Sportbloggare tippar matcherna i SHL-premiären

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar matcherna i SHL-premiären

Skribent: Johan Barkestam

***

Färjestad - Växjö
Speltips: 1

Färjestad har ett ramstarkt lag där forwardssidan ser särskilt vass ut. Tomasek är en av de forwards som imponerat på försäsongen och i CHL. Växjö är trubbigare framåt och faller därför i premiäromgången.

***

HV71 - Linköping
Speltips: 1

HV71 kommer att gå på rus inför hemmafansen i Husqvarna Garden och vinner matchen. Brännströms och Petersons kemi tror jag kommer att bli avgörande. Linköping kommer att husera i den nedre delen av tabellen och första förlusten ramlar in redan här i premiäromgången. Troligen ramlar några mål in framåt för LHC, men antalet baklängesmål blir fler.

***

IKO- Luleå
Speltips: 2

Luleå har en riktigt imponerande vinststatistik när det gäller premiärer och denna trend tror jag kommer fortsätta även i år. I Luleås genrep hade Kempe och Tyrväinen lappats ihop med hjälp av ett per, tre rullar kinesologitejp i alla världens färger, men resultatet var precis så grått och förutsägbart som Bulan hade önskat. En klassisk 1-0 seger borta mot Kärpät. IKO tippas överlag något högre av expertisen inför denna säsong. Detta medför även en ökad press som kan bli svår att hantera. Luleåspelarna lär fokusera lite extra för att få chansen att besegra Luleåsonen Engsund!

***

Leksand - Örebro
Speltips: 2

Leksand har många kvalitativa spetsspelare, men det finns likväl en hel del frågetecken gällande flertalet av dem. Ifjol gick det inte att känna igen Hrivic, alltmedan Veronneau hade en mindre lyckas säsong och lär troligen inleda denna med ett stukat självförtroende. Örebro upplevs som ett mer robust lagbygge där defensiven sätts främst, vilket avgör denna tillställning.

***

Rögle - Malmö
Speltips: 1

Rögle är numera storebror i Skåne. Den offensiva spetsen hos Rögle, med Tambellini i spetsen blir avgörande. Malmös nybygge kommer troligen få problem att hitta rätt under inledningen av säsongen. Malmös hopp står främst till den finländska duon i förstakedjan: Pajuniemi och Koukkanen.

***

Skellefteå - MoDo
Speltips: 1

Skellefteå vinner, mycket tack vare det högre tempot i skridskoåkningen och den starka centersidan. Laget kommer från en stark seger mot Tappara nu senast, medan MoDo blev ifrånåkta av Timrå. MoDo har en bred backsida men kvaliteten blir för tunn mot Skellefteå som vinner bekvämt inför en halvfull (?) hall.

***

Timrå - Frölunda
Speltips: X

Matchen kommer sluta oavgjort under ordinarie tid. Båda laget har haft vinstrika försäsonger. Timrå kommer med all säkerhet att uppvisa ett fyndigt anfallspel anförda av Hållander och Dahlén, medan Frölunda kontrar med en av SHL:s bästa backsidor med Folin och Tömmernäs i spetsen för trupperna. Historiskt har Frölunda haft lätt mot Timrå, men de fyra senaste matcherna har slutat med Timråseger.