• DIF-Bloggen

Djurgårdens fans straffas på miljonbelopp

I ett centralt avtal har SHL förhandlat fram så att alla biljetter är helt utan extra avgifter. Men så är det inte för Djurgården - detta trots att man använder sig av samma biljettleverantör. 

Bakgrunden till detta är att Djurgården hyr Hovet av Stockholm Live AB, som i sin tur har avtal med biljettplattformen AXS. Men trots det centrala avtalet, får Djurgårdens supportrar betala en avgift för sina biljetter.

Något som i längden blir miljonbelopp totalt sätt.

– När det finns ett centralt avtal så borde det i så fall gälla alla lag. Man ska inte behöva betala extraavgifter för att gå på hockey på Hovet jämfört med någon annan arena i ligan, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson, till Sportbladet.

Även AIK som spelar på Hovet får betala full avgift, trots att man i HockeyAllsvenskan hat ett avtal där alla biljetter har en avgift på 3,5 procent av biljettpriset.

Enligt Sportbladet kostar detta över 2 miljoner kronor för klubbarna, om man räknar ihop alla avgifter som klubbens supportrar får betala in extra.

LÄS OCKSÅ: Djurgården får pengar för Moon Seon-min

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Inför DIF - SAIK: "Djurgården har mycket att jobba på"

På torsdagskvällen ställs Djurgården Hockey mot Skellefteå AIK på Hovet. Inför matchen är Djurgården på en sjundeplats, medan Skellefteå bara är tre poäng bakom och för tillfället tiondeplats i SHL.

DIF har en del spelare borta där bland annat nyckelspelaren Jacob Josefsson inte kommer till spel, vilket sportchef Joakim Eriksson berättar i en intervju med hemsidan.

Formen:

DIF: 5 av 15 poäng på senaste fem matcherna

SAIK: 8 av 15 poäng på senaste fem matcherna

Senaste mötet mellan lagen:

Skellefteå AIK - Djurgården 0-5 (18 oktober 2018)

Speltips till matchen:

Dragskott tror på en jämn fajt i kväll:

"Djurgården har mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Skellefteå - som har torskat två av de tre senaste bataljerna - är också inne i en tuff period. Dif vann när lagen möttes senast och är hemmastarka. SKE är dock ett rätt så bra bortalag och det är upplagt för en rysare i kväll. Tipset är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid."

Läs alla speltips till kvällens SHL-omgång HÄR!

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgården får pengar för Moon Seon-min

Moon Seon-min spelade i Djurgården under 2015 och 2016 innan han lämnade för spel i Sydkorea där han just nu tillhör Incheon. 

I somras spelade han Fotbolls-VM med Sydkorea som bland annat mötte Sverige och tack vare att 26-åringen blev uttagen kommer Djurgården nu få pengar.

Enligt Fotbollskanalen.se kommer klubben få 368 544 kronor. Även fast det inte handlar om några större summor så är det alltid trevligt med pengar som man på förhand kanske inte hade räknat med att få in.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Glädjebeskedet - DIF-forwarden uttagen i JVM-truppen

I dag presenterades bruttotruppen till JVM och glädjande nog fick forwarden Emil Bemström en plats.

19-åringen kom till Djurgården inför säsongen från Leksands IF och har denna säsong gjort 16 poäng på 21 matcher i SHL - ett bra facit med andra ord.

Truppen är ännu inte helt spikad, utan det kan ske förändringar fram till och med 21 december. 

Läs om hela truppen HÄR!

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

KLART: Djurgårdens motståndare i Svenska Cupen

Under måndagen blev det klart vilka Djurgården får möta i gruppspelet i Svenska Cupen. Det blir matcher mot Elfsborg, IK Frej och Hässleholms IF.

Första matchen blir hemma mot IK Frej, andra matchen borta mot Hässleholm medan man avslutar gruppspelet med match hemma mot Elfsborg.

Första matchen spelas den 16 eller 17 februari. Se till och köp årskort till dess, för med årskortet ingår hemmamatcherna i Svenska Cupen.

Dela inlägg: