• DIF-Bloggen

Stjärnan missar cupmatchen mot IK Frej

Idag spelar Djurgården sin första cupmatch 2019 när man på hemmaplan tar emot IK Frej. En match där DIF är stora favoriter, trots att man kommer till spel utan Mohamed Buya Turay.

– Buya Turay är borta från spel på grund av en lårkaka som han åkte på mot Lilleström och det är svårt att sia om någon prognos kring det just nu mer än att han inte är aktuell på söndag, säger fysteamet till klubbens hemsida.

Matchen börjar klockan 15:00.

DIF-truppen:

2. Johan Andersson
3. Marcus Danielsson
4. Jacob Une Larsson
5. Elliot Käck
6. Jesper Karlström
7. Dzenis Kozica
8. Kevin Walker
9. Haris Radetinac
11. Jonathan Ring
12. PK Bråtveit
14. Besard Sabovic
16. Aslak Witry
18. Edward Chilufya
19. Nicklas Bärkroth
22. Adam Bergmark Wiberg
28. Alexander Abrahamsson
29. Oscar Pettersson
30. Tommi Vaiho

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgårdens glädjebesked

Det var i förra veckan som Djurgården presenterade Astrit Ajdarevic som ny spelare i Djurgårdens IF i samband med en träningsmatch och nu kommer ett glädjebesked kring mittfältaren.

Han är spelklar, till helgens match i Svenska cupen, vilket klubben rapporterar om på sin Twitter.

"Alla papper är i ordning för Astrit Ajdarevic som därmed är spelklar inför cupmatchen hemma mot IK Frej på söndag.", skriver klubben på sitt Twitter-konto.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Aliou Badji på väg bort från Djurgården

Det såg ut som om Aliou Badji skulle bli kvar i Djurgården, men nu ser det ut att ha vänt. Enligt SportExpressen är nu anfallaren på väg till Österrike för att besöka Rapid Wien som den allsvenska klubben i princip är överens med.

Att saker är på gång bekräftas av DIF:s sportchef Bosse Andersson.

– Vi har gett Badji tillåtelse att åka ner och bekanta sig med klubben, säger sportchefen Bosse Andersson till tidningen.

Enligt Expressen handlar det om en övergångssumma på 20 miljoner kronor där Djurgården även kommer ha rätt till en viss vidareförsäljning. 

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Jonas Olsson klar för ny klubb

Det blev ingen förlängning med Djurgården för Jonas Olsson. Men nu har försvararen gjort klart med ny klubbadress.

Nu är 35-åringen klar för Championship-klubben Wigan.

– Jag har haft ett par bra år hemma men jag är redo att komma tillbaka och är glad över att vara tillbaka, säger Olsson till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgården lånar ut Joseph Ceesay

Djurgården meddelar på sin officiella hemsida att man lånar ut mittfältaren Joseph Ceesay. Ny klubbadress blir Dalkurd i Superettan.

– Jag ser det som en bra möjlighet för mig. Dalkurd spelar en fotboll som passar mig bra och som kommer att utveckla mig som spelare, säger Joseph till DIF.se.

20-åringen har tidigare spelat i Superettan efter att ha varit utlånad till både IK Frej och IK Brage.

– Joseph kommer att lånas ut till Dalkurd för spel i Superettan under 2019. Han behöver få speltid och då kommer det här att bli en bra utvecklingsmiljö för honom, säger sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Dela inlägg: