poäng. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

HV71 - Mora

Matchtips: 1.

HV71 är favoriter i kväll. Formen är god (två vinster i rad) och HV har i grunden ett mycket bättre lag. Lägg därtill att Mora har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Det ska emellertid tilläggas att MIK vann nu senast hemma mot Frölunda och således är på rätt väg. Masarna vann dessutom när lagen möttes senast. Mora är dock ett uselt bortalag och tipset utgörs av att HV71 vinner redan under ordinarie speltid den här gången.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg