Challenge Svenska Spel
Artikel

Challenge

3 juni 2020

Challenge är ett relativt nytt poolspel som Svenska Spel erbjudit sedan 2017 till sina kunder. Spelformen går ut på att tippa rätt utfall på kupongens alla spelobjekt med hjälp av 1x2.

Så spelar du Challenge

Att spela Challenge hos Svenska Spel är relativt enkelt. När du kommit fram till den aktuella kupongen ska du tippa på de utvalda matcherna med hjälp av 1x2, precis som många andra poolspel som Svenska Spel har att erbjuda.

Hur många matcher det är på kupongen varierar mellan de olika omgångarna, men alltid någonstans mellan 6 och 8 matcher.

Vad kostar det att spela Challenge?

Att spela en enkelrad på Challenge, det vill säga att du gör ett val på varje match, kostar dig 5 kronor. Väljer du att använda dig av halvgarderingar och helgarderingar så kostar det mer.

Kostnad för halv- & helgardering på Challenge

Om radinsatsen är 5 kronor kostar halvgarderingar och helgarderingar enligt följande:

Halvgarderingar:

 • 1 halvgardering: 10 kronor
 • 2 halvgarderingar: 20 kronor
 • 3 halvgarderingar: 40 kronor
 • 4 halvgarderingar: 80 kronor
 • 5 halvgarderingar: 160 kronor
 • 6 halvgarderingar: 320 kronor

Helgarderingar:

 • 1 helgardering: 15 kronor
 • 2 helgarderingar: 45 kronor
 • 3 helgarderingar: 135 kronor
 • 4 helgarderingar: 405 kronor
 • 5 helgarderingar: 1215 kronor

Vill du spela både med halvgarderingar och helgarderingar tar du summan för halvgarderingar och multiplicerar med summan för antalet helgarderingar, gånger din radinsats.

Exempel på 2 halvgarderingar och 2 helgarderingar och 5 kronor som radinsats:

20 kr (Två halvgarderingar) x 45 kr (2 helgarderingar) x 5 kr (Radinsats) = 180 kronor

Spela Topptipset via Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel
 2. Logga in och verifiera dig med BankID
 3. Klicka på “Spel” och välj “Challenge”
 4. Skapa ditt system och lämna in

Tips Challenge från Bettingstugan

Hos Bettingstugan.se kan du med jämna mellanrum läsa om tips, analys och spelförslag till den aktuella omgången av Challenge.

Där går man bland annat igenom alla matcher som finns på kupongen och erbjuder även ett spelförslag som ni kan välja och rygga om ni själva inte vill plocka ut ett eget spel.

Förslag Challenge

Challenge är ett poolspel hos Svenska Spel som kan innehålla allt från fotboll, ishockey och Trav kan det vara svårt att ha superkoll på allt och veta vad man ska spela varje omgång. Då kan man ta del av spelförslag från andra.

Bettingstugan, Sveriges hem för spel, är en av många hemsidor som sysslar med detta och bjuder med jämna mellanrum på spelförslag till den aktuella kupongen på Challenge.

Så är du osäker eller bara vill inspireras av andra - kan du alltid kika in på Bettingstugan och läsa deras tips.

Challenge Spelstopp

Eftersom Challenge är ett poolspel hos Svenska Spel som går att spela flera gånger i veckan finns det ingen fast tid för spelstopp. Utan det varierar beroende på vilka matcher som är på kupongen och vilken dag det handlar om.

Det vi däremot vet är att sista chansen att lämna in för att spela Challenge är en minut före den första matchen börjar.

Så för att du ska veta aktuellt spelstopp bör du gå in på Svenska Spel och välja Challenge och titta efter vilken tid för spelstopp som gäller idag.

Resultat på Challenge

Svenska Spel har en mycket bra undersida för dig som vill följa aktuella resultat eller helt enkelt rätta ditt spel i efterhand. Här kan ni inte bara se resultat för den aktuella omgången, utan också gå tillbaka till tidigare omgångar där ni ser både matchresultat och utdelning.

Från det att den första matchen börjar till det att den sista matchen slutar kan ni följa utvecklingen, både när det gäller resultat och utdelning.

Challenge Utdelning

Hur mycket pengar som du kan vinna på Challenge beror på flera saker. Dels hur stor omsättningen är på, men också hur många det är som prickar in alla rätt. Det är nämligen som så att alla som får alla rätt på sin kupong är med och delar på 70 procent av omsättningen.

Återbetalningen på 70 procent är densamma som exempelvis Topptipset och Powerplay.

Det innebär att det då och då kan bli riktigt fina vinster på Challenge och det finns flera exempel på detta. Bland annat så vann en spelare i mitten på 2019 där vinstsumman uppgick till hela 514 089 kronor.

Om Challenge

Svenska Spel lanserade under 2017 spelformen Challenge som går ut på att tippa rätt på mellan 6 och 8 matcher beroende på kupongens storlek som hela tiden varierar. Du kryssar här i dina val med hjälp av 1x2 precis som många andra poolspel som spelbolaget erbjuder och kan också ta hjälp av halvgarderingar och helgarderingar.

Challenge är ett spel som Svenska Spel erbjuder flera gånger i veckan där matcherna kan bestå av allt från fotboll och ishockey, till Trav och bandy.

FAQ - Vanliga frågor & svar om Challenge

🤔 Hur spelar jag Challenge?

Challenge består av mellan 6 till 8 spelobjekt och din uppgift som spelare är att tippa rätt på samtliga matcher med hjälp av 1x2-modellen.

Läs mer om Challenge

❓ Vilka matcher är på Challenge idag?

Klicka HÄR för att se vilka matcher som är på Challenge idag.

Läs mer om Challenge

💰 Vad kostar det att spela Challenge?

Radinsatsen på Challenge är från 5 kronor och upp till 50 kronor. En enkelrad kostar alltså mellan 5 till 50 kronor, medan ett systemspel blir dyrare beroende på antal rader och radinsats.

Läs mer om Challenge

🖋 Hur många rätt behöver jag för att vinna på Challenge?

En kupong på Challenge består av 6 till 8 matcher och du behöver ha alla rätt för att vinna.

Läs mer om Challenge

🗓 Vilka dagar kan jag spela Challenge?

Det finns inga fasta eller bestämda dagar för Challenge hos Svenska Spel, utan detta är ett poolspel som erbjuds löpande.

💸 Högsta vinsten på Challenge?

Högsta vinsten på Challenge ligger på 514 089 kronor som en lycklig vinnare spelade in under 2019.

Dela inlägg

Kommentera