Powerplay Svenska Spel
Artikel

Powerplay

29 maj 2020

Powerplay är inte bara en spelform inom ishockey, det är också ett poolspel som Svenska Spel erbjuder till sina kunder. Här ska du med hjälp av 1X2 tippa rätt på kupongens åtta hockeymatcher och vinner gör du genom att pricka rätt på samtliga matcher.

Spela Powerplay tillsammans med Sportbloggare

När Svenska Spel erbjuder spel på Powerplay - lägger vi på Sportbloggare upp andelssystem som ni besökare kan vara med på. Ni köper en andel genom vår ombudssida och tillsammans jobbar vi in åtta rätt.

Vi erbjuder olika stora system så att alla kan vara med och spela med oss, oavsett hur stor plånbok man har.

Så hittar ni oss hos Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel & logga in med BankID
 2. Välj “Spela tillsammans” och sök på “Bettingstugan”
 3. Hitta ett spel & köp en andel till Powerplay!

Tips Powerplay från Sportbloggare

Är man inte insatt i de matcher som finns på Powerplay-kupongen kan man alltid ta hjälp och läsa tips här hos oss på Sportbloggare. Inför varje omgång ger nämligen hockeybloggare Dragskott sina tips och sin analys så länge det handlar om matcher från SHL och HockeyAllsvenskan.

Dragskott går igenom alla åtta matcher på kupongen, skriver om sina tankar kring varje match och kommer dessutom med tips och spelförslag.

Så är du osäker kan du alltid gå in på Sportbloggare och läsa inför den aktuella Powerplay-omgången.

Tips Powerplay

Powerplay » Tisdag 29/9 » Analys & Tips!

28 september 2020

KHL och Metal Ligaen utgör dagens Powerplay-kupong. I KHL är lag som haft problem med corona i trupperna igång igen. Många svenskar har potential att spela huvudroller på dagens ... Läs mer

Powerplay » Lördag 26/9 » Analys & Tips!

25 september 2020

Svensk hockey dominerar Powerplay-kupongen. Fem matcher från SHL. I början av säsongen har de nederlagstippade lagen större chans att plocka poäng. Oskarshamn hemma mot Luleå kan ... Läs mer

Skrivit kontrakt med Kalmar

18 april 2024

Erik Thorwalls avslutade den gångna säsongen på lån i allsvenska Kalmar och var tongivande. Nu har den 22-årige forwarden - som har varit vass i Hockeyettan-sammanhang - skrivit ... Läs mer

Två landslagsmeriterade centrar uppges vara klara för Luleå

18 april 2024

Landslagsmeriterade Anton Levtchi - som har öst in poäng i den finska högstaligan i flera år - är som bekant klar för Luleå. Nu uppges ytterligare två spelare med ... Läs mer

Tips Powerplay från Bettingstugan

Du kan aldrig ta del av för mycket tips inför varje omgång av Powerplay och därför kan vi också tipsa om Bettingstugan.se. Själv kallar man sig för “Sveriges hem för spel” där man inför varje omgång av Powerplay kommer med en mycket bra analys.

Hos Bettingstugan går man också igenom kupongens bästa spik och kupongens bästa skräll. Det kanske inte är så att du håller med, men alltid intressant och läsa vad andra tror och har för tips.

Förslag Powerplay

Det är inte alltid som tiden räcker till att plocka ut en rad eller ett system till Powerplay av olika anledningar och därför kommer vi på Sportbloggare med förslag på hur din rad kan se ut, detta gäller även hos Bettingstugan som erbjuder förslag till varje Powerplay-omgång.

Vanligtvis ger man ut förslag på en rad som kostar 108 kronor, det vill säga två halvgarderingar och tre helgarderingar.

Så spelar du Powerplay

Utgångspunkten när du spelar Powerplay hos Svenska Spel är att du ska tippa rätt på samtliga matcher som finns på kupongen för att vinna. Detta gör du med hjälp av att använda 1x2.

Det är resultat efter ordinarie speltid som räknas:

 • 1 = Hemmaseger
 • X = Oavgjort
 • 2 = Bortaseger

Precis som många andra poolspel hos Svenska Spel kan du använda halvgardering och helgardering för att öka dina chanser till åtta rätt och vinst.

Vad kostar det att spela Powerplay?

Att spela Powerplay kostar olika beroende på hur ditt spel ser ut. Varje rad kostar 1 krona och desto större system du väljer att spela med - desto dyrare blir det helt enkelt.

Adderar du ditt system med en halvgardering kostar det 2 kronor och varje gång du väljer att lägga till ytterligare en halvgardering multipliceras priset med två. När det gäller helgardering kostar en helgardering 3 kronor och varje gång du lägger till en helgardering multipliceras kostnaden med tre.

Så mycket kostar halv- och helgarderingar

Halvgarderingar:

 • 1 halvgardering: 2 kronor
 • 2 halvgarderingar: 4 kronor
 • 3 halvgarderingar: 8 kronor
 • 4 halvgarderingar: 16 kronor
 • 5 halvgarderingar: 32 kronor
 • 6 halvgarderingar: 64 kronor
 • 7 halvgarderingar: 128 kronor
 • 8 halvgarderingar: 256 kronor

Helgarderingar:

 • 1 helgardering: 3 kronor
 • 2 helgarderingar: 9 kr
 • 3 helgarderingar: 27 kronor
 • 4 helgarderingar: 81 kronor
 • 5 helgarderingar: 243 kronor
 • 6 helgarderingar: 729 kronor
 • 7 helgarderingar: 2187 kronor

Vill du spela med både halvgarderingar och helgarderingar tar du priset för antalet halvgarderingar du vill spela med, gånger priset för antalet helgarderingar du vill spela med.

Exempelvis 3 halvgarderingar och 3 helgarderingar:

8 kronor x 27 kronor = 216 kronor

Powerplay Spelstopp

När du spelar hos Svenska Spel så finns det alltid ett spelstopp att förhålla dig till. Detta spelstopp brukar alltid vara en minut innan första matchen på kupongen börjar.

Då Powerplay är ett poolspel som går att spela både vardagar och helger är det olika tider för spelstopp beroende på dag och vilka matcher som spelas. Om det exempelvis är SHL en vardag brukar spelstoppet ske 18:59, medan det på helgerna är betydligt tidigare än så.

Kolla in aktuell Powerplay-kupong HÄR för att se när spelstoppet är.

Resultat på Powerplay

Det roligaste med Powerplay är att följa utvecklingen i varje match och det kan du göra på flera sätt. I hockey svänger det fort och därför kan du räkna med många pling under den tid som matcherna pågår.

Har ni ett abonnemang hos C More kan ni exempelvis följa SHL och HockeyAllsvenskan. Annars går det bra med Tex-TV eller Svenska Spels resultatsida där man hela tiden uppdaterar ställningen i varje match. Där kan du även se aktuell utdelning för alla med åtta rätt.

Rätta Powerplay hos Svenska Spel

När alla matcher är avgjorda kan du hos Svenska Spel rätta ditt spel och se om du vunnit.

 1. Klicka HÄR!
 2. Välj rätt datum och se resultat samt utdelning

Powerplay Utdelning

För att få utdelning på Powerplay behöver du som spelare pricka rätt på samtliga åtta hockeymatcher som finns på Powerplay-kupongen. Inte alltid så lätt, men lyckas du med det får du vara med och dela på 70% av den aktuella omsättningen, detta ihop med övriga spelare som lyckas få åtta rätt.

Det innebär att utdelningen för åtta rätt blir högre desto färre som har alla rätt.

Exempel på utdelning för Powerplay

Om omsättningen hamnar på 1 miljoner kronor kommer alla med åtta rätt få dela på 700.000 kronor.

Vinst om då 100 personer får alla rätt?

 • 7.000 kronor

Om Powerplay

Powerplay är ett poolspel hos Svenska Spel som lanserades under 2009. Spelet riktar sig mot ishockey där du som spelare ska tippa rätt på åtta hockeymatcher. Till din hjälp använder du 1x2 och kan också utnyttja halvgarderingar och helgarderingar för att öka din vinstchans.

På Powerplay väljer Svenska Spel att först och främst fylla ut kupongen med matcher från den svenska hockeyn. SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan, men det har också förekommit att man exempelvis valt att ha med matcher från KHL och NHL de dagar utbudet av hockeymatcher inte är så stort inom Sverige.

FAQ - Frågor och svar om Powerplay

💰 Vad kostar det att spela Powerplay?

Att spela Powerplay kostar 1 krona för varje rad du spelar. En enkelrad utan garderingar kostar alltså 1 krona. Spelar du med halvgarderingar och helgarderingar kostar det alltså mer.

En halvgardering kostar 2 kronor och multipliceras med två varje gång du adderar en ny. Medan en helgardering kostar 3 kronor och multipliceras med tre varje gång du spelar med ytterligare en helgardering.

Exempel: Du spelar med två halvgarderingar och två helgarderingar.

2x2x3x3=36 kronor (36 rader)

Läs mer om Powerplay

🏒 Hur vinner jag på Powerplay?

Du vinner på Powerplay genom att pricka rätt på samtliga åtta hockeymatcher som finns på kupongen.

Läs mer om Powerplay

🖋 Hur rättar jag Powerplay?

 1. Klicka HÄR!
 2. Välj “Resultat”
 3. Klicka på “Powerplay”

Läs mer om Powerplay

🖥 Vart finns tips till Powerplay?

Vill du läsa tips inför Powerplay kan ni göra det både hos oss på Sportbloggare och på Bettingstugan.se som både erbjuder speltips och analys.

Läs mer om Powerplay

Dela inlägg

Kommentera